De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

informatie over het project

Verwante presentaties


Presentatie over: "informatie over het project"— Transcript van de presentatie:

1 informatie over het project
“Ouderen in de Wijk is een project van de Bibliotheek Utrecht, Bibliotheek Amsterdam, Bibliotheek Den Haag, Bibliotheek Rotterdam en Mira Media. Financieel mogelijk gemaakt door het EU EFMB fonds.

2 Doelgroep AOW gerechtigden uit de wijken Overvecht en Kanaleneiland met een laag inkomen. Divers samengesteld Laaggeletterd Risico van sociale en digitale uitsluiting. Ouderen in de Wijk is een project van de Bibliotheek Utrecht, Bibliotheek Amsterdam, Bibliotheek Den Haag, Bibliotheek Rotterdam en Mira Media. Financieel mogelijk gemaakt door het EU EFMB fonds.

3 Doelen Het project activeert in vijf jaar i.s.m. lokale wijkgerichte ketenpartners – kwetsbare ouderen, door Aan te sluiten bij bestaande netwerken en activiteiten Een transparant en uitvoerbaar activiteitenprogramma Bewustwording van ouderen en hun directe omgeving van het lokale ondersteuningsaanbod Versterking van het sociale netwerk van de ouderen Versterking financiële redzaamheid en digitale vaardigheden van de ouderen Continue monitoring van de participatie van de ouderen “Ouderen in de Wijk is een project van de Bibliotheek Utrecht, Bibliotheek Amsterdam, Bibliotheek Den Haag, Bibliotheek Rotterdam en Mira Media. Financieel mogelijk gemaakt door het EU EFMB fonds.

4 Samenwerkingspartners
wijkbijeenkomst Overvecht, 13 oktober 2014

5 Lokale projectorganisaties
De bibliotheek: Projectleider Netwerkers Gastvrouwen/mannen Uitvoeringovereenkomsten met lokale partners Deelname aan lokale samenwerkingsverbanden m.b.t. ouderen Ontwikkeling van activiteitenaanbod Ontwikkeling van wijkinformatiepunten Werving en registratie van ouderen  “Ouderen in de Wijk is een project van de Bibliotheek Utrecht, Bibliotheek Amsterdam, Bibliotheek Den Haag, Bibliotheek Rotterdam en Mira Media. Financieel mogelijk gemaakt door het EU EFMB fonds.

6 Programma cyclus jaarlijks geselecteerde groepen ouderen
Selectie van ouderen in overleg met wijkpartners Intakegesprekken in de bibliotheekvestiging + opstellen van eigen ontwikkelingsplan met oudere Deelname aan activiteiten aanbod, onder meer: Aanbod digitale vaardigheden Info bijeenkomsten “digitaal burgerschap”, gezondheid Monitoring van deelname aan activiteiten Opbouw persoonlijk dossier Evaluatiegesprek met elke oudere na afloop van een jaar Ouderen in de Wijk is een project van de Bibliotheek Utrecht, Bibliotheek Amsterdam, Bibliotheek Den Haag, Bibliotheek Rotterdam en Mira Media. Financieel mogelijk gemaakt door het EU EFMB fonds.

7 Huidig aantal OidW deelnemers Utrecht
Streefcijfer Aantal ouderen gemonitord december 94 Streefcijfer Eerste exitgesprekken vinden in 2017 plaats. “Ouderen in de Wijk is een project van de Bibliotheek Utrecht, Bibliotheek Amsterdam, Bibliotheek Den Haag, Bibliotheek Rotterdam en Mira Media. Financieel mogelijk gemaakt door het EU EFMB fonds.

8 Opmerkingen en resultaten
informatie over het project Opmerkingen en resultaten Project wordt steeds bekender. Samenwerking met formele en informele organisaties neemt toe. Bibliotheek heeft een specifiek aanbod voor ouderen en wil de dienstverlening naar deze groep optimaliseren. Bereik van de specifieke doelgroep (AOW gerechtigden en laag inkomen) is lastig. Resultaat behalen is een kwestie van lange adem. EU regels kunnen knellen. Ouderen in de Wijk is een project van de Bibliotheek Utrecht, Bibliotheek Amsterdam, Bibliotheek Den Haag, Bibliotheek Rotterdam en Mira Media. Financieel mogelijk gemaakt door het EU EFMB fonds.

9 Vragen ?


Download ppt "informatie over het project"

Verwante presentaties


Ads door Google