Christus Koning van het Heelal Cyclus B Koraal van Bach voor het einde van het liturgisch jaar « Ecce Homo » in de Kalvariekerk ZONDAG.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Johannes 11:1-44 Lazarus, de broer van Maria en Marta
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Discipelschap.
De Heilige Geest in het Oude Testament
JEZUS zegt: Ik ben de Goede Herder Gisteren en Heden Dezelfde.
1. Intussen was Boaz naar de poort gegaan en had zich daar neergezet.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Proud to be a man Proud to be a woman Waarom zijn jongens
O, Heer mijn God opwekking 407
Zingen Vers 1 Dit is de dag, die God ons schenkt,
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
Pasen & Pinksteren op één dag!
De Ben Adam Psalm 8.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
Tien treden terug Jesaja 38. tien treden terug Jesaja 38.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
De Grote Opdracht Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de.
= spelen met vuur in een cultuur van eer
Wat is je positie? God echter, die rijk is aan erbarming, heeft, om zijn grote liefde, waarmede Hij ons heeft liefgehad, ons, hoewel wij dood waren.
Zie hoe Jezus daar loopt....
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Luisterend naar een Monoloog voor Cello van Marcel Olm, gaan we in dialoog met onszelf 17de vd Tijd door het Jaar.
Verlangen naar licht.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Welkom Kerstnachtdienst 2014.
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Zoetermeer. Romeinen 5 20 Maar de wet is er bijgekomen, zodat de overtreding toenam; waar evenwel de zonde toenam, is de genade meer dan overvloedig.
Zingen Vers 1 Wat drijft de volken, wat bezielt ze toch?
Laatste advent - zondag 21 december
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
“ Mijn handen hebben de hemelen uitgespannen, Ik riep het sterrenleger te voorschijn” Jes.45:12.
Zingen Heer, U bent mijn leven, de grond waarop ik sta.
17 En het overkwam mij, toen ik te Jeruzalem was teruggekeerd* en in de tempel aanbad, dat ik in zinsverrukking (lett. extase) geraakte… Handelingen.
Zingen Vers 1 Hoor, de englen zingen de eer van de nieuw geboren Heer!
In deze dienst zal Ds. M. van Veelen voorgaan. Voor de dienst zingen we Lb. 126: 1 Na de zegen Ps. 99: 1, 2 Schriftlezing: Jes 52:7-10 en 1 Joh.1:1-4 Tekst:
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
Een voorbeeld dat navolging verdient
18de vd Tijd door het Jaar B Luisterend naar de lofzang bidden wij tot de handen van Jezus (“Ad manus” v Buxtehude) die de Broden vermenigvuldigden Regina.
20ste vd Tijd door het Jaar B Het zeer mooie adagio voor klarinet van Mozart (6’30) kan het leven over de dood heen oproepen Regina.
19de van de Tijd door het Jaar B Laat ons bidden bij het beluisteren van de zeer mooie muziek van het “Heer Jezus” van Th. L. De Victoria Regina.
Cyclus B Onze Heer Jezus Christus, Koning van het Heelal 22 november 2015 « Kruisafneming » (Sieger Köder) Muziek: Psalm 109 (110) (H. Schütz)
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS MIJN KIND, AL WAT VAN MIJ IS, IS VAN JOU HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS Cyclus C Muziek: Cantate 61 vd Advent (J.S. Bach)
Rotterdam. Romeinen 9 19 Gij zult nu tot mij zeggen: Wat heeft Hij dan nog aan te merken? Want wie wederstaat zijn wil? Gr. BOULÉMA = raad,
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS MIJN KIND, AL WAT VAN MIJ IS, IS VAN JOU HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS Cyclus C Muziek: Cantate 36 van de Advent (J.S. Bach)
Vragen een eeuwige God is de HEER Hij is een goddelijke Persoon: Vader uw Man en uw Maker, 54: 5a.
24 januari 2015 Den Haag. Nebukadnezar  machthebben van het Babylonische rijk en verwoester van de tempel & Jeruzalem 2Kronieken 36  het gouden hoofd.
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
Paasviering 2016 CBS Op de Zandtange. Aansteken van de paaskaars Gebed.
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 1 : 1 – 8.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Voorganger:Ds. J. E. de Groot Welkom in deze dienst Schriftlezing:Johannes 16: 1 – 15.
1. Wat is het verschil … 3. Nat van binnen naar buiten …
Les 13 voor 25 juni JEZUS BARABBAS Politieke leider Hij wilden de mensen bevrijden van Rome Hij beloofde aardse heerlijkheid JEZUS DE CHRISTUS Geestelijke.
Boven, rechts, bronnen vd Jordaan
Toen men dit hoorde, voegde Hij er nog een gelijkenis aan toe, daar Hij dichtbij Jeruzalem was en men meende, dat het Rijk Gods onmiddellijk ging verschijnen. Hij.
Hoofdstuk 2: op zoek naar waarheid
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
Transcript van de presentatie:

