God de Vader. Mattheus 5 [9] Jullie moeten zo bidden: Onze Vader in de hemel, uw naam worde geheiligd, [10] uw koninkrijk kome, uw wil geschiede, op aarde.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Advertisements

Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Uitslag enquête over online pesten
Bijbeltekst: 1 Samuël 20: 1-17
Ik wens je De kracht van god.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
voor iedereen die van zijn hond houdt…
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Woorden en tijd.....
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
Samen bouwen aan zelfvertrouwen
Waarom is Jezus aan het kruis gestorven?!
DE GOEDE WEEK verzamelviering.
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Goed vs Fout  Leven vs Dood
Vaderdag 2013.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag
Een zoon vraagt aan zijn vader : “Pap, wat is eigenlijk POLITIEK ?”
Troost voor het hart 2 Corinthiërs 1:1-12. Paulus – apostel van Christus Jezus - door de wil van God.
Godsdienst 1 1.
Echt of nep?.
WELKOM OP TOV!.
Welkom op TOV!.
Thema voor vanavond is:
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten een worsteling.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Foto 1 Lucia kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat ze bevalt van een kindje.
Foto 1 Sofera kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat Sofera bevalt van een.
To be a Christian without prayer is no more possible than to be alive without breathing.” – Martin Luther King.
Interpreteren van data
“Geef en je zal gegeven worden.”
VREDE.
Ds. Jasper Klapwijk Jezus leert je bidden Voorganger Thema
Welkom.
Onze Vader.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Arthur Japin, de niet-gelovige hoofdredacteur van de #Jezusglossy, over vergeving.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
ALS EEN HERT VERLANGT……
AANGRIJPENDE BRIEF AAN EEN ABORTEUR
Vers 1 O allerhoogste Majesteit, die in het rijk der heerlijkheid de heem'len hebt tot Uwen troon, wij roepen U, in Uwen Zoon, die voor ons heeft genoeg.
Vertaald uit het Frans – Freddy Storm – 06/2010
Door te denken, te hopen en te geloven, kom je vaak het grote verdriet te boven. Muziek : Helmut Zacharias – Tanzen Möcht’ Ich.
LIEFSTE PAPA.
Een jongeman komt in de apotheek en vraagt de apotheker :
“de liefde van God”.
Op hoop van zegen of vol verwachting klopt ons hart?
Met de handen in het haar? Twee projecten voor de prijs van één! - cursus: kleine kinderen helpen groot worden. - Inforeeks: hoe ga je als ouder om met.
Vandaag is het 4e thema van het project aan de beurt. Het gaat over verdriet in huwelijken en gezinnen. Soms gaat het helemaal niet goed in een huwelijk:
‘Mixed up piles’.
Welkom Voorganger: Dhr. J. Smit Ouderling van dienst: S. van Dijken Organist: J. Tijssen Schriftlezing: Mattheus 6: 5-13.
Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18.
DE ZEGEN VAN EVANGELISATIE Huh?? Zegen??. WELK BEELD HEEFT U?
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
Rauw en troosten.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Achtergrondartikel E. D E S MET, Het Onzevader Onverwachts in het Nieuw, in Kerk en Leven, 10 september 2014, p
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
“Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan.” Matteüs 25, 40 Woord.
WOORD VAN JEZUS.
Transcript van de presentatie:

God de Vader

Mattheus 5 [9] Jullie moeten zo bidden: Onze Vader in de hemel, uw naam worde geheiligd, [10] uw koninkrijk kome, uw wil geschiede, op aarde zoals in de hemel. [11] Geef ons vandaag het nodige* brood, [12] en vergeef ons onze schulden, zoals ook wij hebben vergeven wie schulden heeft bij ons. [13] En breng ons niet in beproeving*, maar red ons van het kwaad.

De relatie die – ondanks de veelvuldige teleurstellingen – toch niet kan doorbroken worden is de relatie tussen ouders en kinderen. Wat er ook gebeurt, ouders zullen hun kinderen ondanks alles blijven steunen. In het Oude testament is de relatie tussen God en de Israëlieten even onvoorwaardelijk als die tussen ouders en kinderen is. Ondanks het Israëls’ slechte gedrag blijft God hen trouw. Het is trouwens niet voor niets dat God vaak als Vader voorgesteld wordt! Toch heeft God evengoed verwachtingen …

Laten we eventjes de theologie verlaten en een concreet voorbeeld nader bekijken

Als je de geboortekaartjes van je kersverse zoon of dochter op de bus doet, zie je vooral mooie dingen in de toekomst.

Je bent blij dat je kind gezond is, of dat hij op jou lijkt. Je ziet een ondernemer in hem, of een tandarts in haar.

