De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

2 Het lekkere van alcohol. Ethanol = C 2 H 5 OH  Kan op 2 manieren bereid :  De enzymatische vergisting van suikers door gisten  Additie van water.

Verwante presentaties


Presentatie over: "2 Het lekkere van alcohol. Ethanol = C 2 H 5 OH  Kan op 2 manieren bereid :  De enzymatische vergisting van suikers door gisten  Additie van water."— Transcript van de presentatie:

1 2 Het lekkere van alcohol

2 Ethanol = C 2 H 5 OH  Kan op 2 manieren bereid :  De enzymatische vergisting van suikers door gisten  Additie van water aan etheen  Etheen is een van de belangrijkste producten van petrochemische industrie + H 2 O  C 2 H 5 OH

3 gisten  Eencellige schimmel:  Voor bereiding  wijn en bier  Brood  Hierbij ontstaat alcohol max. 12%, bij druivensap 15%   stopt doordat gistcellen doodgaan  Pils : vergisting van gerstemout 7,5%  Trappist  extra suikers toegevoegd   hoger alcoholpercentage 8%,11,3%

4 Sterke drank   alcoholpercentage wordt verhoogd door toevoeging van gedestilleerde alcohol  Vb. sherry 16-18%  Vb. port  Destillatieproducten  Wijn  Cognac  Vergist graan  jenever  Aardappelschillen  wodka  vergistte

5 practicum  Bereiding ethanol met appelsap  Appel  50 g suiker  250 ml water  250 ml applesap  Bakkersgist ( mespunt)  Erlenmeyer 1000ml  Waterslot  waarom geen lucht?  Rasp  appel  Mortier  suiker fijnmalen  Aardappelschilmesje  3 weken gisten bij 25 ◦C

6 Destillatie van alcohol  Over 3 weken  Verslag in portofolio

7 Verslag destillatie  verslag ​  1 hoeveel alcohol zit er in mijn appelwijn?  2. hoe komen we daar achter? meten via destillatie alcohol verdamp bij...., water bij uitwerking van proef: destillatie van appelwijn hiervoor : benodigdheden 4. werkwijze: wat heb ik gedaan ( o.a. kooksteentjes ) 5. eventueel foto destillatieapparaat 6. resultaat vb 11ml alcohol op 200 ml appelsap 7. conclusie alcoholpercentage is: succes!


Download ppt "2 Het lekkere van alcohol. Ethanol = C 2 H 5 OH  Kan op 2 manieren bereid :  De enzymatische vergisting van suikers door gisten  Additie van water."

Verwante presentaties


Ads door Google