Lezing Gods plan met de Arabieren

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Verspreiding van de Ismaëlieten en andere volken
Discipelschap.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Genesis 25: 27 Toen de jongens opgroeiden, werd Esau een man, ervaren in de jacht, een man van het veld, maar Jakob was een huiselijk man, die in tenten.
Evangelie der genade Vragen :
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
Handelingen 7: 44 De tent der getuigenis hadden onze vaderen in de woestijn, zoals Hij het geboden had, die tot Mozes zeide, dat hij haar moest maken naar.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Bestemming God eren ….
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Ik ben een Christen HELP.
God en ons.
Romeinen Denken en Dienen. Zie! Hinah! Zie, de dag van Jahweh komt, meedogenloos….
Zegen & vloek deel II.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
De bloedbruidegom Exodus 4.
Romeinen Denken en Dienen.
1 Begin van het Evangelie van Jezus Christus. 2 Gelijk geschreven staat bij de profeet Jesaja: Zie, Ik zend mijn bode voor uw aangezicht uit, die uw.
GEZEGEND nieuwjaar! wat is dat?.
Pasen & Gilgal 1.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
10 nov Zoetermeer 1. jaren '70 hoofdstuk 3: "de geboorte van "de vorst der duisternis" 2.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
12...Wij immers zijn niet opgewassen tegen deze grote menigte die tegen ons is opgerukt, en wij weten niet, wat wij doen moeten, maar op U zijn onze.
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Rotsen en bergen en water drinken.. EschatonEschaton Het christen leven.
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
Godsdienst.
Thema voor vanavond is:
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Beloften voor volken in het Midden Oosten
Jesaja 62:6,7 6. Op uw muren, Jeruzalem, heb Ik wachters aangesteld. Nooit zullen zij zwijgen, heel de dag en heel de nacht niet. U die het volk aan.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
2 Petrus 1:21 21 want nooit is profetie voortgekomen uit de wil van een mens, maar, door de Heilige Geest gedreven, hebben mensen van Godswege gesproken.
VREDE.
Welkom Israelzondag.
Romeinen Denken en Dienen.
Wandelen met de Ontzagwekkende
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
OPENBARING AAN JOHANNES
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Welkom in de samenkomst. Matthéüs 3 1. In die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judéa. 2. En zeggende: bekeert u, want het.
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
Esau en Jakob Genesis 25:19-34 eerstgeborene.
GOD BELOOFT EEN NIEUW EN BETER VERBOND Jeremia 31:31-34.
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
Geloof is je inlogcode Op zoek naar God?.
30 aug Zoetermeer. vorige keer:  "de verheerlijking op de berg"  een visioen van de komst van Jezus Christus in zijn Koninkrijk.
Welkom Israelzondag.
4 oktober 2015 Rotterdam. = zevende dag van Sukkot (=Loofhutten)
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
Curieuze Kinderen Basis Levens Vragen 1.Begin: Wat is onze oorsprong? 2.Betekenis: Waarom leef ik? 3.Bestemming: Waar gaan we heen? 4.Bewustheid: Hoe.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
We lezen Deuteronomium 18: De preek gaat over Deuteronomium 18: 15 ‘Luister naar hen/Hém! Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorganger:
Rotterdam. Romeinen 9 19 Gij zult nu tot mij zeggen: Wat heeft Hij dan nog aan te merken? Want wie wederstaat zijn wil? Gr. BOULÉMA = raad,
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
De Bijbel over het Midden Oosten. Geheimenis Romeinen 11: gedeeltelijke verharding over Israël totdat 2. de volheid der heidenen is binnengegaan.
Afgewezen en Geliefd.
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
Brief aan de Galaten -48- de vrucht van de geest: geloof/trouw.
Vrij van de wet!? Galaten. Moet je de wetten van Mozes houden of juist niet? Wat is de kracht van het geloof? Hoe voorkom je dat een christen zijn vrijheid.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Transcript van de presentatie:

Lezing Gods plan met de Arabieren

Belofte Romeinen 11:25-26 geheimenis: gedeeltelijke verharding over Israël totdat de volheid der heidenen binnengaat aldus gans Israël behouden

Wereldbevolking groei 1.2 % 1.2 % 1.9 % 1.2 % 0.7 % Totaal 7.0 miljard Christenen 2.2 miljard Moslims 1.6 miljard Hindus 0.96 miljard Niet-religieus 0.94 miljard

Landen met moslim meerderheid

Gods hart Zo waar Ik leef, spreekt de Heere HEERE, Ik vind geen vreugde in de dood van de goddeloze, maar daarin dat de goddeloze zich bekeert van zijn weg en leeft! Ezechiël 33:11 (HSV) Hij heeft geduld met ons en wil niet dat enigen verloren gaan, maar dat allen tot bekering komen. 2 Petrus 3:8

Landen met moslim meerderheid geestelijke nakomelingen van Abraham en Ismaël alle moslims Landen met moslim meerderheid

fysieke nakomelingen van Abraham en Ismaël Ismae lieten

Het begin: Genesis 16:7-13 De engel van de Heer Een groot volk Noem hem Ismaël Ismaël: ‘God hoort’ Een wilde ezel

hij zal zijn een wilde ezel mens gevaarlijk?

