4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Bouwstenen voor Gemeenterelaties Liefde. Wat is liefde?  Schrijf de naam van een geliefde op en geef 5 voorbeelden hoe u die liefde uitdrukt naar die.
Advertisements

Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Metamorfose door vernieuwing van inzicht
Zonde, de grootste vijand
DE CHRISTEN = EEN GETUIGE
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Welkom in de samenkomst
Preek Halle 1 december 2013 Voldoen aan Gods verwachtingen
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 1 maart 2014 “Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
De allergrootste liefde
DE WERELD EEN DORP Niet klikken Muziek: Händel: Ombra ma fu. (Xerxes)
Christen God Relaties Geloof Werk Bidden Tijd Bijbellezen Geld kerk
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
God en ons.
Romeinen Denken en Dienen.
Deel II verzoening.
Wie is mijn naaste? Lucas
Jozua 24: 15 Maar ik en mijn huis, wij zullen de HERE dienen!
Verbonden … Van boven bekeken
| Jezus kussen ?. ik/wij God Love is the currency of the kingdom genade aanbidding.
Wat is je positie? God echter, die rijk is aan erbarming, heeft, om zijn grote liefde, waarmede Hij ons heeft liefgehad, ons, hoewel wij dood waren.
Face t0 face - 3 De wet van het koninkrijk …. Face t0 face - 3 Johannes 13:1-20 Pijnlijke situatie : slaaf vergeten voor de voetwassing Allen klaar om.
Echad één! Hoor Israël Hoor, Israel: de Here is onze God; de Here is
GOED NIEUWS.
DE KRACHT DIE IN ONS WERKT. Romeinen 1:16 16 Ik schaam mij niet voor dit goede nieuws. Het is immers door de kracht van God het middel waardoor mensen.
De wijsheid van God in Jezus. gelijkenis van de pachters.
Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Gemeente Relaties Zorgzame Gemeente.
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Verlangens van God.
Genade.
‘Als u iets kunt doen, heb dan medelijden met ons en help ons
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Koen Minderhoud 30 november 2014
23 november 2013 Den Haag. Romeinen Want uit Hem en door Hem en tot Hem zijn alle dingen: Hem zij de heerlijkheid tot in eeuwigheid! Amen. ek =
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Verslaving.
Preek.
Welkom in de samenkomst
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Welkom in de samenkomst
Een voorbeeld dat navolging verdient
How to love GOD back. Deuteronomium 6:5 Heb daarom de HEER, uw God, lief met hart en ziel en met inzet van al uw krachten. Mattheüs 22:36-37 Farizeeën:
Seizoensthema … GRAPES Gratie Genade GUNST.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Voorganger: ds. G. Rohaan Organist: Mans Kuipers
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Discipelschap Dankzij hem hebben we door het geloof toegang gekregen tot Gods genade, die ons fundament is, en in de hoop te mogen delen in zijn luister.
Kerstavond 2015 Het contrast van de twee koningen.
5 november 2015 Bodegraven. terugblik...  Johannes 3: het nachtelijke gesprek tussen Nicodemus, "de leraar van Israël" en Jezus  onderwerp: wedergeboorte.
Thema 3. Had ik de liefde niet - ik zou niets zijn ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dat is.
Landschap van barmhartigheid  1. Gered, in plaats van verlorenheid (h.1)  2. Gerechtvaardigd, in plaats van veroordeeld (h.2-4)  3. Verzoent met God,
Leerdienst n.a.v. Zondag 1 A. Naar de kerk - ook om te leren B. Alles in Christus C. Levenslang: ellende, verlossing, dankbaarheid.
Welke betekenis?. Welke betekenis? Welke betekenis heeft vriendschap voor jou en mij? Rechts definitie Wikipedia.
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Voorganger:Ds. J. E. de Groot Welkom in deze dienst Schriftlezing:Johannes 16: 1 – 15.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Ik zet mij in voor uw verlangen (Zondag 49). Uw wil geschiede / laat uw wil gedaan worden.
Johannes 3:16 Gods liefde voor wie anders verloren gaat Ga, getuig over Jezus Christus Motivatie - de liefde van God - de eer van Jezus Christus de Heer.
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing: Handelingen 2:
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
Ontvangen = geven Thema: 4G (gratie, genade, gunst, geven)
Levensweg NBG Bijbelvertaling
Echad één! Hoor Israël Hoor, Israel: de Here is onze God; de Here is
Welkom in deze kerkdienst
De Geest heeft twee doelen
Transcript van de presentatie:

4G

Genade

Gratie

Genade Gratie Gunst

Genade Gratie

? Geven

Gunst Genade Gratie Geven

4G

Geven

Geven - Gods gave Wij hebben lief, omdat Hij ons eerst heeft liefgehad. 1 Joh. 4:19 Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder, die in Hem gelooft, niet verloren ga, maar eeuwig leven hebbe. Joh. 3:16 God bewijst zijn liefde jegens ons, doordat Christus, toen wij nog zondaren waren, voor ons gestorven is. Rom. 5:8

Geven – ons antwoord Ik vermaan u dan, broeders, met beroep op de barmhartigheden Gods, dat gij uw lichamen stelt tot een levend, heilig en Gode welgevallig offer: dit is uw redelijke eredienst. Rom. 12:1 Ik zal U loven, Here, mijn God, met mijn ganse hart, en uw naam eren voor altoos; want uw goedertierenheid is groot jegens mij, Gij toch hebt mijn ziel gered uit het zeer diepe dodenrijk. Psalm 86:12-13

Geven – het kruispunt Meester, wat is het grote gebod in de wet? Hij zei: Gij zult de Here, uw God, liefhebben met geheel uw hart en met geheel uw ziel en met geheel uw verstand. Dit is het grote en eerste gebod. Het tweede, daaraan gelijk, is: Gij zult uw naaste liefhebben als uzelf. Mat. 22:36-39 Zuivere en onbevlekte aanbidding voor God, de Vader, is: omzien naar wezen en weduwen in hun druk en jezelf onbesmet van de wereld bewaren. Jac. 1:27

Geven Genade Gratie Gunst

Geven = leven op het kruispunt … heiligt (eer) de Christus in uw harten als Here, altijd bereid tot verantwoording aan al wie u rekenschap vraagt van de hoop die in u is … 1 Petrus 3:15