Klachtenbrieven schrijven Oefening 4.6 p

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Redekundig ontleden Over waarom, wat en hoe....
Advertisements

Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Tevredenheid met behandelaar en behandeling.
Open-up / over de streep
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Plaatje vrienden op een bank
Rebound Salland. In deze PowerPoint… 1. waarom ik naar rebound ging 2. wat ik geleerd heb! 3. hoe ik terug wil naar school 4. wat ik nodig heb van.
Woord van Leven Juli 2013.
Vertaald uit het Frans – Freddy Storm 05/2010
Jezus en de wet van Mozes.
“Een reis naar Licht”.
Woord van Leven Maart 2013.
Xtreme 2011 Get Alive!. Wie laat je binnen,als je Jezus binnenlaat?
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Beelden storm.
Woorden en tijd.....
De Slippertjes.
HOLLANDSE MAATJES.
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Pedagogische wetenschappen was niet echt M. zijn ding. Hij moest nog maar aan het vak denken of er liep al een koude rilling over zijn rug. Daarentegen.
Zonde, de grootste vijand
Mijn Intake Kevin Lutgert Matchpoint. De Voorbereiding naar mijn opleiding Onderzoeken Beslissingen nemen Praten met Matchpoint Gesprek op.
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven."
Dinsdag PASSIE met PETRUS Marcus 14 vers
Zou dat GOD… kunnen zijn?
Hulpwerkwoorden can must may etc.
EEN VERRASSING KRIJGEN
Antwoord op vraag SOPO1-4
En zou Power Po(i)ntje niet zijn om er
De kleur blauw stond centraal in dit project Cuma-dag was wel leuk je kan der van alles doen, je kunt kleding ontwerpen, Voertuigen maken, muziek maken,
Push for life!. Een man was ‘s nachts aan het slapen toen zijn kamer plots verlicht werd en God hem verscheen. De Heer zei hem dat hij een opdracht had.
Een man wandelde op het strand
Iedereen coach naar Jef Clement.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
Interpreteren van data
Niet klikken, de voorstelling is volledig automatisch
Een klein gebaar Een glas melk Op een dag, toen een een arme jongen huis aan huis kleding probeerde te verkopen om zijn studie te kunnen betalen realiseerde.
Enquête-uitslagen PowerPoint Fanfare Sint Caecilia 2011.
Welke keuze maak jij voor jezelf?
Rode Rozen.
Voor Aranka... Van Aart.
Ontwikkeling Gouden Standaard
Een liefdesgeschiedenis
Patiëntveiligheid Wij doen er alles aan om uw behandeling zo veilig mogelijk te doen verlopen. Zelf kunt u hieraan ook bijdragen. Hier volgen 6 tips wat.
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven." „Ja, en ik vraag me de hele tijd al af, wie met hem gestorven is." „Hoezo met hem?" "Nou, in de annonce stond.
Onbeschofte mailtjes gaan retour
Uitleg persoonsvorm (pv)
Het begint zoals een sprookje, maar het is er geen .....
Dictee 6.2 succes.
2. Grammatica en spelling
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
Dit verhaal begint heel lang geleden, als een vader zijn 5-jarige dochter straft, toen ze een heel kostbaarstuk verloren had. Toen hadden ze nog maar.
DE SPIEGEL.
Stage: Basisschool de Klingerberg
Rouw & Verlies Les 3.
Het kost niets om dit te lezen.... het kost niets om te proberen !!! Te kijken maar doorlezen tot het einde het kost niets om te proberen !!! Te kijken.
1.6 Onbeschofte mailtjes gaan retour. Aanpakken Hoe kan ik problemen met drugs en medicijnen op het werk aanpakken? Als werkgever moet uw beleid gericht.
‘Mixed up piles’.
De kunst van kritiek 4.15 p & 4.18 p
VOOR ALLE LEERWEGEN ! NU. INHOUD ARTXPRESS AUDITIE PROCEDURE PROGRAMMA LEERLIJN MOTIVATIE CONTACT.
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Beter omgaan met ruzies
HEER, wie is als u, zo vol goedheid? Micha 7: HEER, WIE IS ALS U, ZO VOL GOEDHEID? Anders dan alle goden – anders dan wij Hij houdt niet vast aan.
DE SPIEGEL Een liefdesgeschiedenis Vertaald uit het Spaans – Freddy Storm 11/2009.
Kwaliteitskader 2017 Stichting de Parel.
Transcript van de presentatie:

Klachtenbrieven schrijven Oefening 4.6 p. 82-84

Een klacht Ik ben niet tevreden over … (+ substantief) De moeilijkheid / het probleem is dat … (+ bijzin) Wij protesteren tegen het feit dat… (+ bijzin) De … voldeed niet aan onze verwachtingen. (+ substantief) We hadden gerekend op … (+ substantief) De … was helemaal niet naar wens. (+ substantief) In ons contract stond dat … (+ bjizin) Men had ons beloofd dat … (+ bijzin) We denken dat er een misverstand is ontstaan over … (+ substantief) We willen met deze brief ons ongenoegen uiten over … (+ substantief) Mede namens de ondertekenaars van wie u de namen vindt op bijgevoegde lijst, protesteer ik tegen het feit dat … (+ bijzin) Bron: An Wuyts, Nederlands voor gevorderde anderstaligen, teksbtoek 2, p. 199.

