De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Eva Bekemans Danaaï Vroman

Verwante presentaties


Presentatie over: "Eva Bekemans Danaaï Vroman"— Transcript van de presentatie:

1

2 Eva Bekemans Danaaï Vroman
Bier & kaas Eva Bekemans Danaaï Vroman

3 Bier Geschiedenis Grondstoffen Brouwproces Soorten

4 Geschiedenis minstens 6 000 j 3 fases in de geschiedenis:
tót het midden van de negentiende eeuw de periode daarna Het bier in de 20e eeuw Louis Pasteur ( )  Pasteurisatie: Bier kan een paar maanden worden bewaard.

5 Grondstoffen Water Gerst Hop Gist koolzuur

6 Brouwproces bereiding van gerstemout ↓ bereiding van wort
vergisten van wort filteren en de helderbieropslag verpakken

7

8 Soorten Trappistenbier  enkel door monniken gebrouwen & verkocht Abdijenbier Witbieren Speciale bieren Pilsen

9 kaas www.belgischekazen.be Wat is kaas Hoe maakt men kaas Soorten
Voedingswaarde Tips bewaring

10 oudste manier melkbewaring!
Wat is kaas concentreren en droger maken van voedingsbestanddelen in melk dmv stremsel oudste manier melkbewaring!

11 Hoe maakt men kaas? Basisproduct  verse melk Stap 1: melk stremmen
 wordt dik Stap 2: meting  puddingtextuur Stap 3: wrongel  bolletjes Stap 4: beoordelen wrongel  droog/nat

12 Stap 5: wrongel snijden

13 Stap 6: kaaspersing  kaas krijgt definitieve vorm Stap 7: pekelbad  zoutoplossing Stap 8: rijping  regelmatig omdraaien

14 Soorten kazen volgens: rijping diersoort vetgehalte bewerking
duur rijpingsproces = belangrijk!

15 soort rijpingstijd Jonge kaas 4 weken Jong belegen kaas 8 weken
Belegen kaas maanden Extra belegen kaas 7 maanden Oude kaas maanden

16 Voedingswaarde Eet dagelijks kaas! eiwitten mineralen
vitamines (A,B,D)

17 Tips bewaring altijd koel (18°C) originele verpakking/alluminium
apart in koelkast aangesneden kant naar boven 30 min. voor gebruik uit koelkast & verpakking op plank: suikerklontje erbij snijvlakken egaal afgedekt

18 Bier & kaas samen? Reden Combinaties

19 Reden Perfecte harmonie! Bier  geen zoutcomponenten Kaas zoute smaak

20 Combinaties bieren kazen
Lage gistingsbieren & witbieren harde & pittige kazen Bier van spontane gisting verse kaas & kruidenkaas Trappist & abdijbieren zachte & romige kazen Zoete en fijn-zure bieren Schimmel- & blauwe kazen Bier van hoge gisting met rijpe & geraffineerde kazen

21 Bedankt voor jullie aandacht en we hopen dat jullie er alvast iets van hebben opgestoken.
Danaai en Eva


Download ppt "Eva Bekemans Danaaï Vroman"

Verwante presentaties


Ads door Google