De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De wereld van arbeidsbemiddeling 1 van 10 De wereld van arbeidsbemiddeling 1 van 10 Waar gaat het om? Arbeidsbemiddeling: Het bij elkaar brengen van werkgever.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De wereld van arbeidsbemiddeling 1 van 10 De wereld van arbeidsbemiddeling 1 van 10 Waar gaat het om? Arbeidsbemiddeling: Het bij elkaar brengen van werkgever."— Transcript van de presentatie:

1 De wereld van arbeidsbemiddeling 1 van 10 De wereld van arbeidsbemiddeling 1 van 10 Waar gaat het om? Arbeidsbemiddeling: Het bij elkaar brengen van werkgever (vraag) en werkzoekende (aanbod) op de arbeidsmarkt met als doel de totstand- koming van een arbeidsverhouding.

2 De wereld van arbeidsbemiddeling 2 van 10 De wereld van arbeidsbemiddeling 2 van 10 Waar gaat het om?

3 De wereld van arbeidsbemiddeling 3 van 10 De wereld van arbeidsbemiddeling 3 van 10 De arbeidsmarkt

4 De wereld van arbeidsbemiddeling 4 van 10 De wereld van arbeidsbemiddeling 4 van 10 Geschiedenis 1902Openbare publieke arbeidsbeurs 1940-’60 Het uitzendbureau in opmars jaren ’70Start opent zijn deuren 2002 Opsplitsing publiek arbeidsbureau in CWI en Kliq 2009 UWV WERKbedrijf

5 De wereld van arbeidsbemiddeling 5 van 10 De wereld van arbeidsbemiddeling 5 van 10 Aanbodgerichte arbeidsbemiddeling Bij aanbodgerichte arbeidsbemiddeling is de (her)oriëntatie van de kandidaat op de arbeidsmarkt het vertrekpunt in de procedure. Organisaties die op deze manier werken: outplacementbureau re-integratiebureau mobiliteitsbureau UWV WERKbedrijf

6 De wereld van arbeidsbemiddeling 6 van 10 De wereld van arbeidsbemiddeling 6 van 10 Vraaggerichte arbeidsbemiddeling Bij vraaggerichte arbeidsbemiddeling is de vacature van de opdrachtgever het vertrekpunt in de procedure. Organisaties die op deze manier werken: uitzendbureau werving- en selectiebureau detacheringsbureau headhunters

7 7 van 10

8 De wereld van arbeidsbemiddeling 8 van 10 De wereld van arbeidsbemiddeling 8 van 10 Toekomst Toename van het aantal vacatures in combinatie met een afname van de werkzame beroepsbevolking leidt tot krapte op de arbeidsmarkt. Actie: Overheid voert actief beleid om de arbeidsparticipatie van de beroepsbevolking te laten stijgen.

9 De wereld van arbeidsbemiddeling 9 van 10 De wereld van arbeidsbemiddeling 9 van 10 Toekomst aanbod- en vraaggericht Aanbodgericht Hoe effectief is re-integratie nu eigenlijk? Vraaggericht Worden (of zijn) social networks de concurrent van vraaggerichte bemiddelingsbureaus ?

10 De wereld van arbeidsbemiddeling 10 van 10 De wereld van arbeidsbemiddeling 10 van 10 Opdracht Noem verschillende soorten functies binnen de arbeidsbemiddeling.


Download ppt "De wereld van arbeidsbemiddeling 1 van 10 De wereld van arbeidsbemiddeling 1 van 10 Waar gaat het om? Arbeidsbemiddeling: Het bij elkaar brengen van werkgever."

Verwante presentaties


Ads door Google