Overzicht van Creaties van BArt leden, gepresenteerd tijdens de ledenbijeenkomst van 25 augustus 2015 rond het thema : Samengesteld door René Appels.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Advertisements

Tevredenheid met behandelaar en behandeling.
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Interactum Lectoraat Kantelende kennis
Uitleg bijwoordelijke bepaling (bwb)
Sporten.
Uitleg meewerkend voorwerp (mv)
Uitleg lijdend voorwerp (lv)
1 Over de levenskracht, over kinderen, ze worden geboren hoe dan ook.
Portfolio Website Tim Klijn Klas: MBI m1 Datum: 21 november 2007
Beste IRC leden, Jullie brachten al jullie leveranciers op de hoogte van de adreswijziging van het IRC : 1 leverancier vergaten jullie echter, en daar.
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
Rusland Kennisquiz.
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
Kunstproject groep 8.
Door Rosalie Blok. 4 en 5 juni 2013 was het weer tijd voor de Jaarlijkse modeshow van de studenten van de opleiding Mode/maatkleding van ROC Tilburg.
Het verleden en de toekomst van muziek.
Een romantisch sprookje
Luna.
digitale verkeerskrant van Rilland
Sinterklaas is verdwenen nergens te vinden nergens te zien Nam hij de benen, is hij hem geknepen, weggewaaid misschien?
Techniek en gezichtsbedrog
Het Potlood.
Opdracht ‘Rembrandt’ menu.
* ELLA 6A * * powerpoint kunst *
KUNST Er zijn heel veel soorten kunst,
Kunst!!! Ik heb samen met mijn oma een schilderij gemaakt met veel kleuren lees meer over in deze powerpoint.
Bewerkt door Brent, Jaron en Mathias
dat hebben wij, wij op vakantie naar kreta in september en wat hebben we, we zitten hier in de regen.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
We hadden 'n zogenaamde log cabin, dat is 'n hotelvoorziening, maar dan in de vorm van houten huisjes die een beetje in de natuur stonden.
't was 't tiende of 't vijftiende huis in 'n rij..
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
we moesten de auto nog afgeven, dus daar hadden we ook al een probleem, van ja, waar dan te slapen.
Van Abbemuseum.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
De planten. 29 mei 2008 De dukdalf.  Wij zijn met de hele klas naar buiten gegaan. Toen kregen we een paar planten voor het groepje, want we hadden.
‘Als iets écht is, is het onveranderlijk’
Uitleg bijvoeglijke bepaling (bvb)
By Jeffrey & Jeffrey.. Wat hebben we gedaan? Wij hebben gekozen voor een lamp te maken, dit is een oud examen werkstuk van hier naast hebben.
‘De Klomp Draait Door’ Rosalie Blok Klas CE2C.
Interpreteren van data
Welke keuze maak jij voor jezelf?
E-minds Gemaakt door: Marie Joëlle. Menu.  E-minds  Foto's  Zwem game  Stop filmpje.
Groep 3a praat en werkt over de slak.
Wat ik wil…..
Overzicht van Creaties van Bart leden, gepresenteerd tijdens de ledenbijeenkomst van 20 november 2014 rondom het thema : Samengesteld door René Appels.
Het Zwanenmeer (maar dan anders)
Schoolproject in beeld
Overzicht van Creaties van BArt leden, gepresenteerd tijdens de ledenbijeenkomst van 16 februari 2015 rond het thema : GODIN Samengesteld door René Appels.
Water, schapen en vrouwen Jacob’s ideetje. Genesis En Laban zeide tot Jakob: Zoudt gij, omdat gij mijn bloedverwant zijt, mij dienen om niet?
door groep 1-2 a basisschool De Bukehof
Stage bij “Het Licht”. Mijn stage bij “Het Licht” begon een beetje rommelig want ik kreeg op het laatste moment te horen dat ik mijn stage bij een ander.
Uitleg persoonsvorm (pv)
Geisha en samoerai Quiz Japanmuseum SieboldHuis. Vraag 1 Hoe eet men in Japan? A – Met hun handen B – Met stokjes C – Met mes en vork.
Even voorstellen God Abr(ah)am Lot Sara(i) Hagar Ismaël Isaak.
Welkom 7de Lijdenszondag 2015.
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
Spaanse Meesters 3 Spaanse kunst.
Kunstkring B-Art Expositie , Villa Smits, Eibergen
Overzicht van Creaties van BArt leden, gepresenteerd tijdens de ledenbijeenkomst van 16 februaari 2016 rond het thema : Samengesteld door René Appels.
Op naar een STER bestuur… Avond 1: De meerwaarde van een Bestuur. Avond 2: Hoe organiseren we een Scouting Vereniging. Avond 3: Vinden, Binden, Boeien.
Hoe zag het plaatsje Ootmarsum er in de oorlog uit? Wij probeerden hier achter te komen en dat is ons gelukt. Wij gaan jullie er over vertellen.  Dit.
Uitleg  In dit spel is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk punten verzamelt door vragen goed te beantwoorden.  In ronde 2, 3 en 4 staat er ook een.
Uitleg  In dit spel is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk punten verzamelt door vragen goed te beantwoorden.  In ronde 2, 3 en 4 staat er ook een.
Samenvatting van de besprekeing van Kunstkring BArt op 16 juni 2016 rond het thema : Samengesteld door René Appels.

