Les 11 voor 11 juni 2016. “Zie, uw huis wordt als een woestenij voor u achtergelaten.” (Mattheüs 23:38) God sloot een verbond met Israël bij Sinaï. Jezus,

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Is er leven na de dood?.
Advertisements

De Geest wil je met kracht vervullen! Philip Nunn November Nunspeet.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Discipelschap.
vijf broden en twee vissen
Tussen Pasen en Pinksteren.
Hij is de opstanding en het leven, dat bewees Jezus door Lazarus, die al drie dagen in het graf had gelegen op te wekken uit de dood.
de genezing te Bethesda
Matteüs DAN 1 DAN zal het Koninkrijk der hemelen vergeleken worden met... 2.
Leer ons zo onze dagen tellen, dat wij een wijs hart bekomen.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Volk Gezag Land Nederlanders Grondwet Nederland Koninkrijk.
God en ons.
De visie is Jezus One for all.
De Heer zegt: de gruwel van de verwoesting, waarvan gesproken door Daniël, de profeet: Mattheüs 24:15.
Jeruzalem!. Jeruzalem Bezit – vrede Vrede bezitten Werpen (water/woorden) – hersteld (Onder)wijzen – welzijn.
Deel II verzoening.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
…..overrompeld door verdriet
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Verpakt.
Verbonden … Van boven bekeken
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
Welkom op TOV! Thema: Rouw.
‘voor de kinderen’.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Verlangen naar licht.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
De vreugde van de HEERE.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Ik zal mijn gemeente bouwen Zendingsdienst
Verslaving.
De doop in de Heilige Geest
Een voorbeeld dat navolging verdient
9 juli 2015 Rotterdam. voorgaande keren het Evangelie van 1."het Evangelie van het Koninkrijk" het Evangelie van 2."het Evangelie van mij" het Evangelie.
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
de verheerlijking op de berg
Gemeente zijn we samen Viering samen-gaan Elim en Zout & Licht Hilversum – 13 sept
Blijven in het Woord tot erkentenis der Waarheid. Zaaier 3x.
30 aug Zoetermeer. vorige keer:  "de verheerlijking op de berg"  een visioen van de komst van Jezus Christus in zijn Koninkrijk.
3 oktober 2015 Garderen. Openbaring 20 5 De overige doden werden niet weder levend, voordat de duizend jaren voleindigd waren. Dit is de eerste opstanding.
Curieuze Kinderen Basis Levens Vragen 1.Begin: Wat is onze oorsprong? 2.Betekenis: Waarom leef ik? 3.Bestemming: Waar gaan we heen? 4.Bewustheid: Hoe.
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
20 december 2015 Urk De wijzen uit het oosten. 2 Korinthe 5 16 Zo kennen wij dan van nu aan niemand naar het vlees. Indien wij al Christus naar het vlees.
Welkom op 3 jan. Voorganger: Ds. S. v.d. Zee Ouderling: G. Lindenberg Organist: J. Tijssen Lezing: Matth. 2: 1-12.
JAARTEKST 2016 Filippenzen 4:5b-7 GELOOF. Filippenzen 4:5b-7 De Heere is nabij. Wees in geen ding bezorgd, maar laat uw verlangens in alles, door bidden.
30 januari 2016 Urk Jozef bij Potifar (Genesis 39)
Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18.
Er zijn twee leiders in de Grote Strijd. Een van hen moeten wij volgen. Als wij Jezus volgen, worden wij “strijdmakkers”. Wij vechten samen aan de winnende.
Les 10 voor 5 maart Paulus zette in zijn brieven de scene van de Grote Strijd uiteen:
Toegewijd aan de Bijbel. Ezra 7:1 en 6 Later, tijdens de regering van Artaxerxes, de koning van Perzië, vertrok een zekere Ezra uit Babylonië. Hij was.
Les 9 voor 27 februari Veel veldslagen van de Grote Strijd vonden plaats gedurende de geboorte van de Christelijke Kerk. De eerste Christenen moesten.
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Met een bewogen hart aan de slag!. Romeinen brief handleiding voor zendeling 1.Met passie voor de boodschap (1:16) 2.Met visie voor de wereld (15:20)
♪ 25:2,3 ♪ 25:6,7 ♫ KND Voor we gaan ✝ EXO 34:27-35 ♪ 536:1,2,3,4 ✝ LUK 09:18-36 ♫ OPW 334 ♪ 834:1,2,3 ♪ 630:1,2,4.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Thema voorbereid met jongeren. Licht van de wereld U scheen in mijn duisternis, nu mag ik zien wie u bent. Liefde die maakt dat ik U wil kennen Heer’,
Les 10 voor 4 juni “Verheug u zeer, dochter van Sion! Juich, dochter van Jeruzalem! Zie, uw Koning zal tot u komen, rechtvaardig, en Hij is een.
Les 11 voor 12 maart In de Grote Strijd vocht Petrus een persoonlijk gevecht uit, daarom kan hij ons leren hoe om te gaan met de dagelijkse strijd.
Les 9 voor 28 mei “Wie zich dan zal vernederen als dit kind, die is de belangrijkste in het Koninkrijk der hemelen.” (Mattheüs 18:4) Wat betekent.
Les 12 voor 18 juni “Want toen zij deze zalf op Mijn lichaam goot, deed zij dat als voorbereiding op Mijn begrafenis.” (Mattheüs 26:12) Jezus werd.
Les 13 voor 25 juni JEZUS BARABBAS Politieke leider Hij wilden de mensen bevrijden van Rome Hij beloofde aardse heerlijkheid JEZUS DE CHRISTUS Geestelijke.
Wat doen we? Joh 11:
“ En de draak [Satan] werd boos op de vrouw [God’s kerk], en ging heen om oorlog te voeren tegen de overigen [Gods volk] van haar nageslacht, die de geboden.
“OPDAT ZIJ ALLEN ÉÉN ZULLEN ZIJN”
Transcript van de presentatie:

