DE KIEZENDE GOD SPREEKT DOOR JEZUS CHRISTUS – WAT EEN ZEKERHEID! - welke zekerheid heb je over je uitverkiezing - 1. Zekerheid in Christus – - niet ‘later.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Ik wens je De kracht van god.
Advertisements

Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Cyclamen. Cyclamen Stilstand is achteruitgang! Groei is Leven!
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Wat heb u er nu aan, dat u dit alles gelooft?
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Evangelie der genade Vragen :
Discipelschap.
DE CHRISTEN = EEN GETUIGE
De pittige smaak van de uitverkiezing
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
‘Zijn alle godsdiensten gelijk?’. Jezus zegt: Bij Mij moet je zijn! Een andere weg is er niet. Alleen door Mij kom je bij God.
Hoe kun je Geloven? 1.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
De weg terug Miljoenen mensen over de hele wereld
In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper. Hij doopte mensen.
WELKOM OP TOV!.
Vanavond gaat het over: Hoe sta jij in het leven?
de balans opmaken Rom 8: Wat moeten wij hier verder over zeggen? Zondag 1 Wat is je enige troost/houvast?
1. Jezus verhoogd Aan Gods rechterhand
Wat doet de Heilige Geest?
ONZE RECHTVAARDIGING Zondag 23. WAT HEB JE ER NU AAN …DAT JE DIT ALLES GELOOFT?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Themadiensten ‘Ik geloof’
Handen af van het evangelie van genade! Paulus met hartstocht en passie in de bres voor het evangelie van genade om de jonge gelovigen in ‘Kelten-land’
In de leerschool van het gebed
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
In deze presentatie staan beide.
Vrolijk Grappen maken Lol TREUREN??? Carnaval 26 februari.
Welkom op TOV!.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
‘Ik ben de ware wijnstok en mijn Vader is de wijn-bouwer.
Wie is God? Kun je Hem kennen? Wat kunnen wij van Hem weten?
Introductie De Copernicaanse Revolutie. I. De revolutie van het Oude naar het Nieuwe Verbond. A. Het Oude Verbond Focus:jou, mij, de mens Karakter: doen,
Leven zoals past bij God
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Preek Jakobus 2:
? ! Gods gerechtigheid... 1.
? Wat zegt de Bijbel erover?
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Thema: Betrek je doop in je dagelijks leven met God 1) De doop bevrijdt je van de angst voor de ondergang vanwege je zonden Want Christus is vóór mij.
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
1Korinthe OM NIET 18 Wat is dan mijn loon? Dit: door mijn evangelieprediking HET EVANGELIE OM NIET te mogen brengen, en zo van mijn bevoegdheid.
Welkom Zondag 3 mei 2015 Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst: Anita Dahmen Orgel: Herman Kamp Lezingen: I Johannes 2: 28-3: 10 Efeziërs.
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
De doop in de Heilige Geest
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Ga dan op weg… De missie van de Verlosser
In deze dienst zal Ds. A. Verbree voorgaan Na de zegen zingen we GK 132 : Schriftlezing: Johannes 15 : Tekst: Zondag 33.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Welke God? De drie-enige God Occultisme Afgoden Allah = God?
De rechtvaardige God kiest en verwerpt – wees stil en geef hem eer! (DL I, art.15) DE RECHTVAARDIGE GOD KIEST EN VERWERPT – WEES STIL EN GEEF HEM EER!
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Multivitaminen voor uw geestelijke weerstand Preek n.a.v. Efeziërs 6:10-20.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
In God geloven Wat is geloven? Tot geloof komen Bestaat God? God laat Zich kennen.
Dordtse Leerregels - indeling
Openbare geloofsbelijdenis
God heeft altijd een plan B
Prediking zondag 16 september 2018
Efeziërs 1: 3-5 3Gezegend zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus, die ons in de hemelsferen, in Christus, met talrijke geestelijke zegeningen.
Transcript van de presentatie:

DE KIEZENDE GOD SPREEKT DOOR JEZUS CHRISTUS – WAT EEN ZEKERHEID! - welke zekerheid heb je over je uitverkiezing - 1. Zekerheid in Christus – - niet ‘later in de hemel’ maar ‘nu in Christus’ – - zekerheid van geloof 2. Zekerheid door het woord – - niet ‘zeker van de kracht van je geloof’ – - maar antwoord op wat God zegt – [- zekerheid door je doop] 3. Zekerheid die in beweging zet – - niet ‘ik ben toch wel uitverkoren’ – - maar groeien in Christus

DE KIEZENDE GOD SPREEKT DOOR JEZUS CHRISTUS – WAT EEN ZEKERHEID! Heb je de zekerheid dat God jou uitgekozen heeft?

