De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Under pressure? GRIP krijgen op werkdruk en stress met het JD-R model Under pressure? GRIP krijgen op werkdruk en stress met het JD-R model 1.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Under pressure? GRIP krijgen op werkdruk en stress met het JD-R model Under pressure? GRIP krijgen op werkdruk en stress met het JD-R model 1."— Transcript van de presentatie:

1 Under pressure? GRIP krijgen op werkdruk en stress met het JD-R model Under pressure? GRIP krijgen op werkdruk en stress met het JD-R model 1

2 Agenda 1.Werkdruk? Of Werkstress? 2.Het Job Demands Resources model 3. Impact met interventies 4. Oefening 2

3 Werkdruk? Of Werkstress? 3

4 Werkdruk kan positief of negatief uitwerken 4

5 Het Job Demands-Resources model 5

6 6

7 Energiebronnen en Stressoren EnergiebronnenStressoren Team energiebronnen, zoals “steun van collega’s” Werk energiebronnen, zoals “regelruimte” Organisatie energiebronnen, zoals “communicatie” Groei energiebronnen, zoals “leren en ontwikkelen” Kwantitatieve stressoren, zoals “werkdruk” Kwalitatieve stressoren, zoals “emotionele belasting” Organisatie stressoren, zoals “bureaucratie” 7 Team stressoren, zoals “conflicten”

8 Met speciale aandacht voor leiderschap - Stimuleert talentontwikkeling - Enthousiasmeert voor plannen - Benadrukt de zin van het werk - Geeft vrijheid en verantwoordelijkheid - Moedigt geven eigen mening aan - Delegeert effectief/ stuurt op resultaat - Moedigt samenwerking aan - Zorgt voor eenduidige doelen - Vermindert frictie in het team Groei Verbondenheid Autonomie 8

9 De ene mens is de andere niet Sommige werknemers beschikken over meer persoonlijke hulpbronnen dan andere. Dergelijke hulpbronnen maken het makkelijker om met stressoren om te gaan en energiebronnen gericht in te zetten. 9 Optimisme Weerbaarheid Flexibiliteit Geloof in eigen kunnen Grenzen stellen

10 Impact met interventies 10

11 Op 3 niveaus aan de slag 11 Individu Team Organisatie

12 Op individu gerichte aanpak 12

13 Team-gerichte aanpak 13 Participatie in besluitvorming Taakverrijking & -roulatie Vergroten van de autonomie Constructieve conflictoplossing Verbeteren van het teamklimaat Steun van collega’s Coaching door leidinggevende

14 Organisatie gerichte aanpak 14 Stressoren en Energiebronnen KernelementenLeiderschap Samenwerken & Teamklimaat Sociale factoren als conflicten, steun van collega’s en teamsfeer. Houding en gedrag Interpersoonlijk (gericht op samenwerking tussen medewerkers) Taak- & Functieontwerp Werkinhoudelijke factoren als werkdruk en emotionele belasting, passend werk en regelruimte. Competenties en talenten Intrapersoonlijk (gericht op de afstemming van de medewerker op haar taken) Strategie & Structuur Organisatorische factoren als strategische alignment van medewerkers, duidelijke rollen, bureaucratie en veranderingen Doel en ondersteuning Organisatorisch (gericht op in lijn brengen van strategie, structuur en taken) Cultuur & Communicatie Cultuur factoren als rechtvaardigheid, gedeelde waarden en vertrouwen in de leiding Normen en waarden Verbindend (gericht op het neerzetten en bewaken van een gedeelde set normen en waarden)

15 Vragen? 15

16 Oefening 16

17 Wat heb jij nodig voor meer energie en minder stress? 17 Oefening: “Van inzicht naar impact ” -Stel jouw energiebronnen en stressoren vast -Welke (persoonlijke) energiebronnen wil je versterken? -Cluster en prioriteer deze met het oog op interventies (waar zou je wat aan kunnen en willen doen)?


Download ppt "Under pressure? GRIP krijgen op werkdruk en stress met het JD-R model Under pressure? GRIP krijgen op werkdruk en stress met het JD-R model 1."

Verwante presentaties


Ads door Google