Les 11 voor 11 juni 2016

“Zie, uw huis wordt als een woestenij voor u achtergelaten.” (Mattheüs 23:38) God sloot een verbond met Israël bij Sinaï. Jezus, bestrafte de leiders van Israël net voor het maken van het “nieuwe verbond”. Hij veroordeelde hun slechte gedrag opdat zij hun zonden konden belijden en zichzelf voor God konden vernederen. Als zij dat zouden doen zouden zij niet worden uitgeroeid. Vraag uzelf af, kan het dat ik ook op enige van die punten te kort schiet?

“Zie, uw huis wordt als een woestenij voor u achtergelaten.” (Mattheüs 23:38)

God sloot een verbond met Israël bij Sinaï. Jezus, bestrafte de leiders van Israël net voor het maken van het “nieuwe verbond”. Hij veroordeelde hun slechte gedrag opdat zij hun zonden konden belijden en zichzelf voor God konden vernederen. Als zij dat zouden doen zouden zij niet worden uitgeroeid. Vraag uzelf af, kan het dat ik ook op enige van die punten te kort schiet? “Zie, uw huis wordt als een woestenij voor u achtergelaten.” (Mattheüs 23:38) Jezus, voorspelde hun onboetvaardigheid door verlatenheid en verwoesting van de Tempel aan te kondigen. Toen sommige Grieken hem kort daarna bezochten (Johannes 12:20-26), maakte Hij bekend dat Israël het voorrecht zou verliezen om de verkondiger van zaligheid te zijn omdat zij Hem hadden verworpen.

“In deze tijd scheen het alsof het werk van Christus op wrede wijze te gronde zou gaan. Hij was als overwinnaar tevoorschijn gekomen uit de strijd met de priesters en de Farizeeën, maar het was duidelijk, dat Hij nooit door hen zou worden aangenomen als de Messias. De beslissende scheiding was gekomen. In de ogen van Zijn discipelen was de zaak hopeloos. Maar Christus naderde de voleinding van Zijn werk. De grote gebeurtenis, die niet alleen het Joodse volk aanging, maar de gehele wereld, zou weldra plaatsvinden. Toen Christus het gretige verzoek hoorde: ‘Wij zouden Jezus wel willen zien’, waarin de hongerende kreet van de gehele wereld weerklok, lichtte Zijn gelaat op en Hij zei: ‘De ure is gekomen dat de Zoon des mensen verheerlijkt moet worden’’. In het verzoek van de Grieken zag Hij een belofte van de resultaten van Zijn grote offerande.” E.G. White (De Wens der Eeuwen, hfdst. 68 “In de buitenste voorhof” 2 e alinea)

