13 september 2015 R.Rausch © deel 2 van een serie over de Opgangspsalmen -HAPPY TOGETHER- Evangelische Baptistengemeente Tilburg Samen op reis De tocht.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Ik wens je De kracht van god.
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Mattheus 12: Toen antwoordden Hem enige der schriftgeleerden en farizeeën en zeiden: Meester, wij zouden wel een teken van U willen zien. Maar Hij.
Psalm Een pelgrimslied. Ik sla mijn ogen op naar de bergen,
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
Koninkrijk van God.  Amos 9:11 Te dien dage zal Ik de vervallen hut van David weder oprichten, Ik zal haar scheuren dichten en wat daarvan is ingestort,
Les 17 deel 2a Wat betekent het woord “verbond” ?
Schuldbelijdenis en genadeverkondiging Zingen: Psalm 26: 2, 6
Jan Elma Emma Loes Kees Corine Gerrit Bidden Zingen Psalm 62 vers 8 Eenmaal sprak God tot mij een woord, Tot tweemaal toe heb ik 't gehoord; Dat 's.
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Genesis 14: 18 En Melchisedek, de koning van Salem, bracht brood en wijn; hij nu was een priester van God, de Allerhoogste. 19 En hij zegende hem en.
Zondag 4 mei 2014 middagdienst.
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
שמע ישראל יהוה אלהינו יהוה אחד
Welkom in deze kerkdienst
Votum en zegengroet Zingen: Psalm 68: 2, 8,13 Gebed
Ga voor een gezond gezin … zodat een dienaar van God voor zijn taak berekend is en voor elk goed doel volledig is toegerust. 2 Timotheus.
Help, ik heb hulp nodig!. Help, ik heb hulp nodig!
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
OVER WAT JE ZEGT EN WAT JE DOET
Godsdienst 1 1.
WELKOM OP TOV!.
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
Welkom op TOV!.
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
Echad één! Hoor Israël Hoor, Israel: de Here is onze God; de Here is
Welkom Israelzondag.
Liederen Sing-in 12 oktober
Onze Joodse Wortels. Grieks denken: gericht op het ik, cognitief = denken, grote groep, kennisoverdracht, leider, passiviteit, getrainde professionals,
Zingen Vers 1 Laat ieder ‘s HEREN goedheid prijzen,
Zingen Vers 1 Wat drijft de volken, wat bezielt ze toch?
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
1Korinthe 7 32 En ik wilde wel, dat gij zonder zorgen waart. Wie niet getrouwd is, wijdt zijn zorgen aan de zaak des Heren, hoe hij de Here zal behagen.
Geest, gaven, vruchten & talenten deel 1 29 maart 2015 R.Rausch © Serie: Geest & gaven (drie delen Q&A) Evangelische Baptisten Gemeente Tilburg.
In deze dienst zal Ds. H. de Vries voorgaan. Voor de dienst zingen we Psalm 50 : 11 Na de zegen Gezang 158 Schriftlezing: Genesis 49 : 1 – 28 Tekst: Genesis.
Zingen Vers 1 Ik sla mijn ogen op en zie
Exodus 13: De Here ging voor hen uit, des daags in een wolkkolom om hen te leiden op de weg, en des nachts in een vuurkolom om hun voor te lichten,
“de liefde van God”.
21 juni 2015 R.Rausch © Christus ONZE HEILIGMAKER -VADERDAG 2015-
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
Jezus volgen kan niet in deeltijd
EEN VOOR ALLEN allen voor één n.a.v. Joh. 16:32-33, Mt. 26:31, Joh. 16:4-7, Hd. 1: mei 2015 R.Rausch © HEMELVAART Evangelische Baptistengemeente.
18de vd Tijd door het Jaar B Luisterend naar de lofzang bidden wij tot de handen van Jezus (“Ad manus” v Buxtehude) die de Broden vermenigvuldigden Regina.
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
Van doornstruik naar cipres
6 september 2015 R.Rausch © deel 1 van een serie over de Opgangspsalmen Evangelische Baptistengemeente Tilburg Ha Malloot! Over de zegen van het bijbelse.
Welkom Israelzondag.
1Korinthiërs 11: 29 Want wie op onwaardige wijze eet en drinkt, die eet en drinkt zichzelf een oordeel, omdat hij het lichaam van de Heere niet onderscheidt.
‘De Heere is jouw Bewaarder…’
Rotterdam. Romeinen 9 19 Gij zult nu tot mij zeggen: Wat heeft Hij dan nog aan te merken? Want wie wederstaat zijn wil? Gr. BOULÉMA = raad,
Evangelische Baptistengemeente Tilburg DE BASIS Van ons geloof n.a.v. 1 Pet. 1: januari 2016 R.Rausch © Deel 2 van een serie over 1 Petrus ‘Geliefde.
11 februari 2016 Hendrik Ido Ambacht Het Koninkrijk van de hemelen.
Evangelische Baptistengemeente Tilburg Een geloof DAT VERNIEUWT n.a.v. 1 Pet. 2: februari 2016 R.Rausch © Deel 7 van een serie over 1 Petrus ‘Geliefde.
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing: Handelingen 2:
1 Johannes. 1 v (God treedt in Jezus Christus naar buiten)
Wegenkaart 1.
Blok III De wet In de lessen 14 t/m 20 ontdek je welke betekenis
Parasjah Va’etchanan Dewarim 3:23–7:11.
Echad één! Hoor Israël Hoor, Israel: de Here is onze God; de Here is
Lukas 22: 7-20   7De dag der ongezuurde broden kwam, waarop het Pascha moest geslacht worden. 8En Hij zond Petrus en Johannes uit, zeggende: Gaat heen,
3 Mogen ​liefde​ en trouw je nooit verlaten,
Een bemoediging vanuit Psalm 121
Transcript van de presentatie:

