De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Agenda aanstaande week 1/2

Verwante presentaties


Presentatie over: "Agenda aanstaande week 1/2"— Transcript van de presentatie:

1

2 Agenda aanstaande week 1/2
zondag 11 juni 09:30 Kerkdienst - ds R.A. Schipper (Assen- Marsdijk) [Viering Heilig Avondmaal] 14:00 Kerkdienst - ds J.H. Soepenberg (Assen- Zuid) [Bevestigingsdienst] 14:00 Kind in Kerk (onderbouw): Paulus zingt in de gevangenis. 15:00 Bloemen bezorgen: Zr. G. de Vries maandag 12 juni 20:00 Kerkenraad met diakenen

3 Agenda aanstaande week 2/2
vrijdag 16 juni 19:00 Receptie Jacob 25 jaar koster zondag 18 juni 09:30 Kerkdienst - br. J. Kuiper (Assen) 14:00 Kerkdienst - P. Zuidema 14:00 Kind in Kerk (bovenbouw): Johannes. In de naam van Jezus sta op. 15:00 Bloemen bezorgen: Fam. W. Schaaij

4 Jarigen aanstaande week
di Anna Gorter (24) do A. Gorter - Reinders (58) za Marieke Gorter (26)

5 Welkom Voorganger: ds. J.H. Soepenberg Organist: br. <naam organist> Beamist: br. A.H. Noppers (jr.)

6

7 Votum en zegengroet

8

9 Psalm 107: 1, 3 1 Looft, looft de HEER gestadig om zijn goedgunstigheid. De HERE is genadig tot in der eeuwigheid. Wie Hij heeft thuisgebracht uit alle hemelstreken, verlost uit vreemde macht, die mogen thans zo spreken.

10 Psalm 107: 1, 3 3 Hij deed hen veilig treden op effen, ruime baan. Hij deed hen vaste steden als woonplaats binnengaan. Looft nu de HEER verblijd om 't wonder van zijn gaven, die brood in nood bereidt, de dorstigen wil laven.

11

12 Lezen 1 Petrus 4: 7-11 7 Het einde van alles is nabij. Kom daarom tot bezinning en wees helder van geest, zodat u kunt bidden. 8 Heb elkaar vóór alles innig lief, want liefde bedekt tal van zonden. 9 Wees gastvrij voor elkaar, zonder te klagen. 10 Laat ieder van u de gave die hij van God gekregen heeft, gebruiken om de anderen daarmee te helpen, zoals het goede beheerders van Gods veelsoortige gaven betaamt. 11 Voert u het woord, laat dan Gods woorden doorklinken in wat u zegt. Helpt u anderen, doe dat dan vanuit de kracht die God u geeft. Want zo doet u alles tot eer van God, dankzij Jezus Christus, aan wie alle eer en macht toekomt, voor eeuwig. Amen.

13 Lezen 1 Petrus 4: 17-5: 5 17 Besef goed dat de tijd van het oordeel is aangebroken. Dat oordeel begint bij Gods eigen mensen. Als het bij ons begint, hoe zal het dan aflopen met hen die weigeren het evangelie van God te aanvaarden? 18 Als zij die rechtvaardig leven al ternauwernood gered kunnen worden, hoe moet het dan gaan met hen die zondigen doordat ze God niet gehoorzamen? 19 Daarom moeten allen die lijden omdat God dat wil, het goede blijven doen en hun leven toevertrouwen aan hem op wie wij mogen vertrouwen omdat hij ons heeft geschapen.

14 Lezen 1 Petrus 4: 17- 5:5 Het gezag in de gemeente 1 Ik doe een beroep op de oudsten onder u. Als uw mede-oudste en als ooggetuige van Christus’ lijden, en omdat ik evenals u zal delen in de luister die binnenkort zal worden geopenbaard, vraag ik u: 2 Hoed Gods kudde waarvoor u de verantwoordelijkheid hebt, houd goed toezicht – niet gedwongen maar vrijwillig, zoals God dat wil, en niet om er zelf beter van te worden maar met belangeloze toewijding. 3 Stel u niet heerszuchtig op tegenover de kudde die aan u is toevertrouwd, maar geef het goede voorbeeld. 4 Dan zult u wanneer de hoogste herder verschijnt de krans van de luister ontvangen, die nooit verwelkt.

