De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

4 ste collegagroep voor zorgcoördinatoren 18 februari2014 Beatrijs Van de Casteele & Luc lemarcq PBD Gent.

Verwante presentaties


Presentatie over: "4 ste collegagroep voor zorgcoördinatoren 18 februari2014 Beatrijs Van de Casteele & Luc lemarcq PBD Gent."— Transcript van de presentatie:

1 4 ste collegagroep voor zorgcoördinatoren 18 februari2014 Beatrijs Van de Casteele & Luc lemarcq PBD Gent

2 Even terugkomen op de vorige sessies! 1) Wie experimenteerde met een praatpapier? 2) Het jaarthema: “Ondersteuning op leerkrachtenniveau”

3 Programma vandaag: 1.Het M-decreet. 2.Twee casussen Tamira: Een inclusietraject en de draagkracht van de school. Ilse: LVS in functie van onderwijsbehoeften 2. De insteek rond zittenblijven, eerste effecten. 3.Vernieuwde jeugdhulp: Betekenis voor het onderwijs. 4. Het flitsbezoek. Reacties vanuit de groep. 5. Varia

4 => ONZE DOELEN Delen van informatie ivm de mogelijke implicaties van het M-decreet. Via casusbespreking en collegiale intervisie brede kijk ontwikkelen rond bepaalde thema’s en handelingsbekwaamheid vergroten. In kaart brengen van ontwikkelingen op scholen i.f.v. de thematiek zittenblijven.

5 Het M-decreet… toelichtingen en implicaties voor BaO maatregelen decreet =>

6 Casussen…

7 Pauze

8 Effecten van onze acties rond het problematiseren van het fenomeen zittenblijven

9 Vernieuwde jeugdhulp: betekenis voor het onderwijsveld? De jeugdhulpverlening in Vlaanderen ziet er binnenkort anders uit. Dat vloeit voort uit het nieuwe decreet Integrale Jeugdhulp, een gezamenlijk initiatief van ministers Jo Vandeurzen en Pascal Smet, dat op 13 juli 2013 werd goedgekeurd. Het decreet treedt in werking op 1 maart 2014, met een voorstart in de provincie Oost-Vlaanderen die inging op 16 september 2013. Uitgangspunt van de vernieuwing is dat elke jongere met een hulpvraag snel en op eenduidige wijze, passende hulp krijgt. CLB’s worden rechtstreeks gevat door dit nieuwe decreet en ook scholen zullen in hun samenwerking met het CLB en de begeleiding van leerlingen, veranderingen ervaren.

10 Volgende bijeenkomst… Woensdag 16 maart 2014 Zeker op de planning: Tot dan!


Download ppt "4 ste collegagroep voor zorgcoördinatoren 18 februari2014 Beatrijs Van de Casteele & Luc lemarcq PBD Gent."

Verwante presentaties


Ads door Google