De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

duurzaam milieu Wij krijgen regelmatig kleding aangeboden. Wij vragen altijd of een deel ervan door ons verkocht mag worden. Deze verkoop is maar een.

Verwante presentaties


Presentatie over: "duurzaam milieu Wij krijgen regelmatig kleding aangeboden. Wij vragen altijd of een deel ervan door ons verkocht mag worden. Deze verkoop is maar een."— Transcript van de presentatie:

1

2 duurzaam milieu Wij krijgen regelmatig kleding aangeboden. Wij vragen altijd of een deel ervan door ons verkocht mag worden. Deze verkoop is maar een klein deel van alle kleding. Als na een paar markten de kleding niet verkocht is, gaat deze kleding in zakken naar Sam’s kledingactie. Hoe werkt Sam’s kledingactie? eerlijke handel

3 depotinzamelingen kledingcontainers brengacties via duurzaam milieu eerlijke handel

4 Wij zijn een kledingdepot. Wij zamelen in voor Sam’s kledingactie: gebruikte kleding, schoenen,huishoudtextiel. duurzaam milieu eerlijke handel

5 Gemiddeld eens in de zes weken komt de vrachtauto de zakken halen. duurzaam milieu eerlijke handel

6 duurzaam milieu eerlijke handel

7 duurzaam milieu eerlijke handel

8 De kleding gaat naar sorteerbedrijven. Sam’s kledingactie krijgt geld voor de aangeboden kleding. geld projecten duurzaam milieu eerlijke handel voor

9 Deze kleine zelfstandigen kunnen met die kleding een eigen zaak beginnen. Voor deze Europese kleding vragen ze iets meer dan voor kleding die in het land gemaakt wordt. Zo wordt de bestaande werkgelegenheid niet bedreigd. Meer mensen komen aan het werk. duurzaam milieu eerlijke handel

10 zijn bestemd voor projecten in duurzaam milieu eerlijke handel

11 Oekraïne, zijn bestemd voor projecten in Nederland, India, Kenia. duurzaam milieu eerlijke handel

12 Project in Kenia In Kenia valt al gedurende een lange periode extreem weinig regen. Het vee van de nomaden sterft van honger en dorst. En dus: geen inkomsten en geen voedsel. Zij zijn aangewezen op voedselhulp en waterdistributie. In het project leren mensen hoe ze de gevolgen van de droogte kunnen bestrijden. duurzaam milieu eerlijke handel

13 droogte in Kenia : minder honger duurzaam milieu Afrika Kenia

14 : minder honger droogte in Kenia duurzaam milieu Kenia Er is grote droogte in het gele deel van de kaart. Kenia ligt in de tropen.

15 : minder honger droogte in Kenia duurzaam milieu Overdag is het er heel heet: 40°C

16 : minder honger droogte in Kenia duurzaam milieu Maar 's nachts wordt het tussen de 15 en 20°C. Overdag is het er heel heet: 40°C

17 : minder honger droogte in Kenia duurzaam milieu Kenia heeft te maken met klimaatverandering. Vroeger was er elke tien jaar een periode waarin geen regen viel. Het is niet meer te voorspellen wanneer de regentijd begint en eindigt. De droogteperiodes komen nu steeds vaker voor. Als het regent, zijn het vaak stortbuien. De regen komt twee periodes per jaar.

18 : minder honger droogte in Kenia duurzaam milieu De veehoeders gaan verder voordat hun vee al het land heeft kaalgegraasd. Zo houden ze stukken grond in reserve voor droogteperiodes. Voor de mensen hier is veeteelt de belangrijkste bron van inkomen.

19 : minder honger droogte in Kenia duurzaam milieu In rivierbeddingen zoeken de mensen naar water voor zichzelf en hun vee.

20 : minder honger droogte in Kenia duurzaam milieu Of op plaatsen waar al eeuwen een bron is, die in de droge periode water geeft.

21 : minder honger droogte in Kenia duurzaam milieu De droogteperiodes komen nu steeds sneller na elkaar. Daardoor is er minder grond als reserve beschikbaar. Zo worden deze veeboeren steeds kwetsbaarder. Vroeger kwam na een droogteperiode altijd een lange, vruchtbare periode.

22 : minder honger droogte in Kenia duurzaam milieu Droogte hoeft nog geen ramp te worden. Maar mensen moeten zich er wel op voorbereiden. Daarom hebben hulporganisaties uit Kenia samen met de boeren plannen gemaakt. Ze zijn dan beter uitgerust voor droge periodes en minder afhankelijk van het klimaat.

23 : minder honger droogte in Kenia duurzaam milieu Stap 1 Iedereen in het gebied krijgt last van de droogte. De boeren die geen veehouder zijn bereiden zich voor door - de akkers op een andere manier te bewerken - gewassen te verbouwen die tegen de droogte kunnen. Beheer van het aanwezige water is nodig.

24 : minder honger droogte in Kenia duurzaam milieu Nieuwe waterputten brengen water dichter bij de huishoudens. Zo is er water, ook in drogere perioden.

25 : minder honger droogte in Kenia duurzaam milieu Stap 1 De vrouwen van de veehouders leren de melk van hun vee pasteuriseren. Die kan dan langer bewaard blijven. Zo kunnen ze de melk verkopen. Door deze nieuwe inkomsten kunnen ze beter in hun levensonderhoud voorzien.

26 : minder honger droogte in Kenia duurzaam milieu De mensen werken samen aan de bouw van zanddammen voor de opvang van water. Stap 2 Veeboeren verkopen een deel van hun vee uit voorzorg om water en land tijdens de droogte te ontzien. Hulporganisaties uit Kenia helpen de plannen uitvoeren.

27 : minder honger droogte in Kenia duurzaam milieu Mensen betalen een kleine bijdrage voor water om te sparen voor onderhoud aan wateropslagtanks. De vraag naar water is groot.

28 : minder honger droogte in Kenia duurzaam milieu Stap 3 Tijdens de droogteperiode slachten de veehouders een deel van het vee, om water over te houden voor mens en dier. Het vlees is voor de meest kwetsbare groepen: vrouwen, kinderen, ouderen en zieken.

29 : minder honger droogte in Kenia duurzaam milieu tijdelijk voor Nu is er in Kenia al heel lang geen regen gevallen. Noodhulp zorgt via een distributiesysteem water.

30 : minder honger droogte in Kenia duurzaam milieu Stap 4 Als de regen komt, kan het bestaan weer opgebouwd worden. De gewassen worden geplant, de veestapel uitgebreid. De waterbronnen stromen vol.

31 : minder honger droogte in Kenia duurzaam milieu Kleding uit Velsen zorgt voor water tijdens de droogte. Sam’s kledingactie ondersteunt dit project. Wij geven kleding door aan Sam’s kledingactie.


Download ppt "duurzaam milieu Wij krijgen regelmatig kleding aangeboden. Wij vragen altijd of een deel ervan door ons verkocht mag worden. Deze verkoop is maar een."

Verwante presentaties


Ads door Google