Gad woont als een leeuwin en verscheurt de arm, ja de schedel Deut 33:20

Het verschil

Wat dan wel? tamme ezels

Wie heeft de wilde ezel vrijgezet? Job 39:8 wilde ezels

Zijn hand zal tegen allen zijn en de hand van allen tegen hem

tegenover al zijn broeders hij zal wonen tegenover al zijn broeders Israel Ammon Moab Ismaelieten Edom Midian

Gods hart voor Ismaël Hij zal een wilde ezel man zijn – Job 39:8-11 onafhankelijk, vrij Zijn hand op allen, en van allen op hem Voor het aangezicht van zijn broeders

Gods hart voor Ismaël Genesis 16:7-13 De engel van de Heer Een groot volk Noem hem Ismaël Ismaël: ‘God hoort’ Een wilde ezel Gen 17:20 Ik heb hem gezegend - 12 vorsten Gen 21:20 God was met de jongen

Afgewezen als zoon van belofte Geliefd als zoon van Abraham Gezegend om tot zegen te zijn

Abd Allah = slaaf van God Vandaag 5 pilaren Sharia angst Abd Allah = slaaf van God

Gods bestemming Als dan de Zoon u vrijgemaakt heeft, zult u werkelijk vrij zijn Joh 8:36

Deel 2

Ismaëls nakomelingen verspreiden zich van Sur tot Havila en heten mannen van het Oosten Nafis Kedar Jetur Mannen van HET OOSTEN Sur Nebajoth Havila Ketura’s nakomelingen settelen langs de Rode Zee Midian en heten Midianieten

settelen bij de Jordaan Ammons nakomelingen settelen bij de Jordaan en heten Ammonieten Moabs nakomelingen settelen bij de Jordaan Nafis Ammon Kedar Jetur en heten Moabieten Mannen van HET OOSTEN Moab Sur Nebajoth Havila Edom Ezau’s nakomelingen settelen in Seïr Midian en heten Edomieten

Profetieën buren Israel Ezechiël 25:1-10 Ammon, Moab en Edom/Seir weg Land naar mannen van het Oosten Zacharia 9:1-8 Damascus/Aram, Tyrus en Sidon, en Filistea weg

Assur Tyrus Aram Sidon Israel Kedar Ammon Filistea Moab Nebajoth Edom Midian

Profetieën andere volken Jesaja 18:1-7 geschenken aan de Heer door een volk [Cusj] … naar de berg Sion Jesaja 19:20-25 Egypte zal met Assyrië de Heer dienen Jesaja 60:5-7 Een menigte kamelen zal u overdekken … van Midian en Efa; Zij allen uit Sjeba zullen komen Alle schapen van Kedar … de rammen van Nebajoth staan u ten dienste

Locatie van de volken Assyrië Kedar Nebajoth Egypte Midian Efa Cusj Sjeba

Ik zal Israel tot jaloersheid wekken Romeinen 10:19 Ik zal Israel tot jaloersheid wekken Huidige moslimwereld

Ik zal Israel tot jaloersheid wekken Romeinen 10:19 Volken die God zullen aanbidden

Volken die God zullen aanbidden Romeinen 10:20 (= Jesaja 65:1) Ik ben gevonden door wie Mij niet zochten, Ik heb Mij geopenbaard aan hen die naar Mij niet vroegen. Volken die God zullen aanbidden

Totdat over ons uitgegoten wordt de Geest uit den hoge De woestijn: vruchtbaar veld en woud (Jesaja 32:15-17) In de woestijn: wateren, beken, waterpoelen, waterbronnen (Jesaja 35:1-8)

Syrische woestijn Negev Sinai Nafud woestijn Lege Kwartier

Totdat over ons uitgegoten wordt de Geest uit den hoge In de woestijn: Recht, gerechtigheid (Jesaja 32:15-17) een effen baan; de heilige weg genoemd (Jesaja 35:1-8) Laten … de dorpen waar Kedar woont hun stem verheffen. (Jesaja 42:11)

Effen baan, heilige weg 4 mensen naam van God vòòr geboorte Ismael voorloper van Izak Johannes voorloper van Christus Arabieren voorlopers van Joden

Vervulling van profetieën Romeinen 11:25-26 geheimenis: gedeeltelijke verharding over Israël totdat de volheid der heidenen binnengaat aldus gans Israël behouden

Wanneer, Heer? Iran revolutie 1979 (=Elam Jeremia 49:39) – nu grote oogst = 35 jaar later Algerije burgeroorlog 1991-1999 nu grote oogst = 25 jaar later Arabische revolutie 2011 - .. Nu al oogst in Jemen en Egypte en … Islamitische staat 2014 - .. Nu al oogst!!!

Ons aandeel Bid Zes eenvoudige stappen www.godlovesishmael.com zegen hen begroet hen help hen vertel hen bid met hen ga naar hun land www.godlovesishmael.com