De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Verplichte documenten op de site + Bewaringstermijnen DECEMBER 2013.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Verplichte documenten op de site + Bewaringstermijnen DECEMBER 2013."— Transcript van de presentatie:

1 Verplichte documenten op de site + Bewaringstermijnen DECEMBER 2013

2 Verplichte documenten Food Safety I 2 – Volgende documenten moeten in een keuken aanwezig zijn : Te bewaren: Laatste versie 2 jaar  ABC Food Safety (papieren versie of elektronische versie)  HACCP-plan : opgehangen in de keuken  Toelating van het FAVV: zichtbaar geafficheerd voor de consumenten  Alle registratieformulieren :  ontvangst van grondstoffen, temperatuur van frigo’s - diepvriezers - koeltogen en vitrines, temperatuur bij distributie, temperatuur bij portionering, temperatuur bain-marie, temperatuur en kwaliteit frituurolie, artisanale invriezing (of snelvriezer), controle afkoeling van bereidingen, leveringsbonnen van externe leveringen, controle goede werking thermometers, controle van de goede werking van de toestellen

3 Verplichte documenten Food Safety II 3 – Volgende documenten moeten in een keuken aanwezig zijn : Te bewaren: Laatste versie 2 jaar Laatste versie 2 jaar Laatste versie 2 jaar  Documenten betreffende ongediertebestrijding :  Contract / gelijkaardig document met frequenties  Bezoekrapporten  Technische en/of veiligheidsfiche van de gebruikte producten  Plan met de aanduidingen van de aanwezige vallen  Reiniging en ontsmetting :  Reinigings– en ontsmettingsplan  Controlelijst van de periodieke taken van reiniging en ontsmetting  Technische en veiligheidsfiches van de gebruikte producten  Traceerbaarheid : leveringsbonnen en/of facturen (ook kleine kassa) van de ontvangen producten  Menu’s

4 Verplichte documenten Food Safety III 4 – Volgende documenten moeten in een keuken aanwezig zijn : Te bewaren: Tot geldigheid van het attest - Laatste versie 2 jaar - 2 jaar  Medische attesten van het keukenpersoneel (klant & Sodexo), interims, CPS  Aanwezigheidslijst van de opleidingen ivm voedselveiligheid  Attesten van overeenstemming voor wegwerpmateriaal in contact met voedingsmiddelen  Controlerapporten en actieplannen :  Controles van Quality Partner : rapporten (of via Client Connection) en actieplannen van de audits, rodacs en bacteriologische analyses  Inspectie van het FAVV : rapport en actieplan (indien van toepassing)  Rapporten van het technisch onderhoud en van technische interventies van de toestellen

5 Verplichte documenten Veiligheid 5 – Volgende documenten moeten in een keuken aanwezig zijn : Te bewaren: +1 jaar Laatste versie 3 jaar  TOOLBOX-verslagen van het lopende boekjaar  Het medisch certificaat van elke medewerker( Securex )  De veiligheidsaudit

6 Verplichte documenten Boekhouding 6 – Volgende documenten moeten in een keuken aanwezig zijn : Te bewaren: 2 jaar  Er is geen vaste termijn voor het bijhouden van de documenten op de uitbating op voorwaarde dat de originele documenten naar de boekhouding zijn verzonden.  Wij raden aan om kopieën bij te houden voor het geval de klant bijkomende inlichtingen wil.

7 Verplichte documenten Personeel 7 – Volgende documenten moeten in een keuken aanwezig zijn : Te bewaren: Voortdurend bewaren Voortdurend bewaren Laatste versie 1 jaar na laatste versie Voortdurend bewaren 5 jaar 1 jaar  Personeelsregister  Arbeidsreglement  Vakbondsafvaardiging  Uitgehangen exemplaren van de variabele uurroosters (zie rubriek n°400 – 430)  Kopie van de arbeidsovereenkomsten en aanhangsels  De dagelijkse prestatieboekjes of puntkaarten  Individuele vakantiefiches

8 Dank voor uw aandacht! 8 –


Download ppt "Verplichte documenten op de site + Bewaringstermijnen DECEMBER 2013."

Verwante presentaties


Ads door Google