De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Waar gaat het om? Arbeidsbemiddeling: Het bij elkaar brengen van werkgever (vraag) en werkzoekende (aanbod) op de arbeidsmarkt met als doel de totstand-koming.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Waar gaat het om? Arbeidsbemiddeling: Het bij elkaar brengen van werkgever (vraag) en werkzoekende (aanbod) op de arbeidsmarkt met als doel de totstand-koming."— Transcript van de presentatie:

1 Waar gaat het om? Arbeidsbemiddeling: Het bij elkaar brengen van werkgever (vraag) en werkzoekende (aanbod) op de arbeidsmarkt met als doel de totstand-koming van een arbeidsverhouding.

2 Waar gaat het om? 2

3 De arbeidsmarkt

4 Geschiedenis 1902 Openbare publieke arbeidsbeurs 1940-’60 Het uitzendbureau in opmars jaren ’70 Start opent zijn deuren 2002 Opsplitsing publiek arbeidsbureau in CWI en Kliq 2009 UWV WERKbedrijf

5 Aanbodgerichte arbeidsbemiddeling
Bij aanbodgerichte arbeidsbemiddeling is de (her)oriëntatie van de kandidaat op de arbeidsmarkt het vertrekpunt in de procedure. Organisaties die op deze manier werken: outplacementbureau re-integratiebureau mobiliteitsbureau UWV WERKbedrijf

6 Vraaggerichte arbeidsbemiddeling
Bij vraaggerichte arbeidsbemiddeling is de vacature van de opdrachtgever het vertrekpunt in de procedure. Organisaties die op deze manier werken: uitzendbureau werving- en selectiebureau detacheringsbureau headhunters

7

8 Toekomst Toename van het aantal vacatures in
combinatie met een afname van de werkzame beroepsbevolking leidt tot krapte op de arbeidsmarkt. Actie: Overheid voert actief beleid om de arbeidsparticipatie van de beroepsbevolking te laten stijgen.

9 Toekomst aanbod- en vraaggericht
Aanbodgericht Hoe effectief is re-integratie nu eigenlijk? Vraaggericht Worden (of zijn) social networks de concurrent van vraaggerichte bemiddelingsbureaus?

10 Opdracht Noem verschillende soorten functies binnen de arbeidsbemiddeling.


Download ppt "Waar gaat het om? Arbeidsbemiddeling: Het bij elkaar brengen van werkgever (vraag) en werkzoekende (aanbod) op de arbeidsmarkt met als doel de totstand-koming."

Verwante presentaties


Ads door Google