15 Lezen 1 Petrus 4: 17- 5:5 5 En u, jongeren, moet van uw kant het gezag van de oudsten erkennen. Overigens, in de omgang met elkaar moet ieder van u altijd de minste willen zijn, want God keert zich tegen hoogmoedigen, maar aan nederigen schenkt hij zijn genade.

16

17 Psalm 50: 11 11 Zo spreekt de Heer: al wie in dankbaarheid aan Mij het offer van zijn leven wijdt, houdt Mij in eer en heeft mijn wil verstaan. Hij baant de weg, waarlangs mijn heil kan gaan. Hij zal het zien, hij zal het zelf ervaren: Ik zal mijn vrede aan hem openbaren.

18

19 Tekst 1 Petrus 4: 10-11 10 Laat ieder van u de gave die hij van God gekregen heeft, gebruiken om de anderen daarmee te helpen, zoals het goede beheerders van Gods veelsoortige gaven betaamt. 11 Voert u het woord, laat dan Gods woorden doorklinken in wat u zegt. Helpt u anderen, doe dat dan vanuit de kracht die God u geeft. Want zo doet u alles tot eer van God, dankzij Jezus Christus, aan wie alle eer en macht toekomt, voor eeuwig. Amen.

20

21 De gemeente van Jezus Christus is rijkbegaafd 1. Gods gaven voor ieder
De gemeente van Jezus Christus is rijkbegaafd 1 Gods gaven voor ieder persoonlijk 2 Gods gaven om anderen te dienen

22 De gemeente van Jezus Christus is rijkbegaafd 1. Gods gaven voor ieder
De gemeente van Jezus Christus is rijkbegaafd 1 Gods gaven voor ieder persoonlijk

23 a. van harte

24 b. cadeaus voor iedereen

25 c. verschillende cadeaus

26 d. uitpakken!

27 De gemeente van Jezus Christus is rijkbegaafd 1. Gods gaven voor ieder
De gemeente van Jezus Christus is rijkbegaafd 1 Gods gaven voor ieder persoonlijk 2 Gods gaven om anderen te dienen

28 dienen: spreken + helpen

29 spreken   * bemoedigen

30 spreken: * bemoedigen * aanmoedigen

31 spreken: * bemoedigen * aanmoedigen * corrigeren

32 dienen door te helpen

33

34 Psalm 84: 3, 4 3 Welzalig hij die al zijn kracht en hulp alleen van U verwacht, zijn hart kent de gebaande wegen. Een dal, geblakerd door de zon, ontsluit voor hen zelfs bron op bron en op hen daalt een milde regen. Zij worden door uw overvloed gesterkt met nieuwe levensmoed.

35 Psalm 84: 3, 4 4 Van kracht tot kracht gaan zij steeds voort, het oog gericht naar Sions oord. Daar zullen zij voor God verschijnen. O, HEER der legerscharen, let op mijn ootmoedig smeekgebed, laat mij niet op de weg verkwijnen! O HERE, neig tot mij uw oor, o Jakobs God, geef mij gehoor.

36

37 Formulier om ouderlingen en diakenen te bevestigen
Inleiding De kerkenraad heeft u tweemaal de namen van de broeders bekendgemaakt die tot ouderling en diaken gekozen zijn, om na te gaan of iemand een gegrond bezwaar tegen hun bevestiging had in te brengen. Gelukkig waren zulke bezwaren niet aan de orde. Daarom worden deze broeders nu in de naam van onze Heer in hun ambt bevestigd.

38 Formulier om ouderlingen en diakenen te bevestigen
Onderwijs Als het hoofd van de kerk zorgt Christus vanuit de hemel voor zijn gemeente op aarde. Daarvoor neemt hij mensen in dienst. De apostel Paulus wijst daarop, met de woorden: … hij is het die apostelen heeft aangesteld, en profeten, evangelieverkondigers, herders en leraren, om de heiligen toe te rusten voor het werk in zijn dienst. Zo wordt het lichaam van Christus opgebouwd. Als de goede herder zorgt hij voortdurend voor zijn kudde en stelt hij herders aan om in zijn naam de schapen te weiden.

