De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

NLT Feest zonder katers.

Verwante presentaties


Presentatie over: "NLT Feest zonder katers."— Transcript van de presentatie:

1 NLT Feest zonder katers

2 Over de module Hoe wordt alcohol gemaakt?
Wat is alcohol en waardoor is het giftig? Wat doet alcohol met je lichaam? Welke risico’s zijn er in het verkeer, als je alcohol gebruikt? Hoeveel mag je drinken en hoe kun je de hoeveelheid alcohol in je bloed schatten? Hoe kun je de hoeveelheid alcohol in je bloed meten?

3 toetsing In groepjes van 2-3 Individueel Portofolio Presentatie: SE
Antwoorden op de vragen Alle practica verslagen ( streven nr 1 practicum op 3 lessen) Presentatie: schoolfeest wel /niet alcohol en hoe regelen we dat? Individueel SE Uit de module (je krijgt hiervoor de juiste antwoorden die in het portofolio zouden moeten staan)

4 doelstellingen Hoofdstuk 1 Het thema
Hoofdstuk 1 Het thema Doelstellingen van dit hoofdstuk zijn: - kunnen vertellen wat de problematiek is rond het gebruik van alcohol op schoolfeesten; - weten welke onderwerpen in deze module aan de orde komen. Hoofdstuk 2 Het lekkere van alcohol - kunnen vertellen op welke manier alcohol gemaakt wordt; - uit kunnen leggen hoe alcohol gedestilleerd wordt. Hoofdstuk 3 Het giftige van alcohol - enkele eigenschappen kunnen noemen van alcoholen en ethanol in het bijzonder; - aan kunnen geven, waardoor alcoholen een giftige werking hebben.

5 doelstellingen Hoofdstuk 4 Drank, seks en vreselijke katers
- de uitwerking van alcohol op een aantal lichaamsfuncties kunnen noemen; - een verklaring kunnen geven, waardoor die uitwerkingen tot stand komen. Hoofdstuk 5 Hoe snel kun je stoppen? - leren omgaan met en rekenen aan formules die snelheid van voorwerpen beschrijven; - leren hoe je reactiesnelheid betrouwbaar kunt meten; - de invloed van alcohol op reactiesnelheid leren verwerken in snelheidsformules; - leren uitrekenen hoe gebruik van alcohol de stopafstand van een voertuig beïnvloedt; - leren welk verband er is tussen snelheid en afgelegde weg; - kunnen rekenen aan krachten die bij een botsing moeten worden opgevangen..

6 doelstellingen Hoofdstuk 6 Rijden zonder invloed
- met een eenvoudige formule het Bloed Alcohol Gehalte kunnen berekenen; - de variabelen kunnen noemen en hanteren, die het alcoholpromillage beïnvloeden; - de standaardglazen die horen bij verschillende alcoholische dranken met elkaar kunnen vergelijken in samenhang met de percentages alcohol; - de formule van Widmark kunnen hanteren; - de formule van Widmark kunnen aanpassen in concrete situaties en daar grafisch verslag van doen met behulp van Excel. Hoofdstuk 7 Hoe werkt een blaastest? - de BAG-waarde kunnen omrekenen naar de alcoholconcentratie in je adem; - uit kunnen leggen hoe een blaaspijpje werkt; - een blaaspijpje kunnen ontwerpen

7 1.1 Het thema

8 schoolfeest Wel of niet alcohol?
Tekst over een schoolfeest waar alcohol wordt gedronken De gevolgen ( en deze zijn niet fictief) Wat is verantwoord alcohol drinken? brainstorm

9 De wet Wat zegt de wet over alcohol? Bij volwassenen? Bij jongeren?
In het verkeer: Met de auto? Met de brommer? Met de fiets? Te voet?


Download ppt "NLT Feest zonder katers."

Verwante presentaties


Ads door Google