Hoe gaat het met je? Coaching Vergroot het persoonlijke functioneren, en stimulering van eigen capaciteiten, ambities en behoeften. Het biedt inzicht in.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wilt u meer weten over Regelhulp.nl? Kijk op of stuur een naar
Advertisements

“Die verzuimdossiers kosten mij teveel tijd”
“In balans” met sociale netwerken
Mindfulness Aan westerse samenleving aangepaste vorm van oosterse meditatie oefeningen. Effect: beter leren omgaan met psychische en lichamelijke klachten,
Haptotherapie, wat is dat?
Zelf aan de slag ? Trainershandleiding Oefeningen Casuïstiek
Bewustwordingsworkshop
VUmc Basispresentatie
Vernieuwing beroepsgerichte programma’s vmbo
Kats en coaching doe, leer, ontwikkel jezelf
Klinische psychologen in een algemeen ziekenhuis
Waarde-volle zorg LPZ, 11 oktober Opbouw Voorstellen Ontwikkelingen Ander perspectief In gesprek 2.
Van Klacht naar Kracht Rosmalen Wijchen.
Komen op voor (ex-)kankerpatiënten die hun (werkende) leven
Begeleiding door de SPV
Themabijeenkomst 1oktober 2009
Auteur: Wilmar Schaufeli Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum.
Gezondheid, basis voor jouw toekomst!
Mindfulness.
Jongeren met een beperking
Amyloïdose: meer dan een diagnose!
Handelingsgericht werken en de rol van de zorgcoördinator
Maren Oosthuizen, diëtist
Psychosociale begeleiding bij kanker
BenFit; waarom? we geloven dat voor iedereen een gezond en gebalanceerd leven bereikbaar is de regie weer terug krijgen over je leven, lichaam en gewicht.
Rolinda Claassen-Janssen fysiotherapeut Rivas / Rijndam
Geestelijk gezond(heidsbeleid) in het onderwijs: uitgangspunten en handvatten. Mohsen Zagheden.
Improving Mental Health by Sharing Knowledge Themacertificaat Welbevinden en Sociale Veiligheid Marjolein Keij, Jeroen Lammers 21 oktober, 2015.
Omgaan met de gevolgen van trombose
Hanteren van ziektebeeldgerelateerde agressie
Burn-out: Uitleg en Behandeling in een notendop Burn-out-klachten lijken de laatste jaren steeds vaker voor te komen. Misschien komt dit omdat er een steeds.
Klinische les medisch maatschappelijk werk
Doelen van deze presentatie:
Sowebatraining bovenbouw. Doel van de Sowebalessen! Het aanleren van sociaal competent gedrag en de daarbij behorende vaardigheden Het aanleren van sociale.
De medisch specialist: een bijzondere beroepsgroep in de arbeidspsychologische praktijk?
Betekenis van zorgboerderijen Jan Hassink en Reina Ferwerda Wageningen-UR.
L.O.K. Lichamelijk Onverklaarde Klachten Probus 1, 21 maart 2014.
1 Leefstijl en gedrag Hoe verander ik? Drs. Marloes Hogenelst GZ psycholoog Medische Psychologie
MEE Groningen Algemene presentatie. 2  Mensen met een verstandelijke, lichamelijke beperking en/of een chronische ziekte  Anderen die beperkingen in.
DE WEEK VAN DE PIJN 2016 “GEEF CHRONISCHE PIJN EEN GEZICHT“ 26 SEPTEMBER - 1 OKTOBER 2016.
Evangelisch Begeleidingscentrum Klaas van der Hoeven.
1 ) PSYCHOSOCIALE HULPVERLENING IN DE PRAKTIJK Holistische mensvisie.
1 Onze cliënten aan het woord – onderzoek naar cliëntervaringen Leekerweide en Ipso Facto Ipso Facto beleidsonderzoek Postbus AG Gouda T:
Zelfhulpgroepen voor allochtonen werkt! Zelfhulpgroepen voor allochtonen werkt!
Zorg en welzijn op 1 lijn 12 april 2012 Marja de Ruiter Jeannette Smiesing.
Winnock Gabi van Eijk :Bewegingsdeskundige
Pijn en Fysiotherapie Niels van Fulpen Fysiotherapeut/Psychosomatisch Fysiotherapeut Gezondheidscentrum Wassenaar Fysiotherapie gezondheidscentrum Wassenaar.
GGZ RIBW. GGZ Psy-Portaal Psy-Portaal is gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van psychische en psychiatrische klachten voor cliënten vanaf.
Wat heb jij mantelzorgers te bieden?. Leerdoelen Je onderzoekt en benoemt welke ondersteuningsbehoefte de mantelzorger heeft. Je bespreekt met de mantelzorger.
Vragen & discussie Aan de keukentafel, De rol van de ouderenadviseur bij het aanmelden en/of aanvragen van hulp.
IBD en moeheid Jan H. Kleibeuker.
Passend onderwijs.
Taal- en Interactievaardigheden in de Kinderopvang
Lean Six Sigma - Verbetermanagement
ZESC – Situationeel leiderschap
Zelfmanagement of toch positieve gezondheid? Een dissident geluid
Grip op stress, tijd en Welkom, mijn naam is Annemiek Tigchelaar en ik ben de eigenaar van Werkdrukverlager. Wij helpen je met grip op je stress,
Vakmanschap voor jongeren in het sociale domein
RIBW GO verandert. Op weg naar 2015 en verder
Start Aandacht voor levensvragen en liefdevolle zorg in uw organisatie
Ergotherapie bij de ziekte van Parkinson
Duurzame inzetbaarheid
Mantelzorgmakelaar Inge van Boxtel.
Duurzame inzetbaarheid
Begeleiden Les 7.

