De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gemeentezondag Ds. Marijn Rohaan Peter Nijhuis gitaar

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gemeentezondag Ds. Marijn Rohaan Peter Nijhuis gitaar"— Transcript van de presentatie:

1 Gemeentezondag Ds. Marijn Rohaan Peter Nijhuis gitaar
Henk Winters orgel

2 Dietrich Bonhoeffer, briljant theoloog, gepassioneerd christen
Zijn gedachtegoed leeft nog altijd voort en lijkt wel aan actualiteit te winnen. Zijn denken over de maatschappij en de plaats van het christelijk geloof zijn boeiend om kennis mee te maken. Woensdag 17 mei om 20 uur in de Voorhof met ds. M. P. Vis

3 Gemeenteavond Mariakerk
U bent van harte uitgenodigd voor de gemeenteavond die op 31 mei zal worden gehouden. Twee thema’s zullen deze avond centraal staan: Avondmaal Berichten vanuit commissie Visie We willen als gemeente graag het gesprek met elkaar aangaan over de betekenis en de beleving van het Avondmaal. Tijdens de gemeenteavond zullen we vooral met elkaar spreken over onze eigen ervaringen. We hopen met elkaar de beleving van het Avondmaal te verdiepen.  Van harte welkom om uur in de Voorhof.

4 Welkom

5 Zingen: tienduizend redenen

6 Opwekking 733

7

8 Opwekking 733

9

10 Opwekking 733

11

12

13 Zingen: Laat ons met elkander

14 Opwekking 25 Laat ons met elkander, laat ons met elkander, zingen, prijzen, loven de Heer. Laat ons dat tezamen doen, zingen, prijzen, loven de Heer. (5x)

15 Groet van God

16 Bidden

17 Zingen: Looft de Here, alle gij

18 Opwekking 54 Looft de Here, alle gij volken,
prijst Hem, alle gij natien, want zijn goedertierenheid is machtig over ons, en des Heren trouw is tot in eeuwigheid. Halleluja.(8x)

19 Luisteren naar verhaal van Babel

20 Babel 111Ooit werd er op de hele aarde één enkele taal gesproken
Babel 111Ooit werd er op de hele aarde één enkele taal gesproken. 2Toen de mensen in oostelijke richting trokken, kwamen ze in Sinear bij een vlakte, en daar vestigden ze zich. 3Ze zeiden tegen elkaar: ‘Laten we van klei blokken vormen en die goed bakken in het vuur.’ De kleiblokken gebruikten ze als stenen, en aardpek als specie.

21 4Ze zeiden: ‘Laten we een stad bouwen met een toren die tot in de hemel reikt. Dat zal ons beroemd maken, en dan zullen we niet over de hele aarde verspreid raken.’ 5Maar toen daalde de HEER af om te kijken naar de stad en de toren die de mensen aan het bouwen waren. 6Dit is één volk en ze spreken allemaal een en dezelfde taal, dacht de HEER,

22 en wat ze nu doen is nog maar het begin
en wat ze nu doen is nog maar het begin. Alles wat ze verder nog van plan zijn, ligt nu binnen hun bereik. 7Laten wij naar hen toe gaan en spraakverwarring onder hen teweegbrengen, zodat ze elkaar niet meer verstaan. 8De HEER verspreidde hen van daar over de hele aarde, en de bouw van de stad werd gestaakt.

23 9Zo komt het dat die stad Babel heet, want daar bracht de HEER verwarring in de taal die op de hele aarde gesproken werd, en van daar verspreidde hij de mensen over de hele aarde.

24 Uitleg over de toren van Babel

25

26

27

28

29

30 Zingen: Heer ik prijs uw grote naam

31 Opwekking 430

32

33

34 © Maranatha Music/Universal Songs (met toestemming van CCLicentie)
Oorspr. titel: Lord, I lift Your name on high

35 Workshops Beklim de hoogste toren van Veno - consistorie Acrogym: vorm met elkaar samen de hoogste toren Spaghetti-toren maken Kom de spraakverwarring te boven: puzzelen zonder spreken - Grote zaal Voorhof Rijk tot in de hemel: Gebedstoren – Onder de toren

36 Tot in de hemel zingen: Dank, dank

37 Gezang 44: 1, 2 en 3 Dankt, dankt nu allen God
met hart en mond en handen, die grote dingen doet hier en in alle landen, die ons van kindsbeen aan, ja, van de moederschoot, zijn vaderlijke hand en trouwe liefde bood.

38 Gezang 44: 1, 2 en 3 Die eeuwig rijke God moge ons reeds in dit leven
een vrij en vrolijk hart en milde vrede geven Die uit genade ons behoudt te allen tijd, is hier en overal een helper die bevrijdt.

39 Gezang 44: 1, 2 en 3 Lof, eer en prijs zij God
die troont in 't licht daarboven. Hem, Vader, Zoon en Geest moet heel de schepping loven. Van Hem, de ene Heer, gaf het verleden blijk, het heden zingt zijn eer, de toekomst is zijn rijk.

40 Gebeden(ook voor het eten)

41 Zingen: Samen in de naam

42

43

44

45

46 3. Prijst de Heer, de weg is open naar de Vader, naar elkaar. Jezus Christus, Triomfator, mijn Verlosser, Middelaar. Vader, met geheven handen breng ik U mijn dank en eer. t Is uw Geest die mij doet zeggen: Jezus Christus is de Heer!

47 Zegen


Download ppt "Gemeentezondag Ds. Marijn Rohaan Peter Nijhuis gitaar"

Verwante presentaties


Ads door Google