Christus Koning van het Heelal Cyclus B Koraal van Bach voor het einde van het liturgisch jaar « Ecce Homo » in de Kalvariekerk ZONDAG

JEZUS IS KONING laatste zondag van het liturgisch jaar De tijd van het koningschap v. Jezus is NU: hij begon toen Hij op de wereld kwam en zal duren tot het einde van de tijd DAARNA ZAL HIJ HET KONINGSCHAP OVERDRAGEN AAN GOD DE VADER (1Kor 15,24) Detailbeelden van de Kalvarierots in de kerk van het H. Graf

Het Rijk van Jezus is niet zoals de rijken van deze wereld Ingang van de Kerk van het Heilig Graf in Jeruzalem

Plànol de l’església del St. Sepulcre Roca del Calvari No clic Actuele Rots: 8m lang; 4m breed 13m hoog (6m onbedekt) Boven: Kalvarie Beneden: Kapel v Adam Het koningschap v Jezus in deze wereld ligt uitgedrukt door het Kruis

Joh 18,33b-37 In die tijd riep Pilatus Jezus bij zich en zei tot Hem : « Zijt Gij de koning der Joden ? » Kalvarierots

Pilatus vraagt omdat hij zijn gezag niet van God heeft maar van de mensen Zonder Gods autoriteit, kan men geen waarachtig recht spreken Ingang

Jezus antwoordde hem « Zegt gij dit uit uzelf of hebben anderen u over Mij gesproken? »

Pilatus ligt gevangen door de politieke machten Zijn woorden gaan niet van hem uit Zogenaamde Kapel van Adam, gelijkvloers, achter het hekken laat een venster het onderste deel vd Rots zien No clic

Pilatus gaf ten antwoord: « Ben ik soms een Jood? Uw eigen volk en de hogepriesters hebben U aan mij overgeleverd. Wat hebt Gij gedaan ? »

Zijn volk heeft Jezus uitgeleverd Zelfs de zijnen begrijpen het koningschap van Jezus niet Kapel van Adam waar men de rots ziet en ook een deel van de grond

Jezus antwoordde: « Mijn koningschap is niet van deze wereld. Zou mijn koningschap van deze wereld zijn dan zouden mijn dienaars er wel voor gestreden hebben dat ik niet aan de Joden werd uitgeleverd. Mijn koningschap is evenwel niet van hier. »

Zijn goddelijk koningschap aanvaarden is gave van het Geloof Als wij op het niveau van de aarde leven zullen wij het koningschap van Jezus nooit begrijpen Treden die naar de Kalvarie leiden No clic

Pilatus hernam: « Gij zijt dus toch koning? » Jezus antwoordde: « Ja, koning ben Ik.

Hij heerst niet, HIJ DIENT ! Jezus is de ware Koning, die sterft voor het volk De Kalvarie waar men het bovenste deel van de Rots ziet, aan de twee kanten van het Altaar

Hiertoe werd Ik geboren en hiertoe ben Ik in de wereld gekomen om getuigenis af te leggen van de waarheid. Alwie uit de waarheid is luistert naar mijn stem. »

Zijn rijk is dit van de Waarheid Zijn Waarheid maakt vrij (Joh 8,32) No clic Detail vd rots, opzij van het altaar (Kalvarie)

Heer, Gij die in de HUIDIGE wereld onze Koning zijt, verleen dat wij de waarden van UW RIJK in praktijk brengen

Monialen v. St. Benedictus v. Montserrat