Mobile Fun Hoi, ik ben Mobie en ik ga samen met Ronnie jullie deze PowerPoint presentatie presenteren. Op de volgende dia staat wat deze opdracht inhoud.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Welkom bij de Dosh-klas
Advertisements

Het Nederlandse Rode Kruis
Het maken van presentaties voor op de computer.
Het tweede werkstuk.
SOCIAAL WEERBAAR (v.a. groep 4)
Een kijkje in de oceaan met Sebastiaan
Rebound Salland. In deze PowerPoint… 1. waarom ik naar rebound ging 2. wat ik geleerd heb! 3. hoe ik terug wil naar school 4. wat ik nodig heb van.
AANLEIDING Projecten die studenten moesten organiseren gingen vaak mis in de voorbereiding. Vaak lag dat aan miscommunicatie en te weinig voorbereiding.
Maak een tentoonstelling
Van uitleggen leer je het meest
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Thinkquest2 versie 2013 info: vanaf februari 2013.
PLAATSBEPALEN Een opdracht over plaatsbepaling aan de hand van coördinaten en een reis naar het EK voetbal­.   Klas | 1 kgt Gebruikte methode | Moderne.
Workshop OGW in de klas..
Lesgeven en begeleiden
Powerpoint in de klas Michiel D. Jansen o.b.s. De Draaimolen.
Hoeveel boterhammen eten wij?
EU Back to School Naam Gastdocent Titel / Functienaam.
Trek een stukje van een ansichtkaart uit de hoge hoed.
PowerPoint.
Presentation Of Learning
Presentation Of Learning
Hoe werkt een powerpoint?
TTS introductie Welkom Welkom bij de introductie van TTS. U wordt rondgeleid langs verschillende belangrijke gebieden van TTS.
Functionaliteit en decoratie Interactieve les 17 juni 2009 Gemeente Museum Den Haag Leo van Rutten – rk basisschool De Fontein.
Wat is een webkwestie?. Wat is een webkwestie?
Les 1: Het Heden Wat weet jij van het kanaal?. Wat weten we? 3 minuten: schrijf zo veel mogelijk waar jij aan denkt bij het Apeldoorns kanaal. 4 minuten:
Wolvecamp tentoonstelling
Ons rekenland project : Texel Onderwerp : Het strandfeest
Les 13 Presenteer je zelf (1)
Wiki opdracht Andrea Baar, 3M1.
Door Kato,Niels, Nikita. Wat doet dat Beest daar ? Waarom lig je op je rug ?
Weekend kring. Hilal Kaya 8B.
Weet je wie ik ben ?.
5 e /6 e leerjaar Vul hier je school in LES 2 - Krabbels van een onderzoeker.
preek over Deuteronomium 6:20-25
2rootje ‘Dat is uit de kunst’
HEEL VEEL SUCCES! HOI! LEUK DAT JE EEN SPREEKBEURT OVER
Presentatie resultaten monitor landelijk versus lokaal maart 2014.
Presentatie resultaten monitor INFORMATIEVAARDIGHEDEN landelijk versus lokaal maart 2014.
OFC28 mediawijsheid les 7 leren door te maken
Les 4 – Kan ik meer met media?. Inhoud van de les Invullen werkblad Wedstrijd: de ‘Media challenge’ Presentatie plannen Beoordeling Invullen van de mediacompetenties.
Portfolio: VROMANS PETER
Ervaringen van kinderen in woorden vangen
Wat leer je? Je leert dat heel veel actuele onderwerpen ook iets met wetenschap en techniek te maken hebben. Je denkt na over wat wetenschap en techniek.
Pas op Leesvirus! Een verhaal geschreven door de kinderen van groep 5/6 van de Meester Sieberingschool Nieuw Balinge 2015.
Presenteren en communiceren
Onze doelen en visie in beeld
Portfolio Presentatie
Skillzz Handleiding voor mentor Powered by. Waarom Skillzz? Jouw school vindt het belangrijk dat: Jullie als klasgenoten nog beter met elkaar omgaan Dat.
Opdracht 4 Video invoegen Gebruik deze presentatie om de opdracht te maken en zet hier je naam:.
Project 3 Pedagogisch werken in de wijk Bijeenkomst 3, week 1.5, Schooljaar Klas: VQR2C Docent: Madeleine Meurs.
Wetenschapper in de klas Scarabeeklas De Schouw en Zecc Architecten.
Wikimedia Les 1. Wat is Wikimedia? Weten we het nog?
Hulpvragen voor het formuleren van je eigen kernwaarden
2b1 Lesson Wat hebben we vorige les gedaan We hebben alle grammatica herhaalt van dit blok: De Present Simple De Past Simple Het werkwoord.
Weet je wie ik ben ? Ik ben iemand waar je elke dag mee leeft...
Onderzoek doen Een complexe (maar uitdagende) klus!
Workshop INFORMATIEVAARDIGHEDEN Samen sterk met.
Weblog Een venster tussen klas en omgeving. Wat is een weblog? Een weblog is een digitaal dagboek. Je kan, wat in de klas gebeurt, delen met de omgeving.
Wat is stoom? wat kun je ermee doen? hoe stoom de wereld veranderde. presentatie gemaakt door Martha Heeling les bovenbouw basisschool of eerste klas vervolgonderwijs.
Toelichting en uitleg bij deze tool  Hoe is deze tool tot stand gekomen? Tijdens het MT van verschillen (V)SO scholen in het midden van het land. Naast.
Presentatie landelijke resultaten monitor Samengesteld door:
SCHIJN EN WERKELIJKHEID ZIJN DROMEN BEDROG?. INTRO
Maak foto’s van kinderen die tegenstellingen uitbeelden. Opdracht: 1. De kinderen gaan in tweetallen een tegenstelling bedenken die zij willen.
TRADITIONELE SPELEN Comeniusproject SGC Lier. DAG ALLEMAAL!!! Tijdens het 1ste jaar van ons project gingen we werken rond legendes. De kinderen van 4,
Cliënt en Mediawijsheid Les 5 Mensen met een (lichte) verstandelijke beperking.
Introductie Powerpoint biedt je allerlei mogelijkheden om een tijdsbeeld te presenteren met tekst, muziek, beeld en video. Klik op ‘Invoegen’ en ga lekker.
Transcript van de presentatie:

Mobile Fun Hoi, ik ben Mobie en ik ga samen met Ronnie jullie deze PowerPoint presentatie presenteren. Op de volgende dia staat wat deze opdracht inhoud en wat er verder komt is een grote verrassing!

Inhoud  Drie kinderen gaan de school rond om te kijken hoeveel mobiele telefoons er in elke klas aanwezig zijn. De gegevens verwerken ze in een Excel bestand.  In tweetallen worden Word-documenten gemaakt over de favoriete mobiele telefoon die de kinderen op Internet hebben gevonden.

Opdracht 1 Deze 2 kanjers hebben opdracht 1 gedaan

Opdracht 1 Twee heldinnen zijn alle klassen rond gegaan en hebben aan de kinderen gevraagd wie een mobiele telefoon heeft. Op een blaadje hebben ze al in een tabel opgeschreven hoeveel mobieltjes er waren zodat ze dat makkelijk konden verwerken bij Excel.

Opdracht 1 Terug in de klas hebben ze samen met mij een Excel bestand gemaakt zoals hieronder staat. Eerst hebben ze de aantallen telefoons in een vak gezet en daarna in een grafiek weergegeven. Het resultaat is te vinden als je hier klikt.hier

Opdracht 2 In tweetallen gaan kinderen op Internet neuzen naar hun favoriete telefoon.

Opdracht 2 Wanneer ze iets gevonden hadden gingen ze dit verwerken in een Word-document. Via ‘’resultaten’’ kun je een aantal documenten van kinderen bekijken. Mooi geworden joh, potverdikkie wat mooi zeg! Ik zou snel gaan kijken als ik jou was!

Excel bestand door kinderen

Resultaten

Onderwijs doeleinden Met behulp van deze presentatie kun je makkelijk laten zien hoe de kinderen van een ander jaar aan het werk zijn gegaan. Het onderwerp ‘mobiele telefoons’ heeft betrekking op de leefwereld van kinderen en je kunt er op inspelen bij een ander les. Het is mooi inspiratiemateriaal. Word documenten zijn mooie presentatievormen voor kinderen. In mijn groep 8 leren ze nu werken met PowerPoint.