1 In Uw licht zien wij het licht. 2 Saul Koning van Israël Door God gezalfd; de Geest van God ontvangen Ongehoorzaam; de Geest weggenomen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Kleine engelen Foto’s, tekst en geluid!.
Advertisements

Godsdienst.
Commissie...wat heeft dat met eren te maken???. Wadisdadan? • een groep mensen binnen een grotere organisatie en door die organisatie ingesteld om een.
Een bericht speciaal voor jouw m’n
Ik ben gedoopt! En nu..?. 5 stappen die je moet volgen nu je gedoopt bent.
Xtreme 2011 Get Alive!. Wie laat je binnen,als je Jezus binnenlaat?
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Liturgie Ps.108: 1, 2, 4 Lz.1Sam. 17: 1-16 Lz.1Sam. 17: Ps.18 : 1, 8 T.1Sam. 17:45 Gz.163: 1, 2, 3 Gz.162: 4 Gz.119: 1, 2, 5 Voorganger:br. E. Wagenaar.
Pinksteren: Vervuld met de Geest, maar wat te doen als je relatie met Hem verzwakt is? V.E.G. Geldermalsen
Evangelie der genade Vragen :
Bestemming God eren ….
In deze dienst zal Ds. H. Prins voorgaan. Voor de dienst zingen we Ps. 73: 9 Na de zegen Gz. 99: 1 Schriftlezing: 1 Samuel 17:
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
THEMA: Gods naam is….
EEN VERRASSING KRIJGEN
Zingen Vers 1 Ik zing u van een herderszoon die ging door diepe dalen:
Zingen Liedboek 477 : 1,2 Geest van hierboven, leer ons geloven,
Recht en Macht Saul de eerste koning.
De Geest van Christus DALFSEN 28 februari 2006 DALFSEN 28 februari 2006.
1 Samuël 16:1-13 Samuël zalft David
DavidGoliath de Zoon van David uit Bethlehem gezalfd maar nog geen koning over Israël.
Groot geloof 1.
12...Wij immers zijn niet opgewassen tegen deze grote menigte die tegen ons is opgerukt, en wij weten niet, wat wij doen moeten, maar op U zijn onze.
 Matt 15:21 En weer vertrok Jezus; hij week uit naar het gebied van Tyrus en Sidon. 22 Plotseling klonk de roep van een Kanaänitische vrouw die uit die.
| Jezus kussen ?. ik/wij God Love is the currency of the kingdom genade aanbidding.
Godsdienst 1 1.
Tot nu toe … Seizoen 3 aflevering 5 – waarom zou je geloven
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
‘voor de kinderen’.
Een bericht speciaal voor jouw m’n
Pinksteren Nu de Heilige Geest in ons blijft.... Pinksteren Johannes 2:10 ‘Iedereen zet zijn gasten eerst de goede wijn voor en als ze dronken zijn de.
WAT MENSEN VAN JE DENKEN
Handen af van het evangelie van genade! Paulus met hartstocht en passie in de bres voor het evangelie van genade om de jonge gelovigen in ‘Kelten-land’
Matteus 18: 2- 6 Hij riep een kind bij zich, zette het in
Job 38 :1 – 4 1 En de HEER antwoordde Job vanuit een storm. Hij zei: 2 Wie is het die mijn besluit bedekt onder woorden vol onverstand? 3.
Wie ben ik? 22 december 2013 Vertel door wat je hoort Open Wifi:Kez_kerkzaal_1.
onze roeping als gemeente
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
Zondag 24 HC Franeker 10 oktober 2010
Geest beweegt nog steeds gelovigen
Liederen Sing-in 12 oktober
We see things and persons as we are, not as they are
Wandelen met de Ontzagwekkende
Preek Psalm 80.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
Preek. Het kruis van Christus als baken wijst je de weg naar het leven.
De vrijdag…… ……..maar de zondag komt!.
Zingen Vers 1 De grote mensen durven niet, heel Israel is bang,
Geen angsten! Je hoeft niet bang te zijn… Waar komen angsten vandaan? Genetisch meegekregen Van kinds afaan aangepraat Door een traumatische ervaring.
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
Een voorbeeld dat navolging verdient
Hou (je) vast aan Gods hoop
Waarom heb je zo weinig moed?.
Recht en Macht David jonge jaren.
Omstreeks die tijd kwam Samuël te overlijden. Heel Israël kwam bijeen om over hem te rouwen. Hij werd begraven bij zijn huis in Rama. 1 Samuël 25:1 NBV.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
‘t Veerlicht Raamsdonksveer Hoe staat het er voor …in je leven? …….in je relatie met God? Welke emotie reflekteert jouw geloofs- leven het.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
Ieue - Jireh Genesis 22: En het gebeurde na deze dingen dat de God (Elohim) Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie,
Zondag 7 mei 2017 Liturgie ♪ 65: 1,6 ♬ KND Opw. 167 ✟ 23c 466: 1,3,7
Reuzen & stenen Opdracht:
1 Samuël 17:32-51 David wil tegen Goliat vechten
Reuzenvoeten Opdracht:
Vertrouwen zoals David
Transcript van de presentatie:

1 In Uw licht zien wij het licht

2 Saul Koning van Israël Door God gezalfd; de Geest van God ontvangen Ongehoorzaam; de Geest weggenomen

3 David Jongste zoon van Isaï; herder Een hart voor God; groot vertrouwen op God Man naar Gods hart Gezalfd in plaats van Saul. De Geest van God ontvangen.

4 Filistijnen Bewoners van de kustvlakte (Gazastrook) Aartsvijanden van Israël Sterk leger

5 Goliath 8 In het dal bleef de Filistijn staan en riep de Israëlieten toe: ‘Waarom zouden jullie optrekken en slag leveren? Ik ben een vrije Filistijn, en jullie zijn maar slaven van Saul! Kies iemand uit jullie midden en laat hem hier beneden komen. 9 Als hij me aankan en me verslaat, zullen wij aan jullie onderworpen zijn, maar als ik hem aankan en hem versla, zullen jullie aan ons onderworpen zijn en ons als slaven dienen. 10 Hierbij daag ik het leger van Israël uit om me iemand te sturen met wie ik een tweegevecht kan houden.’

6 Saul en het leger Bij het horen van deze woorden stonden Saul en het leger van Israël verlamd van schrik.

7 David 26 David vroeg aan de soldaten die in zijn buurt stonden: ‘Wat gebeurt er met degene die die Filistijn daar verslaat en Israël van deze schande bevrijdt? Wat denkt die onbesneden Filistijn wel, dat hij de gelederen van de levende God durft te beschimpen!

8 David tegen Saul 36 Leeuwen en beren heb ik verslagen en die onbesneden Filistijn zal het net zo vergaan, omdat hij de gelederen van de levende God heeft beschimpt! 37 De HEER, die me gered heeft uit de klauwen van leeuwen en beren, zal me ook redden uit de handen van deze Filistijn.’

9 Goliath tegen David 41 Met zware stappen kwam de Filistijn op David af, voorafgegaan door zijn schildknecht. 42 Hij nam David, een knappe jongen met rossig haar, geringschattend op 43 en zei: ‘Ben ik soms een hond, dat je met een stok op me afkomt?’ En hij vervloekte David in de naam van zijn goden. 44 ‘Kom maar op,’ zei hij, ‘dan maak ik jou tot aas voor de gieren en de hyena’s.’

10 David tegen Goliath 45 ‘Jij daagt me uit met je zwaard en je lans en je kromzwaard,’ antwoordde David, ‘maar ik daag jou uit in de naam van de HEER van de hemelse machten, de God van de gelederen van Israël, die jij hebt beschimpt. 46 Maar vandaag zal de HEER je aan mij uitleveren: ik zal je verslaan en je hoofd afhouwen, en ik zal de lijken van de Filistijnen aan de aasgieren en de hyena’s ten prooi geven, zodat de hele wereld weet dat Israël een God heeft. 47 Dan zal iedereen hier beseffen dat de HEER geen zwaard of lans nodig heeft om te overwinnen, want hij is degene die de uitslag van de strijd bepaalt en hij zal jullie aan ons uitleveren.’

11 Hoe bepaalt Gods Woord onze kijk op......de wereld om ons heen...onze persoonlijke omstandigheden...onze gemeente...onze oudsten

12 Vragen Wat herken je van jezelf in Saul, David, omstanders, Goliath? In wie wil je jezelf herkennen? Wat is er nodig om de dingen meer te zien vanuit het perspectief van geloof en vertrouwen, vanuit de relatie met God?