Conditionalis Het geven van een mening Een suggestie Wenselijkheid

Conditionalis Wij zouden het op prijs stellen als u ons nog een kans zou willen geven. Zou u mij kunnen laten weten of het mogelijk zou zijn om het examen nog een keer te doen? Misschien zouden de schoonmakers een handje kunnen helpen? Zou u misschien iets kunnen ondernemen om de situatie op te lossen? Ik denk dat het beter zou zijn, als iedereen voortaan zelf zijn eigen spullen opruimt.

Slot klachtenbrief Let op: Bij voorbaat dank voor uw antwoord. Dank bij voorbaat.

De of het? Klacht Kantoor Datum Idee

De klacht Het kantoor De datum Het idee (maar: filosofisch – de idee)

Artikel of niet? We moeten altijd … rommel van iemand anders opruimen. Haar flat ligt vol met … rommel. Ik vind het echt … tijdsverlies. Ik ben Klaas Douma, leerling uit … klas 4HB.

We moeten altijd de rommel van iemand anders opruimen. Haar flat ligt vol met rommel. Ik vind het echt tijdsverlies. Ik ben Klaas Douma, leerling uit klas 4HB.

Het juiste werkwoord? Een examen x, (vs) x Hij is x/x voor zijn examen wiskunde Kunnen we de vergadering niet (naar een ander tijdstip) x Iedereen moet zijn eigen rommel x In het weekend gaan we de woonkamer x. Een nieuw laagje werk zal al wonderen doen! Ik ben het zat om altijd het werk voor iemand anders x te x. De vergadering x op 8 mei.

Een examen doen, afleggen, herkansen, (vs) afnemen Hij is gezakt/geslaagd voor zijn examen wiskunde Kunnen we de vergadering niet (naar een ander tijdstip) verplaatsen, verschuiven (verschoof, verschoven!) Iedereen moet zijn eigen rommel opruimen In het weekend gaan we de woonkamer opknappen. Een nieuw laagje werk zal al wonderen doen! Ik ben het zat om altijd het werk voor iemand anders op te knappen. De vergadering vindt plaats op 8 mei.

Prepositie of niet? Graag zou ik u … een gunst willen vragen. Ik zou je … iets willen vragen. Ik heb al lang geleden … een vrije dag aangevraagd.

Graag zou ik u om een gunst willen vragen. (= proberen te krijgen) Ik zou je iets willen vragen. Ik heb al lang geleden een vrije dag aangevraagd.

Corrigeer Jammer gebeurt dit steeds vaker.

Jammer genoeg gebeurt dit steeds vaker. Ik vind het echt jammer.

Corrigeer Helaas ben ik niet geslaagd desondanks ik heel hard had gestudeerd.

Helaas ben ik niet geslaagd hoewel ik heel hard had gestudeerd. Ik had heel hard gestudeerd. Desondanks ben ik niet geslaagd.

Corrigeer De reden daarvoor zou ik aan het feit verwijten dat er naast de gymnastiekzaal een nieuwe flat wordt gebouwd.

Iets wijten aan + substatief Iemand iets verwijten

Corrigeer De verbouwing bracht een ontzettend rumoer met zich mee.

De verbouwing bracht een ontzettend lawaai met zich mee.

Rumoer: Lawaai (beperkt gebruik!) Opschudding De componist Darius Milhaud (1892-1974) kon, zo is geschreven, alleen werken bij het open raam. Het straatrumoer moest hem inspireren. De oproep van Dewinter om de hoofddoek te verbieden veroorzaakte heel wat rumoer in Vlaanderen.

Corrigeer Neem me niet kwalijk dat ik je daarmee lastig maak.

Neem me niet kwalijk dat ik je daarmee lastig val. Iemand lastig vallen iemand storen met gezeur hem met oneerbare bedoelingen benaderen

Corrigeer Ik voelde me in hoge mate verstoord door het lawaai.

Het lawaai was erg storend.

Corrigeer Mocht ik voor u vereisbaar willen worden om iets te bespreken, kunnen we natuurlijk een afspraak maken.

Mocht u dat nodig achten, kunnen we natuurlijk ook een afspraak maken. …

Corrigeer Daarom beschouwde ik als belangrijk u over deze werkelijkheid op de hoogte te brengen.

Daarom vond ik het belangrijk om u daarvan op de hoogte te stellen. Iemand op de hoogte stellen van iets

Corrigeer We zijn er goed voorbereiden voor.

We zijn er goed op voorbereid.