Andries Reinhart 3 maart 2019
100% Subsidie Ontwikkeladvies 2019.
Samen werken aan vitaliteit en duurzame inzetbaarheid
Helicopterview Aansluitend op de vorige spreker nemen wij jullie mee: niet in de trauma helikopter maar, als symbool van helicopterview want zoals bij.
Transcript van de presentatie:

Hoe gaat het met je? Coaching Vergroot het persoonlijke functioneren, en stimulering van eigen capaciteiten, ambities en behoeften. Het biedt inzicht in de interactie en dat van de (veranderende) organisatie, waarbij aandacht is voor de verbinding tussen denken en gevoel. Psychosociale therapie Dit is een vorm van psychotherapie die zich richt op een gezonde balans tussen de persoon en zijn omgeving en is gericht op het hanteren en/of oplossen van psychische problemen die een goed functioneren binnen werk/priv é of andere levensdomeinen in de weg staan. Stressmanagement Is erop gericht de eigen specifieke stresssignalen (fysiek, cognitief en gedragsmatig) van beginnende, stress te leren herkennen, de oorzaken te onderzoeken en tijd nemen om te ontspannen. Het is ook geschikt om preventief gericht overbelasting, overspanning en burnout te voorkomen. Re-integratietherapie Is een vorm van ondersteuning die zich richt op een gezonde afstemming van de mens met zijn werkomgeving. Re-integratietherapie is gericht op het hanteren en/of oplossen van psychische problemen die een goed functioneren op het werk in de weg staan. Met de therapie wordt beoogd de cli ë nt zo snel mogelijk weer aan het werk te helpen. Contactgegevens/informatie: Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kun je contact opnemen met het secretariaat van Osmosa; Tel Of kijk op onze website Adres: Langeweg XA GENNEP Praktijkinformatie Uitgave oktober KennismakingsgesprekGratis. Intake bedrijven€240,- excl. BTW, inclusief rapportage en vragenlijsten. Bedrijven€140,- per sessie excl. BTW inclusief terugkoppeling, tussenmeting, ondersteunend materiaal en eindrapportage. Particulieren€85,- per sessie excl. BTW Psychologische zorg€90,- per sessie BTW vrijgesteld (buiten de basis/generalistische GGZ) Vergoeding vanuit de basisverzekering. Eigen risico wordt eerst aangesproken. Kosten:

Osmosa, Mens Arbeid & Gezondheid. Praktijk voor coaching, counseling, Psychosocialetherapie, Stressmanagement & re-integratie. De dienstverlening van Osmosa, Mens Arbeid & Gezondheid is breed en praktisch, en zij begeleidt mensen bij hun persoonlijke ontwikkeling en ori ë ntatie op werk. De begeleiding is zeer geschikt voor als je vast zit en even niet weet hoe je verder moet. Je leert je leven en loopbaan actief vorm te geven door bewust wording vanuit je behoeften en je waarden. Je krijgt aangereikt wat jezelf kunt bijdragen aan een zo goed mogelijke balans in je leven; gezondheid, welbevinden, behoud en herstel van vitaliteit en zingeving. Je kunt bij ons terecht voor enkele gesprekken tot een volledig re-integratietraject. Er is kennis aanwezig op het gebied van arbeids-,gezondheids- en klinische psychologie. Wij ondersteunen bij: Persoonlijke sfeer Algemeen welzijn o.a. gebrek aan sociale- of communicatieve vaardigheden, gebrek aan zelfvertrouwen of ‘ zingeving ’, psychosomatische klachten, onzekerheid, (rij) angsten, nervositeit, stress, burnout, midlife-problemen, eenzaamheidsproblemen, concentratieproblemen emotionele en traumaverwerking. Werksfeer o.a. communicatieproblemen, teamconflicten, cultuurveranderingsproblemen, reorganisatieprocessen, overbelasting, werkdruk, prestatiedrang, gebrek aan arbeidsmotivatie, arbeidsverzuim, gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel, workaholisme, werk/prive balans. Lichamelijk welbevinden o.a. spanningsklachten, chronische aandoeningen, levensbedreigende ziekten, vermoeidheid, pijnklachten. Relationele sfeer o.a. echtscheidingsproblematiek, rouwprocessen, seksualiteitsproblemen, opvoedingsproblemen, gezins- en relatieproblemen. Hoe ziet een begeleidingstraject eruit? Aan een oriënterend gesprek van 30 minuten zijn geen kosten verbonden. Vervolgens vindt er een intake plaats met vragenlijsten en zal er een advies voor begeleiding worden voorgelegd. Daarna kan in gezamenlijk overleg het traject worden gestart. Afhankelijk van de hulpvraag kan een kortdurend traject uit 5 tot 15 gesprekken bestaan. Mocht een andere begeleiding aangewezen zijn dan adviseren wij een behandelvorm die passender is. Osmosa werkt op basis van de cognitieve/gedrags therapie, gecombineerd met RET, MBSR/MBCR (mindfulness), EMDR, ZKM, ACT, EFT, leefstijl (BRAVO), lichaamsbewustwording, oplossingsgericht en positieve psychologie. Wij zijn lid van meerdere erkende beroepsverenigingen en besteden veel aandacht aan bijscholing en overleg. Richt de juiste emotie op de juiste persoon, op de juiste plaats, op het juiste moment en in de juiste mate. Aristoteles.