De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Samenwerking Wagenborgen September 2014. Wat willen we met samenwerking bereiken? Kwalitatief goed onderwijs aan het kind in Wagenborgen en uit de omgeving.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Samenwerking Wagenborgen September 2014. Wat willen we met samenwerking bereiken? Kwalitatief goed onderwijs aan het kind in Wagenborgen en uit de omgeving."— Transcript van de presentatie:

1 Samenwerking Wagenborgen September 2014

2 Wat willen we met samenwerking bereiken? Kwalitatief goed onderwijs aan het kind in Wagenborgen en uit de omgeving

3 Waar staan we? 27 november 2013 oriënterend gesprek met MR-en over de toekomst van de scholen Afspraak: er wordt gestart met gerichte opdracht voor samenwerking/fusie Projectleider is aangesteld Directeuren en projectleider werken aan een concept-projectplan

4 Concept-projectplan Gaat uit van twee fasen: 1Voorbereiding, keuzes, randvoorwaarden (augustus tot en met november 2014) 2Verder uitwerking van samenwerking (vervolg)

5 In het eerste deel in beeld: oLeerlingenprognoses oGewenste samenwerkingsvorm oBij intentie fusie: startdatum bepalen oAlgemeen beeld van wensen en mogelijkheden huisvesting oAls fusieschool: welk gezag dan ook: Procedure om te komen tot benoeming van de directeur van de fusieschool.

6 Tweede deel: Ontmoeting en samenwerking tussen de teams; Uitwerking van vragen en behoeften van alle betrokkenen; Als fs: formeel fusietraject met een einddatum; Voorbereidende stappen t.b.v. de uitvoering van een fusie Inzicht in wensen en mogelijkheden ten aanzien van huisvesting; Samenwerkingstraject De Waarborg en De Blinke schoolbreed op activiteitenniveau; Voorbereidingen voor een samenwerkingstraject van Kids2b en onderwijs: Ouders/verzorgers worden structureel geïnformeerd over gevolgen van keuzes die worden gemaakt.

7 Werkwijze Kerngroep (directeuren en projectleider) Teams MR-en Werkgroepen Stuurgroep KNM (bestuurders en projectleider) GMR/gemeente

8 Belangrijkste thema’s Onderwijs Identiteit Huisvesting …….

9 Besluitvorming MR Bestuur GMR Raad van toezicht Gemeente

10 Planning -30 november definitief projectplan klaar -14 november concept-projectplan klaar -Tussentijds: bijeenkomsten met teams, MR-en en ouders

11 Vraag Wat zijn voor u de belangrijkste twee dingen als het gaat om goed onderwijs in Wagenborgen en omgeving?


Download ppt "Samenwerking Wagenborgen September 2014. Wat willen we met samenwerking bereiken? Kwalitatief goed onderwijs aan het kind in Wagenborgen en uit de omgeving."

Verwante presentaties


Ads door Google