De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Voor Elkaar Pas Zelfstandig reizen als alternatief voor besloten vervoer Maart 2017 – actualiteitenseminar leerlingenvervoer Check titel.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Voor Elkaar Pas Zelfstandig reizen als alternatief voor besloten vervoer Maart 2017 – actualiteitenseminar leerlingenvervoer Check titel."— Transcript van de presentatie:

1 Voor Elkaar Pas Zelfstandig reizen als alternatief voor besloten vervoer Maart 2017 – actualiteitenseminar leerlingenvervoer Check titel

2 Arriva

3 Achtergrond Decentralisatie: druk op bestaande regelingen doelgroepenvervoer Zelfstandig reizen is een goede stap voor ontwikkeling zelfvertrouwen en zelfstandigheid OV is vanuit maatschappelijk en financieel oogpunt een aantrekkelijk alternatief voor de taxi. De toegankelijkheid van het openbaar vervoer (haltes en bussen/treinen) is de laatste jaren fors verbeterd. Uit alle beschikbare onderzoeken en succesverhalen uit de praktijk blijkt dat er veel kansen liggen

4 Invoegen youtube link eigen kanaal Arriva

5 Drempels OV De OV-chipkaart is te ingewikkeld, gedoe met aanvragen en opladen Zelfstandig met het OV reizen is een te grote stap. Wat als het misgaat? In het OV moet je vaak ver lopen naar een halte en overstappen

6 Voor Elkaar Pas De Voor Elkaar Pas; een OV chipkaart, uitsluitend voor het doelgroepenvervoer: Drempelverlagend De cliënt ontvangt een gebruiksklare OV-chipkaart van de gemeente. Hij/zij hoeft alleen maar in- en uit te checken. Maatwerk Op elke kaart een passend reisproduct op basis van reisafstand en reisfrequentie. Volledig ontzorgd De factuur voor het abonnement gaat naar de gemeente. Vergeten uit te checken? Ook geen probleem, bij de Voor Elkaar Pas worden hiervoor geen kosten in rekening gebracht.

7 Extra ondersteuning Boekje ‘Hulp tijdens je bus/ treinreis’ met stap-voor-stap reisinstructie Gratis begeleiderskaart – hiermee kan een ouder of begeleider gratis meereizen, zolang het nodig is Elke Voor Elkaar Pas wordt geleverd met beschermhoesje en keycord, zodat de leerling ‘m niet snel kwijtraakt. Onder de Smartphone zit een link naar YouTube filmpje GoOV:

8 In bus en trein … onze chauffeurs en toezichthouders zijn bekend met de pas. We hanteren hierbij een gastvrij protocol, waarbij als er iets misgaat geen boetes uitdelen maar de leerling op weg helpen en uitleg geven.

9 Voorbeeld: OV reisadvies
Op basis van bestand postcode huis en postcode school In kaart brengen totale reistijd, aantal minuten lopen en aantal keren overstappen Bepalen voor welke leerlingen OV een passend alternatief is Vormt eerste selectiecriterium Voorbeeld OV reisadvies:

10 Meer relevante ondersteuning
Rol school en lespakket OV Persoonlijke begeleiding Technische begeleiding

11 Drempelvrees.. Maar achteraf: • Ouders zijn blij dat zij het lef hebben gehad om deel te nemen, vooral in belang van hun kind. De meeste ouders zijn in het begin heel terughoudend. • Ouders zien positieve ontwikkeling: kinderen zijn zelfstandiger en besluitvaardiger. • De begeleiding is veel korter geweest dan gedacht. Voor de meeste kinderen zijn enkele begeleidingsdagen dagen voldoende. Zij hebben hun kinderen onderschat. • Kinderen willen niet terug naarhet taxivervoer.

12 Uit de praktijk..


Download ppt "Voor Elkaar Pas Zelfstandig reizen als alternatief voor besloten vervoer Maart 2017 – actualiteitenseminar leerlingenvervoer Check titel."

Verwante presentaties


Ads door Google