De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De wereld van arbeidsbemiddeling 1 van 6 Commercieel jaarplan Commercie: handel of dienstverlening met winstoogmerk.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De wereld van arbeidsbemiddeling 1 van 6 Commercieel jaarplan Commercie: handel of dienstverlening met winstoogmerk."— Transcript van de presentatie:

1 De wereld van arbeidsbemiddeling 1 van 6 Commercieel jaarplan Commercie: handel of dienstverlening met winstoogmerk

2 De wereld van arbeidsbemiddeling 2 van 6 Markt in kaart brengen Gegevens verzamelen voor het jaarplan: Hoe groot is mijn afzetmarkt? Hoeveel potentiële werknemers heeft mijn markt, gekoppeld aan opleidingsniveau? Wat zijn de toekomstverwachtingen in de branche? Wat is de potentiële omzet? Wie zijn mijn concurrenten?

3 De wereld van arbeidsbemiddeling 3 van 6 Doelgroep bepalen Eigen markt afbakenen op basis van verschillende aspecten: naar branche naar functies naar geografisch marktgebied

4 De wereld van arbeidsbemiddeling 4 van 6 Jaarplanning maken In het jaarplan wordt beschreven: wat de markt van het bureau is; wie de klanten en prospects zijn; welke activiteiten er het komende kalenderjaar georganiseerd worden voor klanten en prospects; wat het resultaat is (gerekend in omzetverhoging) van deze marktinspanningen.

5 De wereld van arbeidsbemiddeling 5 van 6 Jaarplanning maken Hulpmiddelen die worden ingezet: SWOT-analyse confrontatiematrix omschrijving top 10 opdrachtgevers/prospects DMU (Decision Making Unit) communicatiemodel samenwerken met de concurrent of de aanval inzetten? omschrijving van de diverse acties gericht op flexwerkers/gedetacheerden/medewerkers geplaatst middels wervingsfee

6 De wereld van arbeidsbemiddeling 6 van 6 Eigen markt bewerken De beschreven acties uitvoeren. Voorbeelden:


Download ppt "De wereld van arbeidsbemiddeling 1 van 6 Commercieel jaarplan Commercie: handel of dienstverlening met winstoogmerk."

Verwante presentaties


Ads door Google