Fusie CNV Vakmensen en CNV Dienstenbond. 5 Dingen die jij moet weten over de nieuwe fusiebond.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Identiteitsverankering
Advertisements

Algemene Vergadering vergadering 22 februari 2013.
FUSIE VROUWEN van… Samen sterker!
Medezeggenschap op de Julianaschool Wie zijn wij Waarvoor is er een MR Wat doen wij.
Algemene Vergadering vergadering 22 april Algemene Vergadering: opening Samenstelling van het bureau •2 stemopnemers •Secretaris.
Cluster 23 “Nieuwe Maas”. Wat bespraken we op 14 februari 2010 terugblik.
Belangenbehartiging door ouderenbonden in Oost Veluwe
Hoeveel pensioen krijg ik straks?
Gemaakt door: Lisanne de Haan
Discipelschap.
GOED OF FOUT - QUIZ.
Gebruik van deze Werf& template In deze template powerpoint presentatie van Werf& krijg je een serie slides aangereikt die je kunt gebruiken bij het verkrijgen.
Staatsinrichting Kabinet. Inhoud n Leden van het Kabinet –De Minister-President De Minister-PresidentDe Minister-President –De Ministers De MinistersDe.
Peter Strawson.
TIEN DINGEN DIE EEN ENGEL JE ZAL VRAGEN OP DIE DAG:
De groepsvereniging een nieuwe juridische structuur.
Randstad Werkmonitor state of mind arbeidsmarkt (werknemer perspectief) juli – augustus 2007 B
HET CURRICULUM VITAE = VISTEKAARTJE NUMMER 2
Info-avond ouders en leden RKSVB
Oprichtingsvergadering STERKE CLERCQ
Tijd verprutsen is het hart van vernieuwing. Informatietechnologie is een groot boos beest, dat constant op je deur klopt. Hoe lang houd je dat beest.
De onderwijs coöperatie De Onderwijscoöperatie is er van, voor en door de leraar. Daarom werkt de Onderwijscoöperatie samen met de mensen die zij vertegenwoordigt:
Opdracht Bouwkunst Vera van Zalk 3C.
1 Gewoon boeiend om daar in bezig te zijn. Inleiding op de stellingen Köhler Je zou elke bijeenkomst willen beginnen met de woorden: “… In den beginne.
Missie, visie, strategie & jaarplan
TIEN DINGEN DIE GOD NIET ZAL
niet van nu Thema’s als ‘actief burgerschap’ stonden al voor de crisis op de agenda - “De verzorgingsstaat herwogen” (WRR 2006) - ‘Andere overheid, (kabinetsvisie.
Politiek jargon Bingo.
Staatsinrichting.
1 Afdeling Nieuwkoop Toekomst afdeling Nieuwkoop Brainstorm sessie 25 oktober 2011 Aanwezig: Martin Vervaart, Menno van der Ploeg, Ton van den Belt.
Hervorming langdurige zorg
Hoe gaat het verder na Bethel?
1 VOLWASSENENEDUCATIE HANS HOES 21 MEI SITUATIE MIDDEN-HOLLAND: VANAF 1996 BC EDUCATIE CONTRACTEN MET ID-COLLEGE EN ZADKINE BUDGET THANS €
Tripartiete overeenkomst personele gevolgen passend onderwijs.
Fusie Wervershoof, Andijk en Medemblik. Programma Opening Dialoog tussen inwoners en raadsleden Pauze Samenvatting bijdrage inwoners Samenvatting afwegingen.
Leerlingenparticipatie Praktische gevolgen van wijziging BDGO
België en Europa in verkiezingstijd Stellingenspel.
Staatsinrichting In Nederland.
Docentinstructie: Het is aan te bevelen de eerste dia’s klassikaal te tonen en met uitleg te bespreken. Als na zes dia’s een korte demo van Celsius/Fahrenheit.
‘De OR maakt afspraken over meer banen voor mensen met een beperking’ ‘Collega’s maken het verschil – Hart voor arbeidsbeperkten – 24 november, Scheveningen.
Joachim Tilanus en Harm-Jans Muntinga 3 december 2013 Huisartsenbijeenkomst.
Ledenjaarvergadering Platform Midden en Noord Oost Brabant
UPDATE PROCES SAMEN VERDER 28 JUNI 2015 GKV & NGK.
WAT maakt ons UNIEK?. We houden van aanpakken! We leren door gewoon te doen de praktijk We houden niet van boeken We zijn schatten We willen graag nu.
PERSONEELSMANAGEMENT PPT 6 Onderdeel : personeelsinstrumenten.
Groepsvereniging & Beheerstichting. Je hebt een Scouting groepsvereniging, maar wat nu …….? Kennisnetwerk Scouting Nederland.
Arbeids-voorwaarden watersector Bijeenkomst platform OR’en Waterbedrijven Arbeidsvoorwaarden watersector Kansen en bedreigingen Epe, 21 november 2008 Danielle.
Kennisdelen en samenwerken via GGD Kennisnet.. Hoe het begon… Eerste GGD Kennisnet in 2001 Doel: platform voor professionals die bij GGD’en werken zodat.
Toekomst AWBZ: zeker van zorg? Monique van der Meulen 7 november 2008.
Vraaggerichte dienstverlening Nuth Wat hebben we gedaan: Ambtelijk op MT-niveau intentie uitgesproken: “we gaan voor de beschreven doelstellingen in de.
Rob Goossens Komende lessen Werkomschrijving, werkplan en werkplanning.
Stand van zaken implementatie GROP. Hoe ver is de ontwikkeling van het GROP? Aantal verzonden : 28 Aantal ontvangen : 28 Respons: 100%
Lokale invulling betrokkenheid raad bij decentralisaties Datum 4 april 2013.
1.
Agenda Ontstaan Samen in de Stad Ontwikkeling Kernwoorden/visie
Winkelstraat de Heurne
3.1 Kiesrecht 3.2 Soorten partijen
Samenwerking NTTB - SBN
Nadere uitleg gewenst()
Hoe geven wij ons onderwijs een nieuwe kleur?
“De Studiekring houdt me op mijn leeftijd bij de les
De Ondernemingsraad.
Landelijke raad 8 December 2018
Sterke FNV: Zichtbaar betrokken wervend hoe doe jij dat?
Gemeente en Provincie Hoofdstuk 7.
3.1 Kiesrecht 3.2 Soorten partijen
Adviesraad Sociaal Domein Eersel 15 januari 2019
Wft vakbekwaamheidsbouwwerk
Wft vakbekwaamheidsbouwwerk
Aan de slag met kwaliteit
Transcript van de presentatie:

Fusie CNV Vakmensen en CNV Dienstenbond

5 Dingen die jij moet weten over de nieuwe fusiebond

De fusie tussen CNV Vakmensen en CNV Dienstenbond is definitief: Beide bondsraden hebben vrijdag jl. officieel besloten tot een fusie per 1 januari De komende maanden zijn overgangsmaanden: vijf dingen zijn belangrijk om dan te weten.

1. Hoe ziet de structuur van de nieuwe bond eruit? De nieuwe bond heeft een andere verenigingsstructuur dan CNV Vakmensen. Er zijn straks geen vakgroepen meer, wel sectoren: - Bouw - Dienstverlening - Handel - Industrie - Vervoer - Voeding Alle leden worden ingedeeld in een sector. De top van een sector is de sectorraad. Daarin zitten kaderleden uit die sector.

Naast de zes sectorraden heeft de nieuwe bond een: Seniorenraad ( AOW-ers ) Anders actievenraad (uitkeringsgerechtigden) Raad voor zelfstandige professionals (ZZP) Deze drie raden worden net als de sectorraden bemenst door kaderleden. Uit deze raden wordt de bondsraad gekozen, het hoogste orgaan van de vakbond.

2. Wanneer worden de nieuwe raden bemenst? In het voorjaar van 2016 vinden verkiezingen plaats onder de leden van de nieuwe fusiebond. Bedoeling is dat medio 2016 bekend is wie er in de raden zitten.

3. En wat gebeurt er met de huidige vakgroepen tot bekend is wie de sectorraden gaat bemensen? De kaderleden die nu nog lid zijn van een vakgroep en actief zijn in deze functie, blijven dat tot en met de verkiezingen in het voorjaar. “Zo blijven ze betrokken bij en denken ze mee over de invulling van de nieuwe structuur”, zegt secretaris Johan Slok.

4. Wat gebeurt er met de regionale platforms? De regionale platforms maken geen deel meer uit van de verenigingsstructuur van de nieuwe bond. Vanaf halverwege 2016 zitten er geen vertegenwoordigers van de platforms meer in de bondsraad. De platforms zetten wel hun regionale activiteiten voort. De budgetten worden verruimd omdat er immers meer leden onder vallen vanwege de fusie met CNV Dienstenbond. Bedoeling is dat de regionale activiteiten van de platforms worden overgedragen aan het CNV en dat de activiteiten dus voor alle CNV-leden toegankelijk worden. Johan Slok: “Zover is het nog niet. Daarvoor moet eerst een plan van aanpak worden ontwikkeld. Natuurlijk samen met vertegenwoordigers van de platforms. Tot het zover is, gaan de platforms gewoon door met hun activiteiten.”

5. Hoe ziet de overgangsbondsraad eruit zolang de nieuwe bondsraad nog niet is gekozen? De overgangsbondsraad bestaat uit V ertegenwoordigers van de platforms van CNV Vakmensen V akgroepen van CNV Vakmensen en CNV Dienstenbond S eniorenraden van CNV Vakmensen en CNV Dienstenbond A nders actievenraden van CNV Vakmensen en CNV Dienstenbond R aad voor zelfstandige professionals van CNV Dienstenbond. De overgangsraad houdt zich vanaf 1 januari 2016 tot de nieuwe bondsraad is gekozen, bezig met de lopende zaken. “Het is belangrijk dat ook deze kaderleden doorgaan met hun huidige werkzaamheden en zo kunnen bijdragen aan een goede invulling van de nieuwe structuur”, aldus Johan Slok.

Niet onbelangrijk De werknaam blijft CNV Vakmensen. Briefpapier e.d. blijven hetzelfde, dit om kosten te besparen. CNV Vakmensen.nl wordt slechts de statutaire naam, dit i.v.m. huidige naam “CNV Vakmensen”. Dezelfde naam houden kan statutair niet.

Nieuwe naam blijft CNV Vakmensen