De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De wereld van arbeidsbemiddeling 1 van 10 Aanbodgerichte arbeidsbemiddeling Bij aanbodgerichte arbeidsbemiddeling is de (her)oriëntatie van de kandidaat.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De wereld van arbeidsbemiddeling 1 van 10 Aanbodgerichte arbeidsbemiddeling Bij aanbodgerichte arbeidsbemiddeling is de (her)oriëntatie van de kandidaat."— Transcript van de presentatie:

1 De wereld van arbeidsbemiddeling 1 van 10 Aanbodgerichte arbeidsbemiddeling Bij aanbodgerichte arbeidsbemiddeling is de (her)oriëntatie van de kandidaat op de arbeidsmarkt het vertrekpunt in de procedure. Organisaties die op deze manier werken: outplacementbureau re-integratiebureau mobiliteitsbureau UWV WERKbedrijf

2 De wereld van arbeidsbemiddeling 2 van 10 Outplacementbureau Doelstelling: Het voor rekening van een werkgever opvangen, begeleiden en adviseren van werknemers die om welke reden dan ook een andere passende werkkring of toekomstbestemming moeten vinden. Heeft meestal geen vrijwillige aanleiding. Is gericht op herplaatsing bij andere werkgever.

3 De wereld van arbeidsbemiddeling 3 van 10 Outplacementtraject Begeleidingsfasen tijdens outplacement: Het verleden loslaten en de blik op de toekomst richten. Inzicht in persoonlijke kwaliteiten. Inzicht in mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Opstellen persoonlijk marktplan. Ontwikkelen sollicitatievaardigheden.

4 De wereld van arbeidsbemiddeling 4 van 10 Mobiliteitsbureau Doelstelling: Ondersteuning van medewerkers in de heroriëntatie op hun loopbaan. Aanleiding kan zowel vrijwillig als onvrijwillig zijn. Is gericht op herplaatsing binnen of buiten de eigen organisatie.

5 De wereld van arbeidsbemiddeling 5 van 10 Mobiliteitstraject Bij een vrijwillige aanleiding: Begeleiding in de vorm van gesprekken met coach of loopbaanadviseur. In een aantal gesprekken wordt de werkgerelateerde coachvraag onderzocht. De coach vervult hierbij een luisterende, reflecterende rol. Bij een onvrijwillige aanleiding: Begeleiding hetzelfde als bij outplacement.

6 De wereld van arbeidsbemiddeling 6 van 10 UWV WERKbedrijf Doelstellingen: Ondersteuning van werkzoekenden bij zoektocht naar passende baan. Verstrekking van uitkeringen aan werklozen. Re-integratie in het arbeidsproces. Ook verleent UWV WERKbedrijf: ontslag- en tewerkstellingsvergunningen cijfers over de arbeidsmarkt

7 De wereld van arbeidsbemiddeling 7 van 10 Begeleiding UWV WERKbedrijf Intensiteit begeleiding hangt af van de doelgroep en de afstand tot de arbeidsmarkt. Kleine afstand tot arbeidsmarkt: Werkzoekende en werkcoach verkennen mogelijkheden arbeidsmarkt (www.werk.nl). Grote afstand tot arbeidsmarkt: Werkzoekende heeft baat bij intensieve begeleiding in de vorm van een re- integratietraject.

8 De wereld van arbeidsbemiddeling 8 van 10 Re-integratiebureau Doelstelling: Terugkeer van individuen naar de arbeids- markt. Re-integratie kan plaatsvinden vanuit een dienstbetrekking of een uitkeringssituatie. Opdrachtgever in het re-integratietraject: UWV WERKbedrijf of gemeente bij uitkeringsgerechtigden en nuggers. Werkgever bij zieke medewerkers in loondienst.

9 De wereld van arbeidsbemiddeling 9 van 10 Re-integratietraject Vanuit een dienstbetrekking: Medewerker wordt uitgenodigd voor een gesprek met de arboarts. De arboarts onderzoekt of en binnen welke termijn terugkeer in de huidige functie mogelijk is. Bevindingen en te ondernemen acties worden vastgelegd in re-integratieverslag. Vanuit een uitkering en bij nuggers: Methodiek komt aan bod in hoofdstuk 4.

10 10 van 10


Download ppt "De wereld van arbeidsbemiddeling 1 van 10 Aanbodgerichte arbeidsbemiddeling Bij aanbodgerichte arbeidsbemiddeling is de (her)oriëntatie van de kandidaat."

Verwante presentaties


Ads door Google