Hoe maak je een werkstuk? Begin op tijd!!. Kies een leuk onderwerp  Denk aan een hobby, sport, beroep, stad of onderwerp uit een van de lesboeken van.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Spelling en Schrijven en formuleren hoofdstuk 1,2&3
Advertisements

Het maken van presentaties voor op de computer.
Werkwijze In deze les wordt uitleg gegeven over het zoeken naar informatie in de mediatheek Je leert zoeken naar boeken en je krijgt een korte introductie.
Het tweede werkstuk.
Ondernemingsplan van <Naam van jullie bedrijf>
Het doen van onderzoek in klas 4
Mijn gegevens op het web!?
Les 33 Dit wordt mijn spreekbeurt
De internet-encyclopdie voor kinderen
Hoe maak je een werkstuk.
Thinkquest2 versie 2013 info: vanaf februari 2013.
Schrijf een artikel over een ‘Europees’ onderwerp dat voor jou van belang is ! Ga als volgt te werk !
SPREEKBEURT 3de LEERJAAR
Hoe ga je te werk bij aardrijkskunde?
Mijn hobby: is over cultuur van Ethiopië
Spreekbeurt titel.
Interpreteren van data
MET DANK AAN COLLEGA’S IN DEN LANDE ! vee 2012
Welkom Een middag powerpoint.
DE SOLLICITATIEBRIEF = VISTEKAARTJE NUMMER 1
CanDo Coaching.
Schrijven met een strategie
Hoe maak ik een werkstuk?
Een werkstuk maken.
Het maken van een spreekbeurt
Stelles “Een eigen (ei)land”..
De dag van het solliciteren Blok 1
Werkstukken en rapporten
Project “Horizon Verbreden”
De dag vóór het examen Schrijf de data en uren waarop je examen moet doen op een groot vel papier en hang het goed zichtbaar op! Leg alles wat je voor.
Onderzoeksplan.
Blz. 98 Blok 4 5. Schrijfvaardig.
HOE BEREID JE HET VOOR? 1. BEDENK WAT JE WIL VERTELLEN 2. ZOEK INFORMATIE DIE JE WILT VERTELLEN 3. ZET HET IN DE JUISTE VOLGORDE 4. MAAK EEN SPIEKBRIEFJE.
Het schrijven van een verhaal
Een herfstboekje maken
Onderzoeksvaardigheden 3
Bs.1: onderzoek doen Bs.6: een werkplan maken
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Leesplezier in de schoolbibliotheek Training voor ouders en andere vrijwilligers in de schoolbibliotheek Bijeenkomst 2.
Workshop INFORMATIEVAARDIGHEDEN Samen sterk met.
Woordjes leren.
Groep 6 Wat doe ik vandaag?. TIPS om te doen O Je zit vandaag onverwacht thuis. Je krijgt wat tips om vanmiddag te doen. Je hebt soms wel een PC nodig.
Spreekbeurt in groep 4.
Creatief schrijven. Programma -Klassengesprekje: schrijf je weleens? -Inkomopdracht: een gebeurtenis -Creatief verhaal schrijven: tijdcapsule Wat gaan.
Beroepenwerkstuk.
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Cursus 1.2 Werken met een Atlas Klas 1 BK Lesweek 5
Het schrijven van een verhaal
De vraag is je beste vriend
Spreekbeurt Hoe maak je dat?.
Spreekbeurt in groep 4.
Werkstuk nask In de week van 23 januari 2017 (week 04) voor vrijdag 27 januari 12:15, inleveren Daarna: elke werkdag te laat: 5 punten (van de 100) van.
Spreekbeurt in groep 8 Hoe pak je het aan?.
Opdracht Nederlands Je doet in een groepje van vijf personen een klein literatuuronderzoek. De uitkomsten van dit onderzoek beschrijf je in een verslag.
3F maken van een verslag.
Cursus 1.2 Werken met een Atlas Klas 1 KGT Lesweek 5
Bronnen en onderzoeksvragen
Spreekbeurt in groep 4 en 5
© UNIEK IN DE KLAS.
Spreekbeurt in groep 4 en 5
Ik heb mijn boek uit… Wat nu?.
(week 045) voor vrijdag 02 januari 12:15, inleveren
Een werkstuk schrijven
Welkom bij het leernetwerk Ouderen in het Vizier!
Examenwerkstuk: Maatschappelijk probleem
volgende bladzijde terug
Schrijven 2.1 en 2.2 Formuleren en Stijl 2.1
volgende bladzijde terug
Zoeken naar informatie op het Internet.
Transcript van de presentatie:

Hoe maak je een werkstuk? Begin op tijd!!

Kies een leuk onderwerp  Denk aan een hobby, sport, beroep, stad of onderwerp uit een van de lesboeken van school.  Kies een onderwerp waar je al iets over weet of wat je erg interessant vindt.  Ga op zoek in de bieb en internet wat er allemaal over het onderwerp te vinden is. Een onderwerp wat vrij onbekend is, daar kan je (vaak) moeilijker informatie over vinden.

Informatie over het onderwerp  Je kan pas bepalen wat je in je werkstuk wilt hebben, als je er informatie over hebt gezocht. Verzamel daarom voldoende informatie d.m.v. boeken uit de bibliotheek, internet. Wanneer je informatie op internet vindt, kijk dan goed of de informatie ook betrouwbaar is.  Om gemakkelijker je deelonderwerpen bij het onderwerp te kunnen bedenken, kan je gebruik maken van een woordweb bij het onderwerp.

Opzet maken voor je werkstuk  Bedenk een titel voor je werkstuk en maak een hoofdstuk indeling.  Bijvoorbeeld: Voorkant met titel: Amsterdam, een belangrijke stad in ons land Voorwoord Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Ontstaan van Amsterdam Hoofdstuk 2: Waarom is Amsterdam de hoofdstuk van ons land Hoofdstuk 3: Grachten van Amsterdam Hoofdstuk 4: Inwoners van Amsterdam Hoofdstuk 5: Bekende plaatsen in Amsterdam Hoofdstuk 6: Feitjes over Amsterdam Nawoord Bronvermelding  Als je de opzet van je werkstuk hebt gemaakt, ga je de informatie erbij zoeken en schrijf/type je de informatie bij de hoofdstukken, inleiding en slotwoord.

Voorkant, voorwoord, nawoord  Voorkant: Op de voorkant van je werkstuk schrijf je de titel, een passend plaatje, je naam en klas  Voorwoord: Dit schrijf je voordat je het werkstuk gaat schrijven. Je schrijf in je voorwoord wat je verwacht van het schrijven van je werkstuk, waarom je het onderwerp gekozen hebt en wat je al van het onderwerp weet.  Nawoord: Hierin schrijf je wat je hebt geleerd over het onderwerp en het maken van je werkstuk. Wat je mee en tegen is gevallen bij het schrijven van je werkstuk.  Bronvermelding: Je schrijft welke bronnen je hebt gebruikt. Schrijf de titel en de schrijvers van de boeken op, de links van de websites en van wie je hulp hebt gehad.

Tips  Schrijf geen zinnen over van het internet of een boek, maar probeer alles zoveel mogelijk in je eigen woorden op te schrijven.  Gebruik nooit woorden die je niet kent. Als je moeilijke woorden tegenkomt, vraag dan aan je ouders of op school wat deze woorden betekenen, of zoek ze op in een woordenboek.  Laat ruimte voor de plaatjes die je in jouw werkstuk wilt plakken.  Schrijf niet alles achter elkaar. Als je iets over een nieuw onderwerp gaat schrijven, laat dan een regel open of verzin een kopje dat je erboven kunt zetten.  Gebruik voorbeelden om iets duidelijk te maken.  Denk aan hoofdletters en punten!  Nummer de pagina’s!  Als je werkstuk klaar is laat je het eerst door iemand nakijken. Daarna print je het werkstuk en doe je er een mooi mapje omheen.