Vennootschapsbelasting voor overheden A. Tolsma MSc Adviseur financiën GRD.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
JURIDISCHE, BOEKHOUDKUNDIGE
Advertisements

Commerciële versus fiscale winstbepaling
Koepels: keuzes die de Intermediair kan maken SBR voorlichtingsbijeenkomsten 2011 Vanaf 1 januari 2013 is SBR de standaard voor financiële rapportages.
FFEGBE Jaarverslaggeving -- Hoofdstuk 19
Informatiemiddag Wet Markt en Overheid 11 februari 2014.
1 1 De Gelderse Maat Discussie Regionale Uitvoeringsdiensten in relatie tot externe veiligheid 1 december 2009 Jaarcongres Relevant Gerard Nieuwe Weme.
Fiscaliteiten binnen een GGz instelling GGz Dichtbij – Jurgen Teseling
VZW: to be or not to be? Kiwanis Avelgem – Land van Streuvels
Winst- & verliesrekening (of resultatenrekening of baten- & lastenrekening) Het Eigen Vermogen verandert als gevolg van de bedrijfsactiviteiten gedurende.
IAS 31 Financiële verslaggeving van investeringen in joint ventures
Outsourcing 21 augustus 2008 Download op:
Dienstverlenende ondernemingen
Specialist in sportkader
JURIDISCH KADER ELEKTRONISCH GELD
(Freelance) Ondernemen Bijeenkomst: Kivi Niria Plaats: Driebergen Datum: 2 november 2004 Presentator: Paul Wolbers.
Jasper Dekker consultant Agentschap SZW
Opfrisser Aanbestedingsrecht Werkgroep Leveranciersselectie Polo. G. van der Putt 9 december 2008.
Hoofdstuk 2 Beginselen van de EG. Taken EG: Het instellen van een gemeenschappelijke markt (= interne markt), dat wil zeggen één enkele binnenmarkt. Het.
Hoofdstuk 14 Europese aanbestedingsregels. Bij aanbesteding moeten de lidstaten de fundamentele vrijheden te respecteren, met name: Het algemeen discriminatieverbod.
Het ondernemingsbegrip
Stelling 1 Een winstbox doet alleen recht aan de bijzondere functies van winstinkomen voor zover daarin winst wordt belast die niet rechtstreeks door de.
Stelling 1 Objectieve vrijstellingen die bij de bepaling van de totale winst van een onderneming in aanmerking genomen mogen worden en die niet zijn gebaseerd.
Wetgeving overheidsopdrachten. Welke organisaties? 4 Categorieën: –De overheid –Organisaties die aan bepaalde voorwaarden voldoen –Privaatrechtelijke.
Toepassing 30% regeling TU/e Bert Voets 12 juni 2007.
Jeroen Starreveld 28 augustus 2008
Hoofdstuk 8 Btw-reglementering.
Btw & maatschappelijk vastgoed Mr. G.B. (Machiel) van Driel RB
voor iedere ondernemer
OVERHEID EN BTW Drs. P.C.J. Oerlemans.
Vennootschapsbelasting: wat komt er op ons af
Hoofdstuk18. Concernverslaggeving §18. 1 Wettelijk kader § 18
Ondernemer in de btw René N.G. van der Paardt.
O F P – FISCAAL REGIME Koen Van Duyse. Zero - taxation.
7.1 Wie is toch die overheid?
Wat is inkomstenbelasting
Pupate Mens en Ondernemen
Fiscaliteit voor onderwijsbesturen 23 september 2015
Balans per (na afschrijving en winstverdeling)
Sport & btw Mr. drs. Ronald Brouwer, Caraad Belastingadviseurs Utrecht
Wet markt en overheid Studiedag CAB 10 april 2013 Mr. P.A.E.M. Hogenhuis Linkedin:
de boekhoudkundige verwerking van een economische cyclus:
Hoger Onderwijs Wolters Noordhoff
Wolters Noorhoff Hoger Onderwijs Financiële overzichten
ALV - sessie Financiën November
Pag 65 t/m 77. Wat gaan we doen vandaag? Korte herhaling Kortingen op de belastingen Extra aftrekposten voor ondernemers Ondernemendheid voor Dummies:
SpaarBV presentatie november 2015 Algemeen telefoonnummer:
Omzetbelasting en de exploitatie van een sportaccommodatie Mr. M. (Mirjam) Evers Mr. M. (Michiel) de Jong 26 januari 2013.
Servicecentrum Drechtsteden Resultaatgerichte dienstverlener voor de regio!
Vennootschapsbelasting Stavaza en eerste beeld Bas Burger (Dordrecht) Timon Jagers (PWC)
Vennootschapsbelasting PMG d.d. 15 april 2015 Marthijn van de Wetering Astrid Gesterkamp - Spaansen.
Hand-out Gemeentefinanciën 8 oktober 2012 “Inzicht verkrijgen kost tijd, geen inzicht hebben kost kapitalen” Kennisveld Geld - Gemeente Delft 1.
Vpb: algemeen oktober 2010 Drs Edwin de Witte © accon■avm 2007.
Berkelland in cijfers Wat betekent dit?. Taken procesbegeleider: Partijen bij elkaar brengen Introduceren van nieuwe instrumenten voor gemeenten en onderwijs.
Decentralisatie jeugdzorg: Transitie en Transformatie Klankbordgroepen Maandag 13 februari 2012.
Vpb-plicht overheidsondernemingen Eric van den Hurk Manager Step in Control VPB & Audit.
Voortgang van de ontwikkelingen rond Vpb voor overheden A. Tolsma MSc Adviseur financiën GRD.
Perspectiefnota Commissie Bestuur en Strategie 11 mei 2015.
Invoering Vennootschapsbelasting. Inhoud VPB in persperctief Raamwerk van de wet Regionaal PVA met lokale verantwoordelijkheid Waar staan we nu.
Hoofdstuk 6 Productie en markt.
Aangifte IB en omzetbelasting voor ondernemers
Afspraken inzet leden Kenniskring VOR bij RWS
Realisatie MFA Kortgene Fiscaal, governance en financieel
Grenswerkers in Europa Een onderzoek naar fiscale,
3.1 PRODUCTIE.
Basis OFM 2012: verhuur sec niet (langer) onder 5-1-c
Doordecentralisatie-Overeenkomst
Hoorzitting 6000 euro bijverdienen
Wetgeving overheidsopdrachten
DESKUNDIG, FLEXIBEL EN ONAFHANKELIJK
Jaarcijfers 2017 Stichting Kerkgebouw Goënga
Transcript van de presentatie:

Vennootschapsbelasting voor overheden A. Tolsma MSc Adviseur financiën GRD

De huidige Vpb komt uit Vanwege creëren van een gelijk speelveld en staatssteundiscussie wordt de Vpb gemoderniseerd. Betreft een belasting over de winst. Winst tot € belast met 20% Winst boven € belast met 25% De modernisering is in versnelling gekomen door druk van Europese Commissie. Hierdoor zeer kort tijdspad voor invoering binnen organisaties. Algemeen

Tijdspad VPB

VPB vs Wet Markt en Overheid Overeenkomsten - Beide doel creëren van gelijk speelveld - Beide dwingen af dat met een integrale kostprijs wordt gewerkt. Maar…. - Wet M&O niet van toepassing als een overheidstaak wordt uitgevoerd. - Algemeen bestuur kan bewust besluiten om af te wijken. - Bij gelieerde verhoudingen moet met marktprijs ipv kostprijs worden gewerkt

Wanneer Vpb? Vpb van toepassing als sprake is van winst. Betreft hier winst vanuit fiscaal oogpunt. Winst vanuit BBV dient dan ook gecorrigeerd te worden (oa rente, toerekening kosten) Per activiteit zal moeten worden bepaald of sprake is van een onderneming (door de ondernemerspoort gaan).

Onderneming (1)

Onderneming (2) 1 e criteria: Duurzame organisatie arbeid en kapitaal Wordt eigenlijk altijd aan voldaan. Medewerkers in dienst, sprake van geldstromen Wanneer niet? Normaal vermogensbeheer (oa kale verhuur van vastgoed)

Onderneming (3) 2 e criteria: Deelname aan het economisch verkeer Er moet een sprake zijn van een individuele aanwijsbare tegenprestatie. Dus de afnemer betaalt een specifiek bedrag voor een specifieke tegenprestatie.

