Advent = schat zoeken 20 december 2015 | Vineyard Amersfoort.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Niets is wat het lijkt SLAAPKAMER HUISKAMER KELDER.
Advertisements

Geloven in de hoop.
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
De les van de graankorrel
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3)
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
In deze dienst zal Ds. G. F. de Kimpe voorgaan. Voor de dienst zingen we Gz. 165 Na de zegen Gz. 121: 1, 3, 7 Schriftlezing: Job. 29: 1, 2, Job.
Woord van Leven Juli 2010 “Het is met het koninkrijk van de hemel als met een koopman die op zoek was naar mooie parels. Toen hij een uitzonderlijk waardevolle.
Video clip scheermesjes fabrikant….
Evangelie der genade Vragen :
Formulier III Heilig Avondmaal (1)
Davids gouden geheim Wanneer ben je tevreden? Waar vind je je geluk? Wanneer voel je je veilig?
Welkom WELKOM. 'Sterven is het uitdoven van een lamp, niet de vernietiging van het licht.'
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
Efeziërs 1:1-14.
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
De wapenrusting van God 1. INLEIDING.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
We zijn erbij, we zijn er bijna………
Van boven bekeken – 4 – 27 oktober Van b0ven bekeken … Want zoals de hemelen hoger zijn dan de aarde, zo zijn mijn wegen hoger dan uw wegen en mijn.
Psalm 11:4, De HERE woont in zijn heilig paleis, de HERE heeft in de hemel zijn troon; zijn ogen slaan gade, zijn blikken doorvorsen de mensenkinderen.
Daarom verheugt zich mijn hart en juicht mijn ziel,
Vertrouw helemaal op God 1.Op de proef gesteld. Vertrouw helemaal op God 1.Op de proef gesteld 2.De proef doorstaan.
GODS DAGELIJKSE LEIDING
Geen ander evangelie.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Wat heerlijk om een schat te vinden!
WAT EEN GOD! JESAJA 63:7-9; 64:3; 65:1,2.
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
‘Ik ben de ware wijnstok en mijn Vader is de wijn-bouwer.
Luisterend naar een Monoloog voor Cello van Marcel Olm, gaan we in dialoog met onszelf 17de vd Tijd door het Jaar.
De wedstrijd van het leven
Wat is jouw lijstje? vya 29 december December lijstjesmaand.
Zondag 19 HC Franeker 18 juli 2010
Wij zijn God zomaar ontrouw Maar God wil je terug …
28 september 2014 Zoetermeer. Openbaring 1 1 Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra.
Wandelen met de Ontzagwekkende
Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. A.G.M. Weststrate Thema: Ga je mee schatgraven?
Welkom in de samenkomst. Matthéüs 3 1. In die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judéa. 2. En zeggende: bekeert u, want het.
Standvastig... waarin?.
Welkom in de samenkomst
OPSTANDING de levende boodschap deel 2: ‘evangelist’ n.a.v. Hand. 17: juni 2015 R.Rausch © Serie: Wandelingen door Handelingen Evangelische Baptistengemeente.
Preek Matteüs 13:
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
In deze dienst zal Ds. A. H. Verbree voorgaan Na de zegen zingen we Opw. 331 Schriftlezing: Filip. 3: 1 – 10 Tekst: Filip. 3: 7, 8.
Vertrouwen.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
Samen met de Heer 1 Thessalonicenzen 5:4-11. En tot die de duiven verkopen zei Hij: "Neemt deze weg van hier, maakt van het huis van Mijn Vader geen handelshuis!“
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
13 dec Zoetermeer. Psalm 27 4 Eén ding heb ik van de HERE gevraagd, dit zoek ik: te verblijven in het huis des HEREN al de dagen van mijn leven,
Jezus de redder 16/10/2015 Flow david hancart.
Vragen een eeuwige God is de HEER Hij is een goddelijke Persoon: Vader uw Man en uw Maker, 54: 5a.
Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18.
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
1. Een wens Wat als je een wens zou mogen doen ….
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
11 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
Genesis 1:1-6:8 (5) WELKOM. Psalm 119: 1  Welzalig wie de rechte wegen gaan, wie in de regels van Gods wijsheid treden.  Zalig wie zijn getuigenis verstaan,
Les 9 voor 28 mei “Wie zich dan zal vernederen als dit kind, die is de belangrijkste in het Koninkrijk der hemelen.” (Mattheüs 18:4) Wat betekent.
Voorganger: ds. B.J.P. de Bruin Welkom in deze dienst Schriftlezing:Hosea 1 : 1 – 12.
Lucas 24:44-48; Christus’ kerk in de startblokken: nieuwe opdrachten volgens Gods oude plan. 1 Start-zondag.
De dag van de Heer.
Doelgericht leven Waar leef ik voor? Paulus over het doel dat hij wil bereiken: ik wil Jezus kennen en één met Hem worden.
Les 19 Alles helemaal nieuw
Mede-arbeiders van Christus… … in alle omstandigheden
De terugkomst van Christus
Transcript van de presentatie:

advent = schat zoeken 20 december 2015 | Vineyard Amersfoort

Matth. 13:44-46 Het is met het koninkrijk van de hemel als met een schat die verborgen lag in een akker. Iemand vond hem en verborg hem opnieuw, en in zijn vreugde besloot hij alles te verkopen wat hij had en die akker te kopen. Het is met het koninkrijk van de hemel als met een koopman die op zoek was naar mooie parels. Toen hij een uitzonderlijk waardevolle parel vond, besloot hij alles te verkopen wat hij had en die te kopen.

Masjaal Stijlfiguur in het Hebreeuwse taalgebruik Verzamelnaam voor: gezegde, spreuk, spotlied, profetie, gelijkenis, psalm en toespraak Herbergt een geestelijke waarheid door een bespiegeling over een alledaagse situatie

Mysterie Paulus spreekt vaak over het mysterie dat aan ons geopenbaard wordt… Een vorm van geestelijke kennis en begrip die ontstaat uit het leven, de dood en de opstanding van Jezus Christus. Verborgen, maar vindbaar

2 Petr. 3:12-14 (…) u die uitziet naar de dag van God en het aanbreken daarvan bespoedigt! Die dag gaan de hemelsferen in vlammen op, en de elementen vatten vlam en smelten weg. Maar wij vertrouwen op Gods belofte en zien uit naar een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, waar gerechtigheid woont. Omdat u hier naar uitziet, geliefde broeders en zusters, moet u zich inspannen om smetteloos, onberispelijk en in vrede door hem te worden aangetroffen.

Onze verwachting De wederkomst van Christus De doorbraak van het koninkrijk der hemelen

Hoe verwachten we? Actief: gebed, vasten, toewijding investeren tijd, geld, energie —> als we de schatkaart hebben en verwachten dat er een schatkist is, dan gaan we op weg

Fil. 3:7,8 Maar wat voor mij winst was, ben ik omwille van Christus als verlies gaan beschouwen. Sterker nog, alles beschouw ik als verlies. Het kennen van Christus Jezus, mijn Heer, overtreft immers alles. Omwille van hem heb ik alles prijsgegeven; ik heb alles als afval weggegooid. Ik wilde Christus winnen.

advent Jes. 45:8 Hemel, laat gerechtigheid neer regenen, Laat haar neerstromen uit de wolken, En laat de aarde zich openen. Laten hemel en aarde redding voortbrengen En ook het recht doen ontspruiten. Ik, de Heer, heb dit alles geschapen.

advent

Tijd van bediening