‘t Veerlicht Raamsdonksveer 10-01-2016. Hoe staat het er voor …in je leven? …….in je relatie met God? Welke emotie reflekteert jouw geloofs- leven het.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Plaatje vrienden op een bank
Advertisements

Johannes 11:1-44 Lazarus, de broer van Maria en Marta
Xtreme 2011 Get Alive!. Wie laat je binnen,als je Jezus binnenlaat?
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Pinksteren: Vervuld met de Geest, maar wat te doen als je relatie met Hem verzwakt is? V.E.G. Geldermalsen
Kerstmis.
Vierde zondag van de veertigdagentijd 30 maart 2014 “Laetare” – “Verheug u!” Lukas 18:31-43 Een blinde riep: “Zoon van David heb medelijden met mij!”
Evangelie der genade Vragen :
… en wat wil Jezus van jou?
Hij is de opstanding en het leven, dat bewees Jezus door Lazarus, die al drie dagen in het graf had gelegen op te wekken uit de dood.
I. De setting en aanleiding. Lucas 15: 1 Alle tollenaars en zondaars kwamen hem opzoeken om naar hem te luisteren. 2 Maar zowel de farizeeën als de.
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
Het profiel van een christen
Hoe kun je Geloven? 1.
De doop en de dood Lazarus ….
Waarom zou je geloven? Dáárom, juicht mijn ziel
nadat je dit gelezen hebt!!!
“Op een dag...”.
God en ons.
Groot geloof 1.
Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.. Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.
 Matt 15:21 En weer vertrok Jezus; hij week uit naar het gebied van Tyrus en Sidon. 22 Plotseling klonk de roep van een Kanaänitische vrouw die uit die.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
De Grote Opdracht Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de.
Geloven en nu….
GENADE = FEEST Of toch niet?.
Thema voor vanavond is:
GOED NIEUWS.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Overdenking 17 januari 2010 Vissen met Jezus n.a.v. Lukas 5:1-11.
“Geef en je zal gegeven worden.”
BEWOGENHEID VOORZIEKEN. LEZEN:Luc.18:35-43Matt.14:14Ps.41:4-10.
Genade schenken 1.
Verlangen naar licht.
Wandelen met de Ontzagwekkende
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Een relatie met God Hoe dan?.
Ds. Ds : Mw. M.Reinders de Haan
Preek Jakobus 2:
Zet je voet maar op het water! Matteüs 14: Niet thuis proberen? Hoe het mis kan gaan … Koudwatervrees?
Thema: Betrek je doop in je dagelijks leven met God 1) De doop bevrijdt je van de angst voor de ondergang vanwege je zonden Want Christus is vóór mij.
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Preek 1 Koningen 17: Louis Hersent
Een voorbeeld dat navolging verdient
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Ga dan op weg… De missie van de Verlosser
HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? Romeinen 4:17-20 ‘t Veerlicht Raamsdonksveer.
Dit is liefde, Vincent (het effect van genade) 1.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
Welkom Voorganger: Ds. S. v.d. Zee Ouderling van dienst: Mevr. J. Boersma Organist: A. Kroeze + Houseband Schriftlezing: Marcus 10:
Welkom Voorganger: Ds. F. Westermann Ouderling van dienst: K. Muis Muziek: Huisband Schriftlezing: Mattheus 26: 69 t/m 75.
Discipelschap Dankzij hem hebben we door het geloof toegang gekregen tot Gods genade, die ons fundament is, en in de hoop te mogen delen in zijn luister.
Als je een doorbraak in je leven wilt, moet je uit je boot stappen!
1 In Uw licht zien wij het licht. 2 Saul Koning van Israël Door God gezalfd; de Geest van God ontvangen Ongehoorzaam; de Geest weggenomen.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Thema 4.
Bartimeüs 10 jan Zoetermeer.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
Illustratie van Kees de Kort Marcus 10:49-52 En Jezus stond stil en zei dat men hem roepen moest. Toen riepen ze de blinde en zeiden tegen hem:
Ben je blind of zo? Intro: Blind zijn, is ook Al ziende blind zijn.
Transcript van de presentatie:

‘t Veerlicht Raamsdonksveer

Hoe staat het er voor …in je leven? …….in je relatie met God? Welke emotie reflekteert jouw geloofs- leven het best?

Bartimeüs Marc. 10:46-52

1. Stel niet uit! “Toen Hij met Zijn leerlingen en gevolgd door een grote menigte weer uit Jericho vertrok, zat daar een blinde bedelaar langs de weg, een zekere Bartimeüs, de zoon van Timeüs. Toen hij hoorde dat Jezus uit Nazaret voorbijkwam, begon hij te schreeuwen: ‘Zoon van David, Jezus, heb medelijden met mij.’ “Jezus zei tegen hem: ‘Mensen die achterom kijken in plaats van vooruit, zijn niet geschikt voor Gods nieuwe wereld.’

2.Negeer je angst. “De omstanders snauwden hem toe dat hij zijn mond moest houden, maar hij schreeuwde des te harder: ‘Zoon van David, heb medelijden met mij!’ “Je hoeft niet bang te zijn voor andere mensen. Vertrouw op de Heer, dan ben je veilig.” Spr. 29:25 (BGT)

3.Vertel wat je graag door God wil laten veranderen. “Jezus vroeg aan hem: ‘Wat kan Ik voor je doen?’ De blinde man antwoordde: ‘Meester, ik wil weer kunnen zien.’” “U zou moeten zeggen: ’Als de Heer het wil, zijn we dan in leven en zullen we dit of dat doen.’” “U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed.”

4.GERED DOOR GODS GENADE “Jezus zei tegen hem: ‘Ga heen, uw geloof heeft u gered.’ En meteen kon hij weer zien…” “Uit Zijn overvloed zijn wij allen met goedheid overstelpt.” “Wat God ons door Zijn genade wil geven, wordt alleen ons eigendom als wij in Hem geloven.”

5. TIJD VOOR DE VOLGENDE STAP?

“En meteen kon hij weer zien en hij volgde hem op Zijn weg.” “Broeders en zusters, wat heeft het voor zin als iemand zegt te geloven, maar hij handelt er niet naar? Zou dat geloof hem soms kunnen redden?” “God heeft ervoor gezorgd dat wij bij Jezus Christus horen. Dankzij Jezus Christus zijn wij nu ook wijs geworden. Wij leven nu zoals God het wil, want wij horen bij Christus. Hij heeft ons gered.”