De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

GOD BELOOFT EEN NIEUW EN BETER VERBOND Jeremia 31:31-34.

Verwante presentaties


Presentatie over: "GOD BELOOFT EEN NIEUW EN BETER VERBOND Jeremia 31:31-34."— Transcript van de presentatie:

1 GOD BELOOFT EEN NIEUW EN BETER VERBOND Jeremia 31:31-34

2

3 INHOUD EN OVEREENKOMST TUSSEN OUD EN NIEUW VERBOND Zowel het Oude als het Nieuwe Verbond zijn een plechtige overeenkomst tussen God en Zijn Volk, waarin Gods liefde tot uiting komt (vergelijk een huwelijk). Het Nieuwe Verbond vervult, vervolmaakt en vervangt het Oude (maar de kerk vervangt Israël niet!)

4

5 DE BELOFTE VAN EEN NIEUW VERBOND Jeremia 31:31 Zie, er komen dagen, spreekt de HEERE, dat Ik met het huis van Israël en met het huis van Juda een nieuw verbond zal sluiten, 32 niet zoals het verbond dat Ik met hun vaderen gesloten heb op de dag dat Ik hun hand vastgreep om hen uit het land Egypte te leiden – Mijn verbond, dat zij verbroken hebben, hoewel Ík hen getrouwd had, spreekt de HEERE. 33 Voorzeker, dit is het verbond dat Ik na die dagen met het huis van Israël sluiten zal, spreekt de HEERE: Ik zal Mijn wet in hun binnenste geven en zal die in hun hart schrijven. Ik zal hun tot een God zijn en zíj zullen Mij tot een volk zijn.

6 34 Dan zullen zij niet meer eenieder zijn naaste en eenieder zijn broeder onderwijzen door te zeggen: Ken de HEERE, want zij zullen Mij allen kennen, vanaf hun kleinste tot hun grootste toe, spreekt de HEERE. Want Ik zal hun ongerechtigheid vergeven en aan hun zonde niet meer denken.

7 OUDE  NIEUWE VERBOND Aanbidding  In geest en waarheid: Johannes 4:23 Besnijdenis  Van het hart: Romeinen 2:28,29 Gerechtigheid  Rechtvaardigheid: Romeinen 1:17 Geloof: Galaten 3:11 Leven: Hebreeen 10:38,39 Land  De hele wereld: Romeinen 4:13,14 Offer  Een levend offer: Romeinen 12;1,2 Wet (Jeremia 31:31ff)  In het hart: Hebreeen 8:7-13; 10:15-18 (een beter verbond) SAMENGEVAT: GOD VERTROUWT ZICHZELF AAN ONS TOE ALS HET CENTRUM VAN EEN NIEUWE HEMEL EN EEN NIEUWE AARDE

8


Download ppt "GOD BELOOFT EEN NIEUW EN BETER VERBOND Jeremia 31:31-34."

Verwante presentaties


Ads door Google