39 Formulier om ouderlingen en diakenen te bevestigen
(Over ouderlingen:) Oudsten vinden we al in het Oude Testament; ze bekleedden daar een leidende functie. In het Nieuwe Testament lezen we dat de apostelen, door de Geest van Christus geleid, in elke gemeente oudsten aanstelden. Er waren in de vroegchristelijke kerk oudsten die leiding gaven – bij ons ouderlingen genoemd - én oudsten die daarnaast preekten en onderwijs gaven, onze dienaren van het woord of predikanten. Met hen vormen de ouderlingen de kerkenraad. Door de leiding van de gemeente toe te vertrouwen aan de ouderlingen met de predikanten, beschermt Christus zijn kerk tegen heerszuchtig optreden van enkelingen.

40 Formulier om ouderlingen en diakenen te bevestigen
Over de taak van de ouderlingen spreekt het Nieuwe Testament op diverse plaatsen. Samen met de predikanten moeten ze als herders de gemeente besturen en verzorgen. In de eerste plaats letten ze erop dat ieder lid van de gemeente zich met woord en daad gedraagt in overeenstemming met het evangelie. Ze bezoeken de leden van Christus’ gemeente om hen met het woord van God te troosten, te waarschuwen en te onderwijzen. Hen die zich in leer of leven slecht gedragen, wijzen ze terecht en ze zorgen ervoor dat doop en avondmaal niet ontheiligd worden. Op hen die bewust in zonde blijven leven, passen ze de christelijke tucht toe.

41 Formulier om ouderlingen en diakenen te bevestigen
In de tweede plaats zorgen ze er als beheerders van Gods huis voor dat alles in de gemeente vreedzaam en ordelijk toegaat, en wel zo als Christus het geboden heeft. Ze letten erop dat niemand een ambt bekleedt in de gemeente zonder daartoe op een wettige manier geroepen te zijn. De predikanten helpen ze met raad en daad. In de derde plaats houden de ouderlingen toezicht op leer en leven van de dienaren van het woord. Er mag immers geen dwaalleer worden verkondigd en de gemeente moet in elk opzicht worden opgebouwd. De apostel Paulus draagt de oudsten op waakzaam te zijn en ervoor te zorgen dat geen wolven de schaapskooi van Christus binnendringen.

42 Formulier om ouderlingen en diakenen te bevestigen
De ouderlingen zullen deze taken kunnen vervullen als ze Gods woord ijverig bestuderen en zich oefenen in het dienen van God. (Over diakenen:) De Schriften leren ons dat barmhartigheidbetoon voortvloeit uit de liefde van Christus. Hij kwam in de wereld om te dienen en ontfermde zich over velen die in nood waren. In navolging van haar Heer zorgde de eerste christelijke gemeente ervoor dat niemand in haar midden gebrek leed. Ieder kreeg naar wat hij nodig had.

43 Formulier om ouderlingen en diakenen te bevestigen
De Heer roept ook nu op tot het betonen van gastvrijheid, offervaardigheid en barmhartigheid, om zwakken en hulpbehoevenden volop te laten delen in de blijdschap van Gods volk. In de gemeente van Christus mag niemand ongetroost leven in ziekte, eenzaamheid of armoede. Met het oog op deze hulpverlening heeft Christus diakenen aan zijn gemeente gegeven. We lezen hoe de apostelen speciale ambtsdragers lieten kiezen, toen ze zelf niet meer in staat waren al het werk in de kerk naar behoren te verrichten.

