De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Alcohol en Biotechnologie. Hoe maak je alcohol? Glucose + gistcellen  alcohol + koolstofdioxide Vergisten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Alcohol en Biotechnologie. Hoe maak je alcohol? Glucose + gistcellen  alcohol + koolstofdioxide Vergisten."— Transcript van de presentatie:

1 Alcohol en Biotechnologie

2 Hoe maak je alcohol? Glucose + gistcellen  alcohol + koolstofdioxide Vergisten

3 Alcohol en Biotechnologie Destilleren Opstelling Kookpunt Residu/Destillaat

4 Alcohol en Biotechnologie Giftigheid Te veel, reactievermogen achteruit Lever aangetast Gistcellen gaan dood bij 13 % alcohol Hoger percentage  door destillatie gemaakt Duurt anderhalf uur om inhoud van 1 glas af te breken

5 Alcohol en Biotechnologie Andere toepassingen Genotmiddel Grondstof Oplosmiddel Brandstof Schoonmaakmiddel: spiritus methanol, blauwe kleurstof, water en braakmiddel

6 Alcohol en Biotechnologie Biotechnologie Met behulp van levende organismen (zoals bacteriën en gisten) worden allerlei producten gemaakt. Veel toegepast bij zuivelproducten.

7 Alcohol en Biotechnologie Kaas Melk stremmen Chymosine (enzym) Vaste stof = kaas, vloeistof = wei Maagwand kalveren Nu gistcellen

8 Alcohol en Biotechnologie Andere toepassingen Planten verbeteren Beter bestand tegen insecten Beter bestand tegen kou Smaak en kwaliteit verbeteren = veredeling Biotechnologie: een kennismaking


Download ppt "Alcohol en Biotechnologie. Hoe maak je alcohol? Glucose + gistcellen  alcohol + koolstofdioxide Vergisten."

Verwante presentaties


Ads door Google