De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

2 Het lekkere van alcohol

Verwante presentaties


Presentatie over: "2 Het lekkere van alcohol"— Transcript van de presentatie:

1 2 Het lekkere van alcohol

2 Ethanol = C2H5OH Kan op 2 manieren bereid :
De enzymatische vergisting van suikers door gisten Additie van water aan etheen Etheen is een van de belangrijkste producten van petrochemische industrie + H2O  C2H5OH

3 gisten Eencellige schimmel: Voor bereiding
wijn en bier Brood Hierbij ontstaat alcohol max. 12% , bij druivensap 15%  stopt doordat gistcellen doodgaan Pils : vergisting van gerstemout 7,5% Trappist  extra suikers toegevoegd hoger alcoholpercentage 8%,11,3%

4 Sterke drank  alcoholpercentage wordt verhoogd door toevoeging van gedestilleerde alcohol Vb. sherry 16-18% Vb. port Destillatieproducten Wijn  Cognac Vergist graan  jenever Aardappelschillen  wodka vergistte

5 practicum Bereiding ethanol met appelsap 3 weken gisten bij 25 ◦C
50 g suiker 250 ml water 250 ml applesap Bakkersgist ( mespunt) Erlenmeyer 1000ml Waterslot  waarom geen lucht? Rasp  appel Mortier  suiker fijnmalen Aardappelschilmesje 3 weken gisten bij 25 ◦C

6 Destillatie van alcohol
Over 3 weken Verslag in portofolio

7 Verslag destillatie verslag​
1 hoeveel alcohol zit er in mijn appelwijn? 2.  hoe komen we daar achter? meten via destillatie alcohol verdamp bij ...., water bij uitwerking van proef: destillatie van appelwijn hiervoor : benodigdheden werkwijze: wat heb ik gedaan  ( o.a. kooksteentjes ) eventueel foto destillatieapparaat resultaat vb 11ml alcohol op 200 ml appelsap conclusie alcoholpercentage is: succes!


Download ppt "2 Het lekkere van alcohol"

Verwante presentaties


Ads door Google