44 Formulier om ouderlingen en diakenen te bevestigen
De diakenen moeten ervoor zorgen dat de hulpverlening in en door de gemeente goed verloopt. Ze bezoeken de gemeenteleden thuis om zich op de hoogte te stellen van hun moeiten of om hen aan te sporen tot hulpbetoon. Ze inventariseren de gaven van de gemeenteleden en zetten die in waar dat nodig is. Bovendien zamelen ze de giften uit de gemeente in, beheren die en delen die in de naam van Christus uit. Ze bemoedigen hen die de liefdegaven van Christus ontvangen, met het woord van God. De heilige Geest brengt eenheid in de gemeente en laat die ervaren aan het heilig avondmaal. De diakenen spannen zich er met woord en daad voor in dat deze eenheid zichtbaar wordt in de onderlinge liefde.

45 Formulier om ouderlingen en diakenen te bevestigen
Zo zullen we als gemeente groeien in liefde voor elkaar en voor alle mensen.

46 Formulier om ouderlingen en diakenen te bevestigen
Bevestiging Geliefde broeders, u staat klaar om uw ambt op u te nemen. Ik verzoek u de volgende vragen te beantwoorden voor God en zijn heilige gemeente: Bent u ervan overtuigd dat God zelf u door zijn gemeente tot deze dienst heeft geroepen? Aanvaardt u de schriften van het Oude en Nieuwe Testament als het enige Woord van God en de volkomen leer van de verlossing, en wijst u alles af wat daarmee in strijd is?

47 Formulier om ouderlingen en diakenen te bevestigen
Belooft u in overeenstemming daarmee uw ambt trouw te vervullen en u daarbij met ontzag voor God in heel uw leven te gedragen? Belooft u u te onderwerpen aan de kerkelijke vermaning en tucht, in overeenstemming met de kerkorde, als u in leer of leven zondigt? Wat is daarop uw antwoord? (Ja)

48 Formulier om ouderlingen en diakenen te bevestigen
Zegen Moge onze almachtige God en Vader u geven dat u deze dienst trouw en met goed resultaat zult vervullen. Amen

49 Formulier om ouderlingen en diakenen te bevestigen
Opdracht (Aan de ouderlingen) Broeders ouderlingen, bestuur de gemeente met toewijding, samen met de dienaren van het woord. Gedraag u als herders over de kudde van God als u troost en waar­schuwt. Waak erover dat de gemeente blijft bij de zuivere leer en daaruit leeft. Neem ter harte wat de apostel Petrus schrijft: Hoed Gods kudde waarvoor u de verantwoordelijkheid hebt, houd goed toezicht – niet gedwongen maar vrijwillig, zoals God dat wil, en niet om er zelf beter van te worden maar met belangeloze toewijding. Stel u niet heerszuchtig op tegenover de kudde die aan u is toevertrouwd, maar geef het goede voorbeeld.

50 Formulier om ouderlingen en diakenen te bevestigen
(Aan de diakenen) Broeders diakenen, toon u toegewijd en actief bij het inzamelen en beheren van de giften uit de gemeente en het inventariseren en inzetten van de gaven in de gemeente. Laat het allemaal ten goede komen aan wie hulp nodig heeft. Bemoedig en help iedereen die in zorgen leeft of eenzaam is. Geef zo aan de gemeente een goed voorbeeld van de onderlinge zorg waartoe Christus ons allemaal oproept.

51 Formulier om ouderlingen en diakenen te bevestigen
(Aan de ouderlingen en de diakenen) Wees allen trouw in uw dienst. Houd vast aan het mysterie van het geloof, met een zuiver geweten. Dan verwerft u aanzien en kunt u door uw geloof in Christus Jezus vrijuit spreken en bent u welkom bij het feestmaal van uw Heer. (Aan de gemeente) En u, geliefde broeders en zusters, ontvang deze mannen als dienaren van God. Erken de ouderlingen als opzieners en herders van de gemeente. Acht hen hoog om hun werk.

52 Formulier om ouderlingen en diakenen te bevestigen
Gehoorzaam uw leiders en schik u naar hen, want zij waken over uw leven en zullen daarvan ook rekenschap moeten afleggen. Zorg ervoor dat ze hun taak met vreugde kunnen vervullen, zodat ze geen reden tot klagen hebben: dat zou u zeker niet ten goede komen. Zorg dat de diakenen de middelen hebben om hun werk te doen. Wees goede rentmeesters over wat de Heer u toevertrouwt en weet u in de gemeente van Christus geroepen om te dienen. Laat ieder in de gemeente die in nood verkeert, dankbaar de hulp aanvaarden die Christus door de diakenen wil geven.

