De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

GOED OF FOUT - QUIZ.

Verwante presentaties


Presentatie over: "GOED OF FOUT - QUIZ."— Transcript van de presentatie:

1 GOED OF FOUT - QUIZ

2 Hoe werkt het? Iedereen gaat staan. Bij elke vraag zijn er twee antwoorden, goed of fout. Klopt het wat jij zegt, dan mag je blijven staan. Klopt het niet dan moet je gaan zitten. Als er nog maar 1 iemand over is, is dat de winnaar. Zijn er na 10 vragen nog twee kinderen over, dan wint degene die bij vraag 11 het dichtst bij het goede antwoord zit.

3 Gas kun je niet zien, niet
Vraag 1 Gas kun je niet zien, niet pakken en niet voelen. Antwoord: GOED

4 plasticzakjes te besparen
Vraag 2 Het meenemen van een boodschappentas om plasticzakjes te besparen is goed voor het milieu. Antwoord: GOED

5 Groene energie is energie die door groene draadjes loopt.
Vraag 3 Groene energie is energie die door groene draadjes loopt. Antwoord: FOUT. Het is energie die goed is voor het milieu.

6 Vraag 4 Als 100 liter water al het water van de wereld zou zijn dan is 50 liter zoet en 50 liter zout water. Antwoord: FOUT, het is 97 liter zout water en maar 3 liter zoet water. Van die 3 liter is 1,5 glas maar drinkwater.

7 Je moet zuinig zijn met gas
Vraag 5 Je moet zuinig zijn met gas omdat gas op kan raken. Antwoord: GOED, we moeten er ook voor zorgen dat de kinderen van onze kinderen ook gas kunnen gebruiken

8 Vraag 6 Als je de bank tegen de verwarming zet, wordt je bank lekker warm, dat zit lekker. Antwoord: FOUT, je merkt er zelf niets van maar het is slecht voor je bank. Bovendien houdt de bank de warmte tegen. De warmte kan de kamer niet in.

9 Vraag 7 Ik verwarm altijd alle slaapkamers, dan is het er nooit koud. Als het te warm wordt zet ik een raampje open. Antwoord: FOUT, het is beter om in een koude slaapkamer te slapen. Als het te warm wordt zet je de verwarming uit!

10 Het eten kookt sneller als je er
Vraag 8 Het eten kookt sneller als je er een deksel op doet. Antwoord: GOED, de warmte blijft in de pan. Het kost dus minder gas om je eten te koken.

11 Vraag 9 In de winter heb ik binnen gewoon een T-shirt aan, ik
stook het gewoon extra warm. Antwoord: FOUT, buiten een trui is binnen een trui. Als je naar buiten gaat moet je alleen een jas extra aan hoeven doen. Je moet binnen niet zo warm stoken dat een T-shirt genoeg is. Dat kost veel te veel gas.

12 Vraag 10 Ik laat stand-by knopjes altijd aan
staan, dat kost bijna geen energie. Antwoord: FOUT, al het stand-by van één dag kosten samen per dag de energie van een wasbeurt op 40 graden.

13 (wie het dichtst bij komt wint de quiz)
Vraag 11 Als een kraan 10 druppels water per minuut lekt, hoeveel liter water kost dat dan PER JAAR? (wie het dichtst bij komt wint de quiz) Antwoord: 10 druppels per minuut is in totaal 2000 liter drinkwater per jaar.


Download ppt "GOED OF FOUT - QUIZ."

Verwante presentaties


Ads door Google