De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Co -Teaching Praktisch, actief middel in de klas voor het vergroten/versterken van het handelingsrepertoire van de leerkracht.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Co -Teaching Praktisch, actief middel in de klas voor het vergroten/versterken van het handelingsrepertoire van de leerkracht."— Transcript van de presentatie:

1 Co -Teaching Praktisch, actief middel in de klas voor het vergroten/versterken van het handelingsrepertoire van de leerkracht.

2 Doel Wat is het doel van co-teaching?
Het handelen van de leerkracht in klassen- en/of gedragsmanagement te versterken. Het vergroten van de handelingsvaardigheden van de leerkracht.

3 Uitgangssituatie: Er is altijd sprake van een hulpvraag
Er moet een voor traject zijn gedaan Er is bereidheid bij de leerkracht Er is een gezamenlijk overeengekomen doel De leiding naar de leerlingen wordt wisselend genomen Leerkracht en co-teacher zijn beide evenwaardig verantwoordelijk voor de les Er is tijd en ruimte voor reflectiegesprekken De co-teacher is slechts tijdelijk en op specifieke momenten in de week in beeld.

4 Typering Gezamenlijk overeengekomen doel
Gezamenlijke verantwoordelijkheid Evenwaardigheid Coöperatief proces Directe feedback Direct inzetbaar Praktisch: voordoen/nadoen.

5 Welke hulpvragen Hulpvraag t.a.v. de klassenorganisatie
Hulpvraag t.a.v. differentiatie Hulpvraag: hoe om te gaan met gedrag

6 Sterke kanten lkr niveau
Grootste winst in klassen- en gedragsmanagement Leraren stimuleren i.p.v. controleren Leraren nemen voorbeelden van leraargedrag over van co- teacher Partnerschap ontstaat: veranderde relatie leerkracht - begeleider zorgt voor meer consultatie en aanpakgedrag Co-teaching versterkt de leerkracht: handelingsadviezen worden direct toegepast, de leerkracht groeit verder in vaardigheden en ervaart de mogelijkheden van alternatieve interventies op gedragsproblemen Leraren laten groei in competentieprofielen zien.

7 Sterke kanten school/groepsniveau
Alle leerlingen profiteren van de nieuwe werkwijzen in de klas. Goed klassenmanagement en coöperatief werken hebben een preventieve werking ten aanzien van gedragsproblemen. Co-teaching versterkt leraar in zijn vaardigheden wat belangrijk is als we denken aan Passend Onderwijs

8 Traject co-teaching Intakegesprek directie Intakegesprek leerkracht
Startobservatie met reflectiegesprek Drie sessies co-teaching (met nabespreking) Tussentijdse evaluatie Eindevaluatie.

9 Wie zijn de co-teachers
De co-teachers zijn leerkrachten, vaak intern begeleiders, uit het basisonderwijs. En leerkrachten uit het speciaal basisonderwijs. Zij hebben allemaal de cursus Train de trainer: Co-teaching bij het APS gevolgd.


Download ppt "Co -Teaching Praktisch, actief middel in de klas voor het vergroten/versterken van het handelingsrepertoire van de leerkracht."

Verwante presentaties


Ads door Google