13 september 2015 R.Rausch © deel 2 van een serie over de Opgangspsalmen -HAPPY TOGETHER- Evangelische Baptistengemeente Tilburg Samen op reis De tocht begint… n.a.v. Psalm 121

[1] Een bedevaartslied. … Ik hef mijn ogen op naar de bergen: vanwaar zal mijn hulp komen? [2] Mijn hulp is van de H ERE, die hemel en aarde gemaakt heeft. [3] Hij zal niet toelaten, dat uw voet wankelt, uw Bewaarder zal niet sluimeren. [4] Zie, de Bewaarder van Israël sluimert noch slaapt. PSALM 121 NBG1951

[5] De H ERE is uw Bewaarder, de H ERE is uw schaduw aan uw rechterhand. [6] De zon zal u des daags niet steken, noch de maan des nachts. [7] De H ERE zal u bewaren voor alle kwaad, Hij zal uw ziel bewaren. [8] De H ERE zal uw uitgang en uw ingang bewaren van nu aan tot in eeuwigheid. PSALM 121 NBG1951

God’s ‘1-1-2’ voor een volk van ‘onderweg’ PSALM Je bent niet alleen ook al lijkt dat soms wel zo … God is erbij! 2. Je kunt op jouw God vertrouwen Hij heeft al eerder handelend opgetreden, en heeft beloofd dat te zullen blijven doen! 3. Je hebt Hem en elkaar nodig op de reis die voor je ligt 4. Je bent samen een levend onderdeel van het verhaal van God, wat door gaat en vraagt om jouw participatie Doel: Een lied wat geborgd was in het gezamenlijke verhaal wat de gemeenschap vormde en kleur gaf. Gezongen door een volk ‘samen op reis’ Geschiedenis, Heden en Toekomst Geborgd in wie God is: Hij die was, die is, en zijn (komen) zal

ACHTERGROND

[1] Een bedevaartslied. … Ik hef mijn ogen op naar de bergen: vanwaar zal mijn hulp komen? [2] Mijn hulp is van de H ERE, die hemel en aarde gemaakt heeft. [3] Hij zal niet toelaten, dat uw voet wankelt, uw Bewaarder zal niet sluimeren. [4] Zie, de Bewaarder van Israël sluimert noch slaapt. PSALM 121 NBG1951

Een volk met een bijzonder verhaal ISRAËL Deuteronomium 6 [4] Hoor, Israël: de H ERE is onze God; de H ERE is één! [5] Gij zult de H ERE, uw God, liefhebben met geheel uw hart en met geheel uw ziel en met geheel uw kracht. … Deze belijdenis staat bekend als ‘het Sjema’ (6:4; ‘hoor Israël’) en draait om: (1) de openbaring van de ENE God en (2) zijn verbintenis met Israël als volk en (3) Israëls antwoord daarop (verbond) Doel: Gezegend worden om tot zegen te zijn (verzen 1-3; vergelijk Genesis 12:1-3)

