De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

1.Mouten 2.Brouwen 3.Kelderprocessen

Verwante presentaties


Presentatie over: "1.Mouten 2.Brouwen 3.Kelderprocessen"— Transcript van de presentatie:

1 1.Mouten 2.Brouwen 3.Kelderprocessen
BIER BEREIDING 1.Mouten 2.Brouwen 3.Kelderprocessen

2 MOUTEN Weken Kiemen Eesten

3 Weken Klaarmaken om te kiemen 2-3 dagen Watergehalte van 9 naar 45%

4 Kiemen

5 Eesten Stoppen kiemproces dmv warme lucht op vloeren of in trommels.
Vochtgehalte terug naar 4% Licht bier Celsius Donker bier Celsius Poetsen van de kiem

6

7 brouwen Schroten Beslag maken Maischen Klaren Koken Koelen

8

9 Maischen Mout oplossen in het water Verhitten en op temperatuur houden
Activeren van de enzymen

10

11 Koken Koken 1- 2 uur Voegen Hop toe Bacteriën gedood Inkoken
Stamwortgehalte

12

13 Kelder processen Hoofdgisting Nagisting en lagering Filteren Afvullen

14 Hoofdgisting Gist/ zuurstof toegevoegd Suiker—Alcohol en CO2 Jong bier

15 Nagisting/ Lageren Koelen naar 0 graden Afgesloten tanks
Laatste suikers vergisten 4-12weken

16

17 BIER!!!!

18 Stamwort gehalte Categorie Stamwortgehalte Alc% III 1-7 - 2,3% II
,3% II ,3%-3,7% I ,5%-5% S 15.5 en hoger %

19

20 Laaggegiste Bieren Pilsener Lager Bok Bier

21 Hooggegiste Bieren

22 Trappisten In het Klooster gebrouwen Enkel/ dubbel/ Tripel Westmalle, Chimay, Orval Abdij of kloosterbier

23 Belgisch Speciaal Moeilijk te plaatsen Afleiding dubbel/ trippel
Herkenbaar glaswerk

24 Tarwe Bier Witbier NL/ Belgie/ Duitsland Gerstemout/ Tarwemout
Citroen??

25 Spontaan Gistende bieren
Zennevallei Lambiek Geuze Fruitbieren


Download ppt "1.Mouten 2.Brouwen 3.Kelderprocessen"

Verwante presentaties


Ads door Google