Waar je niet over nadenkt, is dat je kind iets verschrikkelijks zal doen.

Dat hij later zal stelen, vernielen of mishandelen.

Of dat hij, zoals vorige week de Duitse familie Kretschmer overkwam,

op een kwade dag 15 mensen doodschiet en daarna zelfmoord pleegt.

De ouders en zus van Tim Kretschmer (17) hebben afgelopen woensdag voor het eerst sinds het bloedbad dat hun zoon aanrichtte van zich laten horen. In een open brief betuigen ze hun medeleven aan de slachtoffers, en veroordelen ze de ‘vreselijke en onbegrijpelijke daad van onze zoon en broer’. Geen woord over hun eigen verlies. Tim is een moordenaar, openlijk verdriet om zijn dood is ongepast.

We kunnen ons de vraag stellen: “Is deze reactie normaal?”

Maar dat verdriet is er natuurlijk wel. Het gezin van Tim was volgens zijn ouders ‘heel normaal’. Ze hadden nooit gedacht dat hun zoon tot zoiets in staat zou zijn. Ze zijn niet alleen van de een op de andere dag hun kind kwijt, maar ook hun veilige wereldbeeld. Proef de woorden maar eens en bedenk of u het zelf zou kunnen geloven als u in hun schoenen stond: mijn zoon is een moordenaar.

Machteloos

Er zijn gelukkig maar weinig ouders die ermee moeten leven dat hun kind een moord heeft gepleegd.

Maar kinderen komen lang niet altijd goed terecht.

Ze raken aan de drugs, stelen van hun ouders, vernielen bushokjes of plegen geweld. En vaak gebeurt het terwijl de ouders het niet (willen) weten, of machteloos toekijken.

De politie erbij halen?

De politie erbij halen betekent dat je niet alleen zijn toekomst belast met een strafblad, maar het is ook hoogverraad: je eigen kind geef je niet aan. Hulp vragen is toegeven dat je het niet aankunt. En dat voelt als toegeven dat je een slechte ouder bent.

‘In 95 procent van de gevallen zitten ouders klem. Je kind blijft je kind, wat hij ook gedaan heeft. Ouders keuren de daden van hun zoon of dochter niet goed, maar tegelijkertijd willen ze hen ook niet in de steek laten.’ René Breuk jeugdpsychiater

Slechts in een enkel geval zeggen ouders dat de misstappen van hun kind zo erg zijn dat ze hun handen definitief van hem aftrekken.

‘Veel vaker komt het voor dat ouders ontkennen dat hun kind tot zoiets in staat is. Jongeren gedragen zich thuis heel anders dan op straat of op school. En als stug wordt volgehouden dat de politie het bij het verkeerde eind heeft, dan ga je als ouders toch twijfelen.’ René Breuk

Brave jongen

En voor je het weet ben je die vader die zijn dronken zoon niet van het politiebureau wil halen, want je weet zeker dat hij boven gewoon in zijn bed ligt. Of je vindt gestolen spullen in zijn kamer en gelooft het verhaal dat het ‘van een vriend’ is. En zelfs al is hij al jaren actief in de kleine criminaliteit, dat hij zijn vriendin slaat kan gewoon niet. Zo is jouw kind niet.

‘Kenny is voor ons altijd een brave jongen geweest. En dat zal ook zo blijven. Behalve wat er daar natuurlijk is gebeurd, die nacht. moeder van de Belgische Kenny Bolle

In de nacht van 3 februari 2007 stak Kenny Bolle (19) in Oostende de achttienjarige Bart Bonroy dood na een ruzie om een sigaret. 'We begrijpen het nog steeds niet,' zegt Kenny's vader Hans. 'En we vinden dat hij gestraft moet worden voor wat hij heeft gedaan. Maar we vinden ook dat hij na zijn straf nog een tweede kans verdient. Want hij is geen slechte jongen.'

Het lijkt onwaarschijnlijk, dat ouders met kinderen die zo duidelijk crimineel zijn toch blijven geloven in hun goede karakter.

Zonder dát zouden veel ouders zo’n zoon als Kenny willen.

Het is de fout van de ouders!

‘Ouders worden boos, verdrietig, wanhopig. Ze krijgen twijfels over hun opvoeding, of ze het wel goed hebben gedaan.’

Onvermogen

De sentimenten in de maatschappij werken deze gevoelens in de hand. Omdat criminaliteit vaker voorkomt in gezinnen waar het al niet goed ging, wordt al snel beschuldigend in de richting van de ouders gewezen. Die moeten op opvoedcursus, of aansprakelijk worden gesteld voor het gedrag van hun kinderen.

Daders of slachtoffers?

_kind_een_moordenaar