Onderneming (4) 3 e criteria: Winststreven Gaat om fiscale winst! Betekent dat jaarrekening resultaat gecorrigeerd dient te worden naar fiscaal resultaat Potentieel in concurrentie treden. Bescheiden bestaan = > € per jaar of > € over 5 jaar. Indien een jaar verlies wordt gemaakt dan wordt dit jaar op € 0 gezet.

Vrijstellingen (1) Subjectieve vrijstelling Academische ziekenhuizen Onderwijsinstellingen Zeehavens Objectieve vrijstelling Interne activiteit Overheidstaak/publiekrechtelijke bevoegdheid Verlengde OT Quasi Inbesteden Samenwerking

Vrijstellingen (2) Subjectieve vrijstellingen gelden voor een gehele organisatie. Gezien de subjectieve vrijstellingen zijn deze niet toepasbaar voor de GRD. Objectieve vrijstellingen zijn vrijstellingen die toepasbaar zijn voor een specifieke activiteit. Indien alle activiteiten die door de ondernemerspoort gaan en vrijgesteld kunnen worden, dan hoeft geen fiscale aangifte worden gedaan. Betekent dus geen openingsbalans die opgesteld dient te worden en geen winst- en verliesrekening.

Vrijstelling interne activiteiten

Vrijstelling overheidstaken en publiekrechtelijke bevoegdheden Betreft hier OT of PB die worden uitgevoerd door een overheid. Gedacht moet worden aan uitgifte paspoorten en ophalen huisvuil. Wanneer voor BTW als overheid dan ook voor Vpb overheid. TENZIJ: SPRAKE VAN FEITELIJKE CONCURRENTIE Vrijstelling kan van toepassing zijn voor GR als zij de taken heeft overgedragen gekregen van de gemeenten.

Vrijstelling verlengde OT Het betreft: Activiteiten voor een publiekrechtelijke rechtspersoon of een privaatrechtelijk overheidslichaam; In het kader van een dienstverleningsovereenkomst; Indien de voordelen op grond van de overheidstakenvrijstelling zouden zijn vrijgesteld bij de afnemer van de activiteit; Als deze afnemer de activiteiten zelf zou hebben verricht. Ook bekend als amendement Dijkgraaf

Vrijstelling Quasi Inbesteden Betreft hier de dienstverlening aan een 100% deelneming in een privaatrechtelijke organisatie

Vrijstelling samenwerken (1) Specifieke eisen: - Activiteiten moeten worden verricht voor de deelnemers of voor de 100% dochters van de deelnemende publiekrechtelijke rechtspersonen (geen DVO’s); - Zonder samenwerkingsverband zou geen belastingplicht ten aanzien van de activiteiten mogen ontstaan bij de deelnemers;

Vrijstelling samenwerken (2) - Aan de kosten van het samenwerkingsverband wordt naar evenredigheid van de afname van de activiteiten bijgedragen (er moet sprake zijn van een reële samenwerking). Dit betekent: - Kosten verdelen op basis van een passende sleutel. Vraag is of dit ook overeen komt met werkelijke afname; - Op basis van werkelijke afname dient verrekend te worden. Deze vrijstelling kan worden toegepast als een GR de uitvoeringsorganisatie is voor de gemeenten. Bijv. gemeentelijke belastingen.

Uitkomsten Vpb

Knelpunten Hoge administratieve lastendruk. Inventariseren en opstellen van openingsbalansen. Daarna jaarlijks winst- en verliesrekening en balans opstellen. Waardering van vermogensbestanddelen op openingsbalans. Toerekenen van activa en passiva aan activiteiten

Pijnpunten Grondbedrijven Dienstverlening voor derden Exploitatie van vastgoed (oa zwembad, sporthallen, binnenhaven) Exploitatie van parkeergarages

SVLO Landelijk vindt overleg in diverse commissies over de uitwerking plaats tussen belastingdienst, ministerie van financiën, VNG, IPO en UvW. Ook wel Samenwerking vennootschapsbelasting lokale overheden (SVLO). Vanuit commissie fiscaliteiten veel aandacht voor grondexploitatie.

Vragen?