De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Constante snelheid Klas 2 m en herhaling voor klas 3 m.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Constante snelheid Klas 2 m en herhaling voor klas 3 m."— Transcript van de presentatie:

1 Constante snelheid Klas 2 m en herhaling voor klas 3 m

2 Constante snelheid Je ziet hier een diagram waarin Een constante snelheid is Afgebeeld. Het voorwerp beweegt de eerste 2 s met een snelheid van 2,5 m/s. Hierna staat het 1 s stil. Op t=3s begint het voorwerp Achteruit te gaan met een snelheid van 5 m/s. (- is hier achteruit)

3 Hoe bereken je de afgelegde weg? oppervlakte De afgelegde weg kun je Op twee manieren uit Rekenen. 1 Bereken het oppervlak 2 Met de formule s=v x t Vraag: Hoeveel legt het Voorwerp af in de eerste 2 s? Oppervlak is 2 x 2,5= 5 m OF: v=2,5 m/ss=v x t t=2 ss=2,5 x 2 s= 5 m

4 Constante snelheid Het konijntje dat je hier ziet lopen heeft een probleem. Dit konijn is incontinent. Het laat om de 0,02 s een druppel urine vallen. Omdat het konijn met dezelfde snelheid huppelt, vallen de druppels ook om zelfde afstand. Onthoud: zijn de stippen op dezelfde afstand van elkaar dan is de snelheid constant (hetzelfde).

5 Hoe bereken je een constante snelheid? Uit de afbeelding kun je lezen dat de druppels om de 0.02 s vallen. Je zegt dus: t=0,02 s tussen twee druppels. Nu moet je nog de afstand tussen de twee druppels weten. 1,6 cm Wat wil je weten? v (de snelheid in m/s) Wat is gegeven? s=1,6 cm t=0,02 s Berekening:

6 Bereken de snelheid van een puck Een puck glijdt over superglad ijs. Van de puck maakt men in het donker een stroboscoopfoto. De stroboscoop geeft om de 0,5 s een lichtflits. 3 cm Bereken de snelheid van deze puck. Gevraagd: v Gegeven: t=0,5 s s=3 cm Berekening: Dat is 0,06 m/s


Download ppt "Constante snelheid Klas 2 m en herhaling voor klas 3 m."

Verwante presentaties


Ads door Google