De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Jurisprudentie Teksten lezen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Jurisprudentie Teksten lezen."— Transcript van de presentatie:

1 Jurisprudentie Teksten lezen

2 De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State stelt in een uitspraak van 29 december 2010 over een plangebied met mogelijke aanwezigheid van vogels met jaarrond beschermde nesten en beschermde amfibieën het volgende: “De vraag of voor de uitvoering van het plan een ontheffing op grond van de Flora- en faunawet nodig is, en zo ja, of deze ontheffing kan worden verleend, komt in beginsel pas aan de orde in een procedure op grond van de Flora- en faunawet. Dat doet er niet aan af dat de raad het plan niet had mogen vaststellen, indien en voor zover de raad op voorhand in redelijkheid had moeten inzien dat de Flora- en faunawet aan de uitvoerbaarheid van het plan in de weg staat”.

3 De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State stelt in een uitspraak van 29 december 2010 over een plangebied met mogelijke aanwezigheid van vogels met jaarrond beschermde nesten en beschermde amfibieën het volgende: “De vraag of voor de uitvoering van het plan een ontheffing op grond van de Flora- en faunawet nodig is, en zo ja, of deze ontheffing kan worden verleend, komt in beginsel pas aan de orde in een procedure op grond van de Flora- en faunawet. Dat doet er niet aan af dat de raad het plan niet had mogen vaststellen, indien en voor zover de raad op voorhand in redelijkheid had moeten inzien dat de Flora- en faunawet aan de uitvoerbaarheid van het plan in de weg staat”.

4

5 Hoe komen wetten tot stand
2de kamer mag indienen MINISTER Wil een wet maken WETVOORSTEL Onafhankelijk adviesorgaan (ook hoogste bestuursrechter) Raad waarin alle ministers zitten olv min. president Koning&minister Bieden wet aan RAAD van STATE Advies AKKOORD? Minsterraad Behandeling In werking Koninklijk besluit 2de kamer (commissie) Behandeling 1ste kamer Behandeling 1ste kamer Behandeling akkoord akkoord Publicatie Keurt wet goed /af

6 De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State stelt in een uitspraak van 29 december 2010 over een plangebied met mogelijke aanwezigheid van vogels met jaarrond beschermde nesten en beschermde amfibieën het volgende: “De vraag of voor de uitvoering van het plan een ontheffing op grond van de Flora- en faunawet nodig is, en zo ja, of deze ontheffing kan worden verleend, komt in beginsel pas aan de orde in een procedure op grond van de Flora- en faunawet. Dat doet er niet aan af dat de raad het plan niet had mogen vaststellen, indien en voor zover de raad op voorhand in redelijkheid had moeten inzien dat de Flora- en faunawet aan de uitvoerbaarheid van het plan in de weg staat”.

7

8 De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State stelt in een uitspraak van 29 december 2010 over een plangebied met mogelijke aanwezigheid van vogels met jaarrond beschermde nesten en beschermde amfibieën het volgende: “De vraag of voor de uitvoering van het plan een ontheffing op grond van de Flora- en faunawet nodig is, en zo ja, of deze ontheffing kan worden verleend, komt in beginsel pas aan de orde in een procedure op grond van de Flora- en faunawet. Dat doet er niet aan af dat de raad het plan niet had mogen vaststellen, indien en voor zover de raad op voorhand in redelijkheid had moeten inzien dat de Flora- en faunawet aan de uitvoerbaarheid van het plan in de weg staat”.

9 De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State stelt in een uitspraak van 29 december 2010 over een plangebied met mogelijke aanwezigheid van vogels met jaarrond beschermde nesten en beschermde amfibieën het volgende: “De vraag of voor de uitvoering van het plan een ontheffing op grond van de Flora- en faunawet nodig is, en zo ja, of deze ontheffing kan worden verleend, komt in beginsel pas aan de orde in een procedure op grond van de Flora- en faunawet. Dat doet er niet aan af dat de raad het plan niet had mogen vaststellen, indien en voor zover de raad op voorhand in redelijkheid had moeten inzien dat de Flora- en faunawet aan de uitvoerbaarheid van het plan in de weg staat”.

