De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Agenda aanstaande week 1/2

Verwante presentaties


Presentatie over: "Agenda aanstaande week 1/2"— Transcript van de presentatie:

1 Agenda aanstaande week 1/2
zondag, 3 juni 09:30 Kerkdienst - br I v Apeldoorn 09:30 Kind in Kerk / Bovenbouw: De Bouwplaats - Schilder 14:00 Kerkdienst - ds Soepenberg 15:00 bloemen bezorgen: Fam. H. Bijzitter

2 Agenda aanstaande week 2/2
zondag, 10 juni 09:30 Kerkdienst - ds. Schipper - Heilig Avondmaal (schots) 09:30 Kind in Kerk / Onderbouw: De Bouwplaats - Timmerman 14:00 Kerkdienst - ds Sander 15:00 bloemen bezorgen: Fam. H. Huitema

3

4 Welkom Voorganger: ds. J. Soepenberg Organist: br. Beamist: br. J.L. Wagenaar

5 Tekst van de week

6 Welkom Voorganger: ds. J. Soepenberg Organist: br. M. Jansma Beamist: br. J.L. Wagenaar

7

8 Votum en zegengroet

9

10 Psalm 146: 1, 5, 6 Uit: Levensliederen
1 Prijs de HEER je hele leven! Zing, mijn ziel, en prijs de HEER! Zolang ik het mag beleven krijgt mijn God de hoogste eer. Zolang ik op aarde ben loof, aanbid en prijs ik hem.  

11 Psalm 146: 1, 5, 6 Uit: Levensliederen
5 Deze HEER, die wij bezingen, houdt van wie rechtvaardig leeft. Hij heeft oog voor vreemdelingen, zorgt voor wie geen vader heeft. Hij die eenzaamheid verlicht, houdt de weduwe in zicht.

12 Psalm 146: 1, 5, 6 Uit: Levensliederen
6 Maar wie slechtheid blijft waarderen, brengt hij op doodlopend spoor. Hij is HEER en blijft regeren, alle generaties door! Sion, geef je God de eer! Zing het uit en prijs de HEER!

13

14 Lezen Handelingen 3: 1-16 Genezing van een verlamde 1 Op een dag gingen Petrus en Johannes zoals gewoonlijk omstreeks het negende uur naar de tempel voor het namiddaggebed. 2 Men had ook een man die al sinds zijn geboorte verlamd was naar de tempel gebracht; hij werd daar elke dag neergelegd bij de poort die de Schone heet, om te bedelen bij de bezoekers van de tempel. 3 Toen hij zag dat Petrus en Johannes de tempel wilden binnengaan, vroeg hij om een aalmoes. 4 Petrus richtte zijn blik op hem, evenals Johannes, en zei: ‘Kijk ons aan.’ 5 De bedelaar keek naar hen op, in de verwachting iets van hen te krijgen.

15 Lezen Handelingen 3: 1-16 6 Maar Petrus zei: ‘Geld heb ik niet, maar wat ik wel heb, geef ik u: in de naam van Jezus Christus van Nazaret, sta op en loop.’ 7 Hij pakte hem bij zijn rechterhand om hem overeind te helpen. Onmiddellijk kwam er kracht in zijn voeten en enkels. 8 Hij sprong op, ging staan en begon te lopen. Daarna ging hij samen met hen de tempel binnen, lopend en springend en God lovend. 9 Alle tempelbezoekers zagen hem lopen en hoorden hem God loven. 10 Ze herkenden hem als de bedelaar die altijd bij de tempelpoort had gezeten en waren buiten zichzelf van verbazing over wat er met hem was gebeurd.

16 Lezen Handelingen 3: 1-16 Toespraak van Petrus 11 De bedelaar klampte zich aan Petrus en Johannes vast, terwijl de hele menigte stomverbaasd rond hen samenstroomde in de zuilengang van Salomo. 12 Toen Petrus dat zag, richtte hij het woord tot het volk: ‘Israëlieten, waarom bent u zo verbaasd en waarom staart u ons aan alsof het aan onze eigen kracht of vroomheid te danken is dat deze man weer kan lopen? 13 Dit kon gebeuren omdat de God van Abraham en de God van Isaak en de God van Jakob, de God van onze voorouders, aan Jezus, zijn dienaar, de hoogste eer heeft bewezen.

17 Lezen Handelingen 3: 1-16 Het is deze Jezus die door u is uitgeleverd en verstoten, ook toen Pilatus bereid was hem vrij te laten. 14 U hebt de heilige en rechtvaardige verstoten en geëist dat aan een moordenaar gratie verleend zou worden. 15 Hem die de weg naar het leven wijst hebt u gedood, maar God heeft hem uit de dood doen opstaan, en daarvan getuigen wij. 16 Het komt door zijn naam en door het geloof in zijn naam dat deze man, die u hier voor u ziet en die u kent, kan lopen; het geloof dat Jezus schenkt, heeft hem in aanwezigheid van u allen gezond gemaakt.

