De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Begeleiden Les 7.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Begeleiden Les 7."— Transcript van de presentatie:

1 Begeleiden Les 7

2 Lesindeling Terugkoppeling vorige les College Thema 12
Documentaire kijken en een opdracht maken.

3 Mogelijkheden van de cliënt
Welke vaardigheden en kwaliteiten van de cliënt zijn handig om in te zetten bij het verbeteren van zijn situatie? Je kunt de volgende vier gebieden bekijken: 1) fysieke toestand en fysiek functioneren. 2) cognitief functioneren. 3) emotioneel functioneren 4) gedragsmatig functioneren

4 Autonomie Autonomie betekent dat mensen hun eigen keuzes kunnen maken. Cliënten worden steeds meer partner en medebeslisser in de zorg en hulpverlening. Ze willen n toenemende mate zeggenschap over wat er met hen gebeurt. Niet autonoom: er zijn cliënten die niet autonoom willen of kunnen zijn (dementerende ouderen, pasgeboren kinderen, mensen in coma). Sociaal netwerk: niet alleen de cliënt wil eigen keuzes maken, de omgeving wil dat ook. Zorg dat je als begeleider oog hebt voor diverse partijen.

5 Zelfstandigheid bevorderen
Zo zelfstandig mogelijk functioneren, dat vinden de cliënten erg belangrijk. Veel cliënten hebben door verschillende oorzaken de vaardigheid om zelfstandig te functioneren verloren of nooit ontwikkeld. Zelfvertrouwen is de mate waarin iemand vertrouwt op eigen kunnen, besluiten en meningen. Zelfbeeld is het beeld dat iemand over zichzelf heeft.

6 Zelfvertrouwen stimuleren
Hoe kan je zelfvertrouwen stimuleren?

7 Opdracht We gaan zo een fragment bekijken uit de documentaire “het beste voor Kees”. Jullie gaan Kees observeren om zo een goede beginsituatie te krijgen. Volgende week gaan de documentaire af kijken en beschrijven jullie welke doelen je op wilt stellen voor Kees. Naast het stellen van de doelen beschrijven jullie hoe je Kees zou begeleiden.


Download ppt "Begeleiden Les 7."

Verwante presentaties


Ads door Google