De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vernieuwing beroepsgerichte programma’s vmbo

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vernieuwing beroepsgerichte programma’s vmbo"— Transcript van de presentatie:

1 Vernieuwing beroepsgerichte programma’s vmbo
Sector Zorg & Welzijn Regionale bijeenkomsten juni 2013

2 Sector Zorg & Welzijn De activiteiten richten zich op het werken met en voor mensen: - De mens als individu. - De mens in relatie tot zijn omgeving en in relatie met andere mensen De beroepsbeoefenaar is zelf het belangrijkste instrument waarmee wordt gewerkt. Gericht op het fysieke, psychische en sociale welbevinden in uiteenlopende omgevingen

3 Kernprogramma Z&W Algemene kennis en vaardigheden
Professionele kennis en vaardigheden Eenheid 1: Persoonlijk functioneren Eenheid 2: Werken met en voor mensen Eenheid 3: Werken in de beroepsomgeving LOB

4 Eén profiel met 4 profieldelen
Mens en gezondheid (BB en KB) Mens en omgeving (BB en KB) Mens en activiteiten (BB, KB en GL) Mens en zorg (BB, KB en GL)

5 1. Mens en gezondheid Taak:
Ondersteunen bij activiteiten op het gebied van gezondheid. Deeltaken: een verantwoord voedingspakket samenstellen. een maaltijd bereiden en opdienen. informatie geven over een gezonde leefstijl.

6 2. Mens en omgeving Taak: Representatief optreden en helpen een verzorgde, schone en veilige leef- en werkomgeving creëren. Deelaken: schoonmaken en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. textiel verzorgen. balie werkzaamheden verrichten. informatie geven over aanpassingen en hulpmiddelen in en rondom het gebouw die toegankelijkheid en veiligheid bevorderen. voorstellen doen voor het aankleden en inrichten van een fysieke ruimte waarbij het welbevinden van de ander voorop staat.

7 3. Mens en activiteit Taak:
Activiteiten organiseren en begeleiden met als doel de ander te activeren. Deeltaken: een eenvoudige activiteit voor een individu en groep voorbereiden. een eenvoudige activiteit met een individu en groep uitvoeren. een eenvoudige activiteit met een individu en groep afsluiten.

8 4. Mens en zorg Taak: ondersteunen bij het zorg verlenen aan de ander.
Deeltaken: ondersteunen bij de persoonlijke verzorging. ondersteunen bij het bewegen. eenvoudige EHBO-technieken toepassen. ondersteunen bij vaak voorkomende ziekteverschijnselen.

9 Keuzedelen Uiterlijke verzorging breed Haarverzorging Huidverzorging
Hand- en voetverzorging Wonen, welzijn en zorg Wonen en huishouden Verzorging Dagbesteding Keuzedeel 1 is voorwaardelijk voor keuzedelen 2 t/m 4

10 Keuzedelen - vervolg Facilitaire dienstverlening breed
Beveiliging / veiligheid Gebouwenbeheer Sport en bewegen Voorkomen van ongevallen en EHBO Communicatie

11 Keuzedelen - vervolg Verwante keuzedelen:
Recreatie en ontspanning (profieldeel HBR) Catering / traiteur (keuzedeel HBR) Groothuishouding/keuken (profieldeel HBR) Commerciële dienstverlening (profieldeel E&O) Design en decoratie (profieldeel BWI)


Download ppt "Vernieuwing beroepsgerichte programma’s vmbo"

Verwante presentaties


Ads door Google