“Toen Hij op de Olijfberg zat, gingen de discipelen naar Hem toe toen zij alleen waren, en zeiden: ‘Zeg ons, wanneer zullen deze dingen gebeuren? En wat is het teken van Uw komst en van de voleinding van de wereld?’” (Matthew 24:3) Jezus gebruikte dezelfde scene voor zowel de verwoesting van Jeruzalem als voor Zijn Wederkomst. Hij beschreef geen een ideale wereld, maar een wereld vol van bedriegers, oorlogen, vervolging, valse broeders, ontbrekende liefde… (Mattheüs 24:1-12). Jezus gaf een glimp van hoop voordat Hij uitleg gaf over meer specifieke tekenen, “Maar wie volharden zal tot het einde, die zal zalig worden” (Mattheüs 24:13). Ook gaf Hij de Kerk een zending, “dit Evangelie van het Koninkrijk zal in heel de wereld gepredikt worden tot een getuigenis voor alle volken; en dan zal het einde komen” (Mattheüs 24:14).

“Wanneer u dan de gruwel van de verwoesting, waarover gesproken is door de profeet Daniël, zult zien staan op de heilige plaats – laat hij die het leest, daarop letten! – Laten dan zij die in Judea zijn, vluchten naar de bergen.” (Mattheüs 24:15-16) In Mattheüs 24:15-22, beschrijft Jezus wat er voor de vernietiging van Jeruzalem zou gebeuren, en hoe de gelovigen zouden kunnen ontkomen. Die gebeurtenissen zullen zich weer voltrekken tijdens de geschiedenis van de Kerk. Toen Christenen zagen “dat Jeruzalem door legers omringd werd”, wisten zij dat de tijd gekomen was om Jeruzalem te verlaten. Lukas 21:20 is de parallelle tekst met Mattheüs 24:15-16, “de gruwel der verwoesting” wordt daar uitgelegd in de context van de vernietiging van Jeruzalem Toen Vespasianus de belegering aankondigde, vluchtten Christenen uit de stad en namen een toevlucht in Pella. Daarom stierven er geen Christenen toen Titus Jeruzalem belegerde en de Tempel in 70 NC tot de grond verwoestte.

“want zoals de bliksem vanuit het oosten komt en zichtbaar is tot in het westen, zo zal ook de komst van de Zoon des mensen zijn.” (Mattheüs 24:27) In Mattheüs 24:23-31, geeft Jezus specifieke tekenen van zijn Wederkomst: Jezus, zal terugkomen om ons mee te nemen naar huis, net zo zeker als toen hij werd geboren, leefde en is opgestaan, “en zo zullen wij voor altijd met de Heer zijn.” (1Thess. 4:17).

“Wees dan waakzaam, want u weet niet op welk moment uw Heere zal komen.” (Mattheüs 24:42) Er zijn twee soorten van dienstknechten in de gelijkenis die Jezus vertelde in Mattheüs 24: De getrouwe dienstknecht doet de wil van zijn meester en zorgt voor anderen. De slechte dienstknecht blijft onachtzaam en denkt dat zijn heer laat zal komen. Hij leidt een chaotisch leven en mishandelt anderen. Niemand weet wanneer Jezus zal terugkeren (Mattheüs 24:36). Jezus, nodigt ons uit om op Hem te wachten. Op Hem wachten betekent om tijdens het leven gereed te zijn, klaar om met Hem mee te gaan indien Hij vandaag zou komen.

“Die slechte knecht die in zijn hart zei, ’Mijn heer stelt Zijn komst uit’, beweert op Christus te wachten.[…] Bang, dat zijn broeders hoger dan hij zouden staan, begint hij hun inspanningen te kleineren en hun motieven te betwisten. Dus kastijdt hij zijn mededienstknechten.[…] Het prille begin van het kwaad was een verwaarlozing van de waakzaamheid en het stille gebed, toen kwam een verwaarlozing van andere religieuze plichten, en daarmee werd de weg geopend voor alle zonden die volgden. […] Niemand is veilig. Het maakt niet uit wat onze ervaring is geweest, ongeacht hoe hoog onze staat, wij moeten voortdurend waken en bidden. We moeten dagelijks onder de controle staan van de Geest van God, of worden we bestuurd door Satan." E.G. White (Testimonies for the Church / Getuigenissen voor de Kerk, deel 5, No. 31, hfdst. 8 – “De dag des Heeren is nabij”, pag )