Transcript van de presentatie:

Overzicht van Creaties van BArt leden, gepresenteerd tijdens de ledenbijeenkomst van 25 augustus 2015 rond het thema : Samengesteld door René Appels

 Let wel:  De opnames zijn niet gemaakt onder studio omstandigheden maar uit de hand en bij kunstlicht gedurende de ledenbijeenkomst.  Daardoor kunnen de vormen en kleuren enigszins afwijken van de werkelijke.

(hiernaast )  Allereerst een keramiek creatie van de hand van Nique Baltink-Vosman Die is helemaal opgebouwd uit cirkels die van GROOT naar KLEIN lopen. Ook het bovenaanzicht loopt (van buiten naar binnen) van GROOT naar KLEIN of omgekeerd. (gemaakt van zwartbakkende klei met daarop witte klei slib) (titelblad) Een wat onduidelijk huisje in het groen van de hand van Vincent Jonker Geels De relatie met vergroten of verkleinen wordt mogelijk later pas duidelijk. * * * * *

, Omdat de creatie die Thea Bentvelzen eigenlijk in gedachten had voor deze bijenkomst elders door haar geëxposeerd werd is voor deze vervangende vlinder gekozen. Een klein tekeningetje uit een boekje werd door Thea uitVERGROOT tot deze reuzenvlinder, uitgevoerd op een houten pallet.

Herkent u dit gezicht ? Vele ouderen onder ons herkennen wellicht de jongere uitvoering van deze artiest; Neil Young Jetty van Well heeft deze recentere foto in olieverf sterk uitVERGROOT en een beetje asymetrisch op het doek gezet. Juist door het VERGROTEN kon ze het accent leggen op de meest kenmerkende trekken van deze beroemde, in 1945 geboren Canadese singer/songwriter.

Met nieuwsgierige blikken keken de aanwezigen naar het rolletje papier dat met een KLEINE wasknijper dicht werd gehouden. De spanning werd erin gehouden, want de maker, Dolf Bierhuizen, liet zijn beurt nog even voorbij gaan.

Tijdens een korte vakantie in Duitsland zag Marianne Appels een mooi plukje korstmos op ee klein takje. VERGROOT en met acryl op een MDF plaatje geschilderd leverde dat dit fraaie plaatje op.

Vincent Jonker-Geels had het thema totaal anders opgevat en bracht een zestal creaties mee: van KLEIN naar GROOT 1. Twee blaadjes 2. De tuin (helemaal volgegroeid) 3. Een huisje in Frankrijk

(vervolgvan Vincent Jonker-Geels) 4. Schilderen aan de IJssel 5. Monoprint van 2 mensen 6. De beeldhouwer (ets op karton)

Lies Prins toonde een klein boekje met daarin een gedichtje. Het is een combinatie van druksels en lino stempeltjes, waarbij tevens zowat de hele kustlijn VERKLEIND is weergegeven Van wat op de foto hierboven haast niet te zien is kan de VERGROTING hiernaast wellicht een beeld geven van enkele details 

Het kleine tekeningetje rechtsboven in de hoek was het uitgangspunt voor Marlies Swarttouw om het verder in olieverf en sterk VERGROOT uit te werken. Opnieuw een schitterend voorbeeld hoe aandacht voor het kleine vaak leidt tot verwondering van het grote. Wie alleen aandacht heeft voor het grote ontgaat de schoonheid van het kleine.

De meeste getoonde werken vertoonden een uitVERGROTING van iets KLEINS. Hier het omgekeerde.: Je moet het GROTE kunnen overzien om de schoonheid van het KLEINE zichtbaar te kunnen maken. Nique Baltink-Vosman verraste iedereen door een tweede keramisch werk dat ze meegebracht had: een dorp van de dicht op elkaar staande Hopi huizen. (de zwarte kleur is het resultaat van raku stoken)

En toen bleef er alleen nog dat ene rolletje met die wasknijper van Dolf Bierhuizen over. Dolf had zoveel VERGROOT dat het object te groot was om mee te brengen en dus moesten we het doen met een foto ……. 

Deze foto dus !!!!

Niet alleen Bart-leden maken mooie dingen. In Berkelland zitten vele creatieve mensen die mooie dingen maken Ook hun werk willen wij graag zien en ook hun werk zou vaak best wel geëxposeerd mogen worden. Maar alleen kom je daar niet zo gemakkelijk toe Ook u kunt zich aansluiten bij KUNSTKRING B-ART Ga naar onze website: en meld u aan.