De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Helicopterview Aansluitend op de vorige spreker nemen wij jullie mee: niet in de trauma helikopter maar, als symbool van helicopterview want zoals bij.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Helicopterview Aansluitend op de vorige spreker nemen wij jullie mee: niet in de trauma helikopter maar, als symbool van helicopterview want zoals bij."— Transcript van de presentatie:

1 Helicopterview Aansluitend op de vorige spreker nemen wij jullie mee: niet in de trauma helikopter maar, als symbool van helicopterview want zoals bij de vorige spreker hebben gehoord willen wij daar juist niet naar toe! Waarom hebben wij voor deze seat gekozen: Het leven is niet als 1 strakke lijn maar golvend.

2 Waarom inzet signaleringsset in de palliatieve fase?
Verzorgende: Tweederde staat aan bed in palliatieve fase Signaleert vaak als eerste Scholing in vroeg stadium van methodisch denken 1. Tweederde sterft in een setting waar verzorgende aan het bed staat (Nivel 2011) 2. De verzorgende is daardoor vaak de eerste die kan signaleren dat er iets aan de hand is. 3. Daarom belangrijk om verzorgende te scholen in een zo vroeg mogelijk stadium in het methodisch denken in de palliatieve fase teneinde de kwaliteit van zorg te verbeteren.

3 Meerwaarde Meerwaarde van de signaleringsset in de palliatieve fase.
Zorgafstemming met de zorgvrager Ondersteunt de professional Samenwerking met collega’s, huisartsen en andere zorgprofessionals Meerwaarde van de signaleringsset in de palliatieve fase. 1. Zorgafstemming van wat de zorgvrager aangeeft en belangrijk vindt → nivea moment 2. Ondersteunt de professional in het proces van signaleren, in kaart brengen en verwoorden van zorgproblemen → samen met de verzorgende even in de helikopter zitten. 3. Versterkt de samenwerking met collega’s, huisartsen en andere zorgprofessionals. Gaan meer dezelfde taal spreken. Het is een hulpmiddel, geen doel op zich

4 Hoe werkt de signaleringsset?
4 dimensies Lichamelijk Psychisch Sociaal Existentieel 1. Breng de problematiek in kaart 2. Vat de problematiek en beleid samen 3. Maak afspraken over evaluatie van beleid --> door te evalueren kun je signalen eerder herkennen. 4. Stel beleid zo nodig bij en blijf evalueren. De signaleringsset bestaat uit 2 delen: 1. Signaleringskaarten 2. achtergrond informatie. Allereerst vragen waar de cliënt meeste last van heeft en wat merken de naasten op. (stap 1 – observatie) Om gegevens te verzamelen tav een klacht worden er nader uitgevraagd wat de verschijnselen zijn zoals ernst, verloop duur en plaats, uitlokkende factoren, verbeterende factoren, beleid tot nu toe en overige medicatie. Om het welbevinden in kaart te brengen wordt er gewerkt volgens de 4 dimensies. Om meer kennis van de symptomen te verwerven wordt er de achtergrond informatie doorgenomen. (stap 2 onderzoek) Overleg te volgen beleid (stap 3) Beleid uitvoeren, zn bijstellen en blijven evalueren om zn weer bij stap 1 te beginnen.

5 Tips en trucs Signaleringsset in de palliatieve fase Voetenveegmoment Nivea Holistisch Helicopterview Voor iedere professional geldt levenslang leren. Kennis delen Signalerinsset in de palliatieve fase aanschaffen  dit is een top hulpmiddel en geen doel op zich. Is ieder mens blijft uniek en vraagt om zijn eigen aanpak Als levenslangs zeilster geef ik ter afsluiten graag het woord terug aan mijn collega naast mij  symbolisch Nivea  niet invullen voor een ander  de cliënt centraal stellen en dus altijd vragen naar wat zijn of haar grootste probleem is. En daarmee verder gaan. Helicopterview  rustmoment om de situatie in ogenschouw te nemen. Holistisch  Kijken naar de totale mens en zijn omgeving, vroeger en nu. Voetenveegmoment  bewust stil staan bij hoe jij in het moment staat daar je altijd jezelf meeneemt in de situatie.

6 “de signaleringsset in de palliatieve fase”
Wij kunnen de wind niet veranderen maar wel de stand van de zeilen. En hopen dat jullie dit ook gaan doen mbv “de signaleringsset in de palliatieve fase” Helicopter erbij halen. Hartelijk dank voor jullie aandacht en wij geven nu graag het woord aan Berna en Lydie


Download ppt "Helicopterview Aansluitend op de vorige spreker nemen wij jullie mee: niet in de trauma helikopter maar, als symbool van helicopterview want zoals bij."

Verwante presentaties


Ads door Google