De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Trainersbijeenkomst John Vaupell Justin van der Steen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Trainersbijeenkomst John Vaupell Justin van der Steen."— Transcript van de presentatie:

1 Trainersbijeenkomst John Vaupell Justin van der Steen

2 Agenda Wie zijn wij en wat doen we; Trainen geven; Coachen; Stijl van trainen en coachen; Doelstelling voor jezelf en voor het team; Gedragsregels; Taken en verantwoordelijkheden; Rondvraag.

3 Wie zijn wij en wat doen we? Ondersteunen op de trainingen; Advies en tips geven m.b.t. training geven en coachen; Trainersbijeenkomsten verzorgen; Wij staan altijd open voor vragen en problemen van trainers/coaches.

4 Trainen Wat is trainen?

5 Coachen Wat is coachen?

6 Coachen Uitbreiding van persoonlijke prestatie- en leervermogens bij jouw team/individu. Kijken naar de mogelijkheden in de toekomst. Ontdekken van eigen verborgen kwaliteiten, door het verkrijgen van zelfinzicht. Niet stil blijven staan bij fouten uit het verleden.

7 Stijlen Er zijn verschillende stijlen om te trainen of coachen: De autoritaire trainer/coach; De directieve trainer/coach; De coöperatieve trainer/coach; De directief/coöperatieve trainer/coach. Wat houden deze stijlen in?

8 Welke stijl heb jij? Welke stijl denk jij te hebben? Wat is hier positief/negatief aan? Zou je een andere stijl willen hebben? Welke stijl?

9 Doelstellingen Verschillende doelstellingen: Teamdoelstelling: Wat willen we aan het eind van het veld- en zaalseizoen als team bereiken?; Persoonlijke doelstelling: Wat willen de spelers zelf bereiken tijdens het seizoen?; Trainer/coach doelstelling: Wat wil jij als trainer/coach voor jezelf bereiken?

10 Doelstellingen vervolg Doelstellingen kunnen we bereiken door: Positief te denken/handelen; De doelstellingen te delen met elkaar zodat team- en persoonlijke doelstellingen bekend zijn en gedragen worden door alle spelers; Consequent te zijn in je handelen.

11 Gedragsregels van een trainer/coach Kom altijd op tijd; Kom altijd in sportkleding; Bereid je altijd voor; Projecteer jouw slechte dag niet op de groep; Blijf het positieve zien en benoem dit ook naar je spelers; Stel grenzen en bewaak deze ook; Vraag hulp indien nodig, loop niet te lang met een probleem; Blijf tijdens een training actief en corrigeer waar nodig.

12 Taken en verantwoordelijkheden Wat zijn de taken en verantwoordelijkheden van een coach?

13 Rondvraag Zijn er nog vragen of opmerkingen?

14 Afsluiting Hoe hebben jullie de bijeenkomst ervaren? Feedback op presentatie en informatie.

15 Bedankt voor jullie aandacht en inzet! Voor vragen/advies kunnen jullie altijd bij ons terecht


Download ppt "Trainersbijeenkomst John Vaupell Justin van der Steen."

Verwante presentaties


Ads door Google