DE KIEZENDE GOD SPREEKT DOOR JEZUS CHRISTUS – WAT EEN ZEKERHEID! - welke zekerheid heb je over je uitverkiezing - 1. Zekerheid in Christus – - niet ‘later in de hemel’ maar ‘nu in Christus’

DE KIEZENDE GOD SPREEKT DOOR JEZUS CHRISTUS – WAT EEN ZEKERHEID! VRIJE TOEGANG HEMEL Uitverkiezing ?

DE KIEZENDE GOD SPREEKT DOOR JEZUS CHRISTUS – WAT EEN ZEKERHEID! VRIJE TOEGANG HEMEL Uitverkiezing ! In Christus zijn

DE KIEZENDE GOD SPREEKT DOOR JEZUS CHRISTUS – WAT EEN ZEKERHEID! - welke zekerheid heb je over je uitverkiezing - 1. Zekerheid in Christus – - niet ‘later in de hemel’ maar ‘nu in Christus’ – - zekerheid van geloof

DE KIEZENDE GOD SPREEKT DOOR JEZUS CHRISTUS – WAT EEN ZEKERHEID! - welke zekerheid heb je over je uitverkiezing - 1. Zekerheid in Christus 2. Zekerheid door het woord – - niet ‘zeker van de kracht van je geloof’

Dortse leerregels I, Artikel 12 Van hun eeuwige en onveranderlijke uitverkiezing tot behoud worden de uitverkorenen, ieder op zijn tijd, verzekerd, zij het niet bij iedereen even sterk en in gelijke mate. Zij ontvangen haar, wanneer zij met een geestelijke blijdschap en heilige vreugde de onmiskenbare vruchten van de uitverkiezing, die Gods Woord aanwijst, bij zichzelf opmerken, zoals bijvoorbeeld het ware geloof in Christus, kinderlijk ontzag voor God, droefheid naar Gods wil over de zonde, honger en dorst naar de gerechtigheid

DE KIEZENDE GOD SPREEKT DOOR JEZUS CHRISTUS – WAT EEN ZEKERHEID! - welke zekerheid heb je over je uitverkiezing - 1. Zekerheid in Christus 2. Zekerheid door het woord – - niet ‘zeker van de kracht van je geloof’

DE KIEZENDE GOD SPREEKT DOOR JEZUS CHRISTUS – WAT EEN ZEKERHEID! - welke zekerheid heb je over je uitverkiezing - 1. Zekerheid in Christus 2. Zekerheid door het woord – - niet ‘zeker van de kracht van je geloof’ – - maar antwoord op wat God zegt

Dortse leerregels V, Artikel 10 deze zekerheid komt dus niet voort uit een of andere speciale openbaring zonder of buiten het Woord, maar uit het geloof in Gods beloften, die Hij in zijn Woord zo overvloedig tot onze troost geopenbaard heeft

DE KIEZENDE GOD SPREEKT DOOR JEZUS CHRISTUS – WAT EEN ZEKERHEID! - welke zekerheid heb je over je uitverkiezing - 1. Zekerheid in Christus 2. Zekerheid door het woord – - niet ‘zeker van de kracht van je geloof’ – - maar antwoord op wat God zegt – [- zekerheid door je doop]

DE KIEZENDE GOD SPREEKT DOOR JEZUS CHRISTUS – WAT EEN ZEKERHEID! - welke zekerheid heb je over je uitverkiezing - 1. Zekerheid in Christus 2. Zekerheid door het woord 3. Zekerheid die in beweging zet – - niet ‘ik ben toch wel uitverkoren’

Dortse leerregels I, Artikel 13 Er is dan ook geen sprake van, dat zij door deze leer van de uitverkiezing en de overdenking ervan zouden verslappen in het onderhouden van Gods geboden, of in zondige zorgeloosheid zouden gaan leven. Dit gebeurt doorgaans naar Gods rechtvaardig oordeel met hen die op de wegen van de uitverkorenen niet willen gaan, terwijl zij zich lichtvaardig laten voorstaan op de genade van de uitverkiezing, of hun tijd verdoen met lichtzinnige praat daarover.