53

54 Psalm 134: 3 3 Uit Sion dale op u neer de zegen van uw God, de HEER, die hemel, aarde, al wat leeft, zijn naam ter eer geschapen heeft.

55

56 Psalm 127: 1 1 Wanneer de HEER het huis niet bouwt, is, alle metselwerk ten spijt, de opbouw niets dan ijdelheid. Wanneer de HEER de wacht niet houdt, geen wachter, die de vijand keert, geen stadsmuur die zijn aanval weert.

57

58 Collecte 1e collecte: Diaconie (Orhei) 2e collecte: Beheer & Administratie

59 collecte stichting Orhei 2017
Tijdens de dienst zal worden gecollecteerd voor Stichting Orhei. Voor meer informatie zie U kunt ook lid worden van de “vrienden van Orhei” voor € 50 p/jr. Dat is 80 eurocent per week 59

60 DOEL COLLECTE 2017 Dit jaar wordt met name aandacht gevraagd voor het crisis opvangcentra van de stichting in de stad Causeni. De bouw van het nieuwe centrum Gratia III zal mogelijk starten in 2018.

61 Om er voor te kunnen zorgen dat de kinderen voldoende leermiddelen krijgen, medicijnen, kleding en iedere dag een maaltijd, is er veel geld nodig! Geef met uw hart aan deze collecte zodat het centrum Gratia in Causeni een veilige schuilplaats mag zijn en blijven voor veel kinderen die deze hulp enorm hard nodig hebben.

62 Mede dankzij uw bijdrage kunnen kinderen en deze gezinnen geholpen worden.
62

63 Inzage in een woning hoe een keuken er uitziet en de tuin waar ze kunnen spelen
63

64 Dit zijn kinderen die letterlijk en figuurlijk op en onder de straten hebben geleefd.
64

65 Wat doen we in Moldavië (Causeni)?
Helpen en opvangen van straatkinderen en kinderen uit gezinnen die leven in een uitzichtloze situatie Geven van onderwijs en bijscholing Bijbelstudie en evangelisatie Verstrekken van voedsel Verstrekken van kleding Verbeteren van de thuissituatie van de kinderen Organiseren van kampen met activiteiten voor kinderen (jongerenreis 2015) Gezinsmasters 65

66 7 jaar terug zijn we gestart met de aankoop van dit gebouw. (Gratia I)

67 Nieuwbouw Gratia II

68 Nieuwbouw Gratia I en II.
Speeltuin Ketelhuis + toiletten Gratia I Sportterrein Gratia II Opslagloods

69 Nieuwbouw Gratia De bestrating. Voor Moldavische begrippen heel bijzonder Gratia I

70 Gratia II Zicht op speeltuin en deel sportterrein

71 Een groep kinderen die elke dag wordt opgevangen ( oude situatie )

72 Alvast hartelijk bedankt!
Bent u benieuwd naar meer foto’s en informatie over onze projecten? Of zou u stichting Orhei en haar projecten structureel willen steunen? Ga naar 72

73

74 Gezang 64: 1-3 1 Vrede zij u, vrede zij u. Gelijk Mij de Vader zond, zend Ik ook u. Vrede zij u, vrede zij u.

75 Gezang 64: 1-3 2 Blijft in mijn vrede, blijft in Mij. Mijn woord moet in u zijn, dat maakt u vrij. Blijft in mijn vrede, blijft in Mij.

76 Gezang 64: 1-3 3 Ontvangt mijn Geest, Heilige Geest Hij zal u leiden, weest niet bevreesd. Ontvangt mijn Geest, Heilige Geest

77

78 Amen

79

80 We hopen u de volgende dienst weer te zien.
Tot ziens We hopen u de volgende dienst weer te zien.


Download ppt "Agenda aanstaande week 1/2"

Verwante presentaties


Ads door Google