Een herfstboekje maken

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wie heeft de stickers van de juf gepakt?
Advertisements

Een dagje meelopen met groep 1 en 2
Interactum Lectoraat Kantelende kennis
Hoe ruim ik mijn kamer op?
Leerlingenenquête •91% van de uitgedeelde enquêtes zijn terug binnengekomen. •Het 1 ste leerjaar heeft niet deelgenomen aan de enquête.
Huiswerktips.
Borneo eiland.
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Veilig Internet Volgende
Welkom op Basisschool Berg en Beek
Dinsdag 4 april 2017.
Dr. Albertus Risaeusschool
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Thuis leren en studeren. Tip Oktober © Have Tip November Tip December Tip Januari.
1 Spelen en leren: het begint al bij de voorschool. Aan het werk met jonge kinderen !
OBS Twekkelerveld Op 18 maart 2007 heet OBS Twekkelerveld voortaan een BOOM school. BOOM staat voor Beter Onderwijs Op Maat. In de nu volgende PowerPoint.
Vmbo Helicon Eindhoven
Thuis leren en studeren. Tip Oktober © Have Tip November Tip December Tip Januari Tip Februari Tip Maart Tip April.
Mijn Stage Bij *Kastelein Naam: *dino taradzic Klas: *5b Jaar: *2005 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je nu zit.
DE LAURENTIUS PRAKTIJKSCHOOL IN DELFT
De dag uit het leven van Mayibungi Hallo! Mijn naam is Mayibungi. Ik ben 12 jaar en woon samen met mijn ouders, mijn tante, mijn twee broers en mijn kleine.
Tips voor een vlotte start!
HET CURRICULUM VITAE = VISTEKAARTJE NUMMER 2
Het levensboek.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Thuis leren en studeren. Tip Oktober © Have Tip November Tip December.
De stake out … “ons kamp” En het gebruikelijke tentje werd weer opgezet.
Interpreteren van data
E-minds Gemaakt door: Marie Joëlle. Menu.  E-minds  Foto's  Zwem game  Stop filmpje.
Gezellig samen melk drinken en fruit eten, dan doen we nog een spelletje of luisteren naar een verhaal.
Groep 6A Wat is de gang van zaken in die groep?. ‘s morgens vroeg in de kring.
Wat ik wil…..
Intensief lezen Lees de tekst grondig door en duid kernwoorden en/of –zinnen aan. Doe dit zo. Hoe doe je dit? Volg de pijl en dan zie je het symbooltje.
Advent 2014 Logo school.
Allemaal beestjes Wereldoriëntatie les 2. Planten- en vleeseters.
Stel je voor, je bent weer kind…. En de wereld mag lekker helemaal om jou draaien.
De dag van het solliciteren Blok 1
Wat gebeurt er allemaal in de herfst?
Tekenopdracht Voor en achter elkaar.
Project Zuid-Afrika.
Nothing Is As It Seems Lesson 4 Romeo and Juliet.
Stage: Basisschool de Klingerberg
Voor het eerst naar school; een kijkje in groep 1 en 2 Wat leuk dat je bij ons op school komt.
EEN KIJKJE BIJ DE KLEUTERS! Een dagje in onze klas!
6 DE WINTERIn de winter is het heel koud, en kan het soms ook sneeuwen. Dieren in de winter Verhaal.
LEVENDE OCEANEN Wat weten jullie al over de oceanen? Maak een mindmap en schrijf alles op! In de oceanen leven duizenden bijzondere diersoorten. Ook hebben.
Ontwerp je eigen kwartet
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
En nu… Naar de basisschool! Een impressie van een schooldag in groep 1/2 Roermond 2009.
Weblog Een venster tussen klas en omgeving. Wat is een weblog? Een weblog is een digitaal dagboek. Je kan, wat in de klas gebeurt, delen met de omgeving.
De geheimen van het bos Thema Groep 5/6 Pinguïns.
Groep 6 Wat doe ik vandaag?. TIPS om te doen O Je zit vandaag onverwacht thuis. Je krijgt wat tips om vanmiddag te doen. Je hebt soms wel een PC nodig.
Powerpoint presentatie.
Werk aan de winkel. Bankrekening openen Beste Kinder- en Jongerenrechtswinkel, Veel van mijn vrienden hebben een bankrekening. Mijn ouders vinden dat.
Onderzoek Generatie 2020 De leerkrachten van Deinze kregen eind vorig schooljaar voor het eerst te horen dat er een groot onderzoek zou zijn in Deinze.
Tekenen marktplaats Thema Verzin een thema voor jouw