Een volk met een bijzonder verhaal ISRAËL Deuteronomium 6 [5] Gij zult de H ERE, uw God, liefhebben met geheel uw hart en met geheel uw ziel en met geheel uw kracht. [6] Wat ik u heden gebied, zal in uw hart zijn, [7] gij zult het uw kinderen inprenten en daarover spreken, wanneer gij in uw huis zit, wanneer gij onderweg zijt, wanneer gij nederligt en wanneer gij opstaat. [8] Gij zult het ook tot een teken op uw hand binden en het zal u een voorhoofdsband tussen uw ogen zijn, [9] en gij zult ze schrijven op de deurposten van uw huis en aan uw poorten. Let op: (1) zal in uw hart zijn (2) het karakter van ‘een volk onderweg’ (3) hoe het verhaal de gemeenschap vorm geeft

Een volk met een bijzonder verhaal ISRAËL Numeri 15:41 Ik ben de H ERE, uw God, die u uit het land Egypte heb uitgeleid om u tot een God te zijn; Ik ben de H ERE, uw God. ‘So the purpose of Christ in redemption, was not to save us from hell primarily, but it was to save us onto worship…, that we might become again worshipers of the living God.’ - A.W. Tozer

[5] De H ERE is uw Bewaarder, de H ERE is uw schaduw aan uw rechterhand. [6] De zon zal u des daags niet steken, noch de maan des nachts. [7] De H ERE zal u bewaren voor alle kwaad, Hij zal uw ziel bewaren. [8] De H ERE zal uw uitgang en uw ingang bewaren van nu aan tot in eeuwigheid. PSALM 121 NBG1951

Een volk met een bijzonder verhaal ISRAËL Exodus 13:21-22 De H ERE ging voor hen uit, des daags in een wolkkolom om hen te leiden op de weg, en des nachts in een vuurkolom om hun voor te lichten, zodat zij dag en nacht konden voortgaan. Zonder ophouden bleef de wolkkolom des daags en de vuurkolom des nachts aan de spits van het volk.

OM ‘MEE TE NEMEN’… 1. WAT ZIJN ‘ONZE VERHALEN’? D.w.z. de verhalen die onze levens vorm geven als gelovigen 2. EN WAT VOOR ROL SPELEN ZIJ IN ‘ONZE’ GEMEENSCHAPSVORMING? In hoeverre spelen de verhalen een rol in het leven dat wij samen leven, belijden, enz.? LUKAS 22:19-20 En Hij nam een brood, sprak de dankzegging uit, brak het en gaf het hun, zeggende: Dit is mijn lichaam, dat voor u gegeven wordt; doet dit tot mijn gedachtenis. Evenzo de beker, na de maaltijd, zeggende: Deze beker is het nieuwe verbond in mijn bloed, die voor u uitgegoten wordt.

God’s ‘1-1-2’ voor een volk van ‘onderweg’ PSALM Je bent niet alleen ook al lijkt dat soms wel zo … God is erbij! 2. Je kunt op jouw God vertrouwen Hij heeft al eerder handelend opgetreden, en heeft beloofd dat te zullen blijven doen! 3. Je hebt Hem en elkaar nodig op de reis die voor je ligt 4. Je bent samen een levend onderdeel van het verhaal van God, wat door gaat en vraagt om jouw participatie

EEN VOORBEELD “Ik verbind mij aan God en aan jullie allen, om in Gods wegen te wandelen, zoals die ons bekend zijn of nog bekend zullen worden, naar ons beste vermogen, wat het ons ook moge kosten, met hulp van de Heer”

Dat kan! Je kunt na de dienst altijd met iemand doorpraten. Je kunt ook voor je laten bidden. Je kunt ook samen bidden. GA JE MEE OP REIS? NAPRATEN? Mailen mag ook:

LIDMAATSCHAP IS ‘VERBONDEN ZIJN’ met God en met elkaar “Ik verbind mij aan God en aan jullie allen, om in Gods wegen te wandelen, zoals die ons bekend zijn of nog bekend zullen worden, naar ons beste vermogen, wat het ons ook moge kosten, met hulp van de Heer”