10 De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State stelt in een uitspraak van 29 december 2010 over een plangebied met mogelijke aanwezigheid van vogels met jaarrond beschermde nesten en beschermde amfibieën het volgende: “De vraag of voor de uitvoering van het plan een ontheffing op grond van de Flora- en faunawet nodig is, en zo ja, of deze ontheffing kan worden verleend, komt in beginsel pas aan de orde in een procedure op grond van de Flora- en faunawet. Dat doet er niet aan af dat de raad het plan niet had mogen vaststellen, indien en voor zover de raad op voorhand in redelijkheid had moeten inzien dat de Flora- en faunawet aan de uitvoerbaarheid van het plan in de weg staat”.

11 “De vraag of voor de uitvoering van het plan een ontheffing op grond van de Flora- en faunawet nodig is, en zo ja, of deze ontheffing kan worden verleend: VRAAG: IS ER ONTHEFFING NODIG VOOR DE FLORA EN FAUNA WET ALS DIT PLAN WORDT UITGEVOERD?

12 De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State stelt in een uitspraak van 29 december 2010 over een plangebied met mogelijke aanwezigheid van vogels met jaarrond beschermde nesten en beschermde amfibieën het volgende: “De vraag of voor de uitvoering van het plan een ontheffing op grond van de Flora- en faunawet nodig is, en zo ja, of deze ontheffing kan worden verleend, komt in beginsel pas aan de orde in een procedure op grond van de Flora- en faunawet. Dat doet er niet aan af dat de raad het plan niet had mogen vaststellen, indien en voor zover de raad op voorhand in redelijkheid had moeten inzien dat de Flora- en faunawet aan de uitvoerbaarheid van het plan in de weg staat”. WEET JE PAS ALS JE DE PROCEDURE VOLGT

13 De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State stelt in een uitspraak van 29 december 2010 over een plangebied met mogelijke aanwezigheid van vogels met jaarrond beschermde nesten en beschermde amfibieën het volgende: “De vraag of voor de uitvoering van het plan een ontheffing op grond van de Flora- en faunawet nodig is, en zo ja, of deze ontheffing kan worden verleend, komt in beginsel pas aan de orde in een procedure op grond van de Flora- en faunawet. Dat doet er niet aan af dat de raad het plan niet had mogen vaststellen, indien en voor zover de raad op voorhand in redelijkheid had moeten inzien dat de Flora- en faunawet aan de uitvoerbaarheid van het plan in de weg staat”.

14 Raad: Burgemeester en wethouders
De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State stelt in een uitspraak van 29 december 2010 over een plangebied met mogelijke aanwezigheid van vogels met jaarrond beschermde nesten en beschermde amfibieën het volgende: “De vraag of voor de uitvoering van het plan een ontheffing op grond van de Flora- en faunawet nodig is, en zo ja, of deze ontheffing kan worden verleend, komt in beginsel pas aan de orde in een procedure op grond van de Flora- en faunawet. Dat doet er niet aan af dat de raad het plan niet had mogen vaststellen, indien en voor zover de raad op voorhand in redelijkheid had moeten inzien dat de Flora- en faunawet aan de uitvoerbaarheid van het plan in de weg staat”. Raad: Burgemeester en wethouders

15 Flora en faunawet staat uitvoering in de weg
Dat doet er niet aan af dat de raad het plan niet had mogen vaststellen, indien en voor zover de raad op voorhand in redelijkheid had moeten inzien dat de Flora- en faunawet aan de uitvoerbaarheid van het plan in de weg staat”. Flora en faunawet staat uitvoering in de weg

16 Resumé IS ER ONTHEFFING NODIG VOOR DE FLORA EN FAUNA WET ALS DIT PLAN WORDT UITGEVOERD? De raad had moeten inzien dat in een gebied waar amfibieën zitten een jaarrond beschermde vogels, je niet zomaar een plan kunt gaan uitvoeren, zonder deze te toetsen aan de flora en Faunawet.

17 Wat is de uitspraak


Download ppt "Jurisprudentie Teksten lezen."

Verwante presentaties


Ads door Google