De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Nadere uitleg gewenst()

Verwante presentaties


Presentatie over: "Nadere uitleg gewenst()"— Transcript van de presentatie:

1 Nadere uitleg gewenst()
Expeditie Fit Nadere uitleg gewenst()

2 Werkgeversvoorstel GIL
Thema 1: Vitaliteit en de ouder wordende werknemer Duurzame inzetbaarheid van werknemers in de branche is een belangrijk thema voor alle werkgevers, zowel groot en klein. In 2016 hebben werknemers en vakbonden gezamenlijk de campagne “Expeditie Fit” gestart. Werkgevers willen graag het overleg over duurzame inzetbaarheid moderniseren door het organiseren van meer betrokkenheid van werknemers wat de bekendheid van de campagne en het belang van duurzame inzetbaarheid vergroot. Werkgevers stellen voor om gezamenlijk de campagne meer inhoud te geven. Werkgevers willen inzetten op het initiëren van innovatieve ideeën voor de branche. Daarbij valt bijvoorbeeld te denken aan een gezamenlijke aanpak van werkgevers en werknemers van fysieke optimalisatie van werkplekken, investeren in de kennis van werknemers door opleiding en ontwikkeling en mobiliteit van werknemers binnen en buiten de branche. Werkgevers stellen voor om te praten over de ouder wordende werknemer waarvoor de uittredingsleeftijd in zicht komt. Hierbij valt te denken aan het gesprek tussen werkgevers en werknemers voorafgaand aan de pensioendatum en afspraken over doorwerken na de AOW- gerechtigde leeftijd.

3 (Geringe) betrokkenheid van werknemers
Erkend probleem Werkgevers probleem Veilig en gezond werken komt vooral werkgever goed uit Communicatie? Zenden we de goede boodschap uit? Is werknemer (zelfs) bereid z’n levensstijl aan te passen?

4 Investeren in kennis door opleiding
Kennis vergaren voor verdieping huidig werk of andere baan Mobiliteit binnen en buiten de branche Vakbonden willen brede opleidingsmogelijkheden, ook bedoeld om verder te kijken dan alleen in de huidige sector -Dat vraagt om: *Visie over de bedrijfsontwikkelingen *loopbaan oriëntatie per individu Beschikbare budget? Hoe ga je om met de tijdsinvestering?

5 Ouder worden en aan het werk blijven
Werkgevers willen “het gesprek aan gaan” voorafgaand aan de pensioendatum én spreken over doorwerken na AOW leeftijd Vakbonden willen mensen op vrijwillige basis minder laten werken tegen gunstige voorwaarden ( regeling o.i.d) Kijken naar mogelijkheden om het pensioen eerder te laten in gaan Kijken naar “maatwerk” voor de individuele werknemer Partner betrekken bij belangrijke keuzes op senior leeftijd

6 Hoe zit medezeggenschap in FIT?
Dit is een vraag aan jullie! In míjn opinie heeft medezeggenschap een belangrijke rol in totstandkoming van goed FIT beleid. Medezeggenschappers kennen het bedrijf, de cultuur, leeftijdsopbouw, financiële (on)mogelijkheden en bovenal de wil van werkgever en werknemers om er wat mee te doen. Zijn werknemers zonodig bereid hun levensstijl aan te passen? Is alles goed geregeld op Arbo-gebied? Is er ruimte voor toegespitst beleid op collega’s die moeilijk mee komen?

7 Hoe bereiken wij werknemers?
CNV Vakmensen en de Unie willen mensen cao laten kennen Mensen “wakker” maken mbt hun arbeidsvoorwaarden Mensen actief betrekken bij de ontwikkelingen van vandaag! Laten inzien dat de wereld nu verandert en dat je nu moet werken aan de dag van morgen en ver daarna Jouw toekomst hangt niet (alleen) af van jouw werkgever Enz enz enz enz Ieders belang maar hoe brengen we die boodschap over?

8 Wat wil medezeggenschap van de bonden?
Vakorganisaties maken beleid op gebied van DI -Is dat altijd úw beleid? -Wordt u voldoende gehoord door de bonden? -Spelen bonden een (grote) rol in de beleidskeuzes van uw medezeggenschap? -Wat is goed of kan beter? -Wat moet in de cao worden ondergebracht?


Download ppt "Nadere uitleg gewenst()"

Verwante presentaties


Ads door Google