Dortse leerregels I, Artikel 13 Wanneer Gods kinderen nu de uitverkiezing ervaren en er zeker van zijn, ontlenen zij daaraan dagelijks meer reden om zich voor God te verootmoedigen, de diepte van zijn barmhartigheid te aanbidden, zichzelf te reinigen en Hem, die hen eerst zozeer heeft liefgehad, van hun kant vurig lief te hebben.

DE KIEZENDE GOD SPREEKT DOOR JEZUS CHRISTUS – WAT EEN ZEKERHEID! - welke zekerheid heb je over je uitverkiezing - 1. Zekerheid in Christus 2. Zekerheid door het woord 3. Zekerheid die in beweging zet – - niet ‘ik ben toch wel uitverkoren’ – - maar groeien in Christus

Leerpunten preek 1: −Je mag je vragen hebben over de uitverkiezing - maar ga er dan mee naar God, naar je bijbel, in gebed. −Vergeet dan niet dat je mens bent tegenover de grote God - klei in de hand van de pottenbakker. −en erken zijn recht om te straffen, jou en alle mensen. Besef hoe diep ingrijpend de opstand tegen God is geweest. −Alleen zo kun je iets gaan ontdekken van de genade van de uitverkiezing.’

Leerpunten preek 1: −Je mag je vragen hebben over de uitverkiezing - maar ga er dan mee naar God, naar je bijbel, in gebed. −Vergeet dan niet dat je mens bent tegenover de grote God - klei in de hand van de pottenbakker. −en erken zijn recht om te straffen, jou en alle mensen. Besef hoe diep ingrijpend de opstand tegen God is geweest. −Alleen zo kun je iets gaan ontdekken van de genade van de uitverkiezing.’

Leerpunten preek 1: −Je mag je vragen hebben over de uitverkiezing - maar ga er dan mee naar God, naar je bijbel, in gebed. −Vergeet dan niet dat je mens bent tegenover de grote God - klei in de hand van de pottenbakker. −en erken zijn recht om te straffen, jou en alle mensen. Besef hoe diep ingrijpend de opstand tegen God is geweest. −Alleen zo kun je iets gaan ontdekken van de genade van de uitverkiezing.’

Leerpunten preek 2: −De belijdenis dat je uitgekozen bent, is een terugkijk- belijdenis. In allerlei situaties moet je dus helemaal niet over de uitverkiezing beginnen. −Het evangelie is altijd: geloof in Christus en je leeft! Als je daarop ja zegt, leer je achteraf zeggen: dat kan ik alleen maar omdat God mij gekozen heeft. −Alles is dus genade, zelfs je geloof. Alle eer daarom aan God! −Deze belijdenis mag je houvast zijn: “het hangt niet van jou af.”

Leerpunten preek 2: −De belijdenis dat je uitgekozen bent, is een terugkijk- belijdenis. In allerlei situaties moet je dus helemaal niet over de uitverkiezing beginnen. −Het evangelie is altijd: geloof in Christus en je leeft! Als je daarop ja zegt, leer je achteraf zeggen: dat kan ik alleen maar omdat God mij gekozen heeft. −Alles is dus genade, zelfs je geloof. Alle eer daarom aan God! −Deze belijdenis mag je houvast zijn: “het hangt niet van jou af.”

Leerpunten preek 2: −De belijdenis dat je uitgekozen bent, is een terugkijk- belijdenis. In allerlei situaties moet je dus helemaal niet over de uitverkiezing beginnen. −Het evangelie is altijd: geloof in Christus en je leeft! Als je daarop ja zegt, leer je achteraf zeggen: dat kan ik alleen maar omdat God mij gekozen heeft. −Alles is dus genade, zelfs je geloof. Alle eer daarom aan God! −Deze belijdenis mag je houvast zijn: “het hangt niet van jou af.”