18

19 Opwekking 672 1 Heerser over alle dingen, God van de oneindigheid, van uw liefde wil ik zingen, buigen voor uw majesteit. Eeuwen komen, eeuwen gaan, voor altijd blijft uw trouw bestaan. Uw naam weerklinkt door het heelal: 'Die was en is en komen zal'.

20 Opwekking 672 2 U alleen kunt grootheid tonen in een enkel ogenblik. De natuur spreek zonder woorden, vol verwond'ring luister ik. U schiep leven door uw Woord, bracht het licht en duister voort. Zelfs nu uw werk in zonde lijdt, weerspiegelt het uw heerlijkheid.

21 Opwekking 672 3 In het lijden van dit leven, in een dal van duisternis, wilt U mij uw liefde geven en de vrede die ik mis. Leid mij aan uw sterke hand veilig naar de overkant. Ik hoef geen gevaar te vrezen, als uw huis mijn schuilplaats is.

22 Opwekking 672 4 Eeuwen komen eeuwen gaan, voor altijd blijft uw trouw bestaan. Uw naam weerklinkt door het heelal: 'Die was en is en komen zal'.

23

24 Preek

25 Thema: De naam van Jezus zet een verlamde in beweging

26 de Opgestane doet opstaan

27 zo hoort heel Jeruzalem het evangelie

28 moeten zwijgen en toch spreken mogen spreken en toch zwijgen

29 geestelijk verlamd vanaf je geboorte

30 Notendop kom overeind door Jezus’ kracht

31

32 Gezang 179b Ik geloof in God de Vader, de Almachtige, Schepper van de hemel en de aarde. En in Jezus Christus, zijn eniggeboren Zoon, onze Here; die ontvangen is van de Heilige Geest, geboren uit de maagd Maria; die geleden heeft onder Pontius Pilatus, is gekruisigd, gestorven en begraven, neergedaald in de hel; op de derde dag opgestaan uit de doden;

33 Gezang 179b opgevaren naar de hemel en zit aan de rechterhand van God, de almachtige Vader; vandaar zal Hij komen om te oordelen de levenden en de doden. Ik geloof in de Heilige Geest. Ik geloof een heilige, algemene, christelijke kerk, de gemeenschap der heiligen; vergeving van de zonden; opstanding van het vlees; en een eeuwig leven. Amen.

34

35 Lied 416: 1 Uit: Liedboek, Zingen en bidden in huis en kerk
1 Ga met God en Hij zal met je zijn, jou nabij op al je wegen met zijn raad en troost en zegen. Ga met God en Hij zal met je zijn.

36

37 Collecte 1e collecte: Zending 2e collecte: Huisvestinglasten

38 Agenda aanstaande week 1/2
zondag, 3 juni 09:30 Kerkdienst - br I v Apeldoorn 09:30 Kind in Kerk / Bovenbouw: De Bouwplaats - Schilder 14:00 Kerkdienst - ds Soepenberg 15:00 bloemen bezorgen: Fam. H. Bijzitter

39 Agenda aanstaande week 2/2
zondag, 10 juni 09:30 Kerkdienst - ds. Schipper - Heilig Avondmaal (schots) 09:30 Kind in Kerk / Onderbouw: De Bouwplaats - Timmerman 14:00 Kerkdienst - ds Sander 15:00 bloemen bezorgen: Fam. H. Huitema

40

41 Gezang 119: 1, 3, 4 1 De kerk van alle tijden kent slechts één vaste grond: 't is Christus, die door lijden zijn volk aan zich verbond. Om haar als bruid te werven, kwam Hij ten hemel af. 't Was Hij die door zijn sterven aan haar het leven gaf.

42 Gezang 119: 1, 3, 4 3 God houdt zijn kerk in leven, hoe ook bespot, verdrukt, door dwalingen omgeven, verscheurd, uiteengerukt. Al roepen van de tinnen de wachters nog: Hoe lang? Straks gaat de dag beginnen en 't klagen wordt gezang.

43 Gezang 119: 1, 3, 4 4 In rampspoed, moeit' en zorgen, in 't heetste van de strijd, wacht zij de grote morgen, de vrede voor altijd. Tot eens haar hunkrend' ogen aanschouwen, blij ontroerd, hoe God haar komt verhogen en tot victorie voert.

44

45 Amen

46

47 We hopen u de volgende dienst weer te zien.
Tot ziens We hopen u de volgende dienst weer te zien.


Download ppt "Agenda aanstaande week 1/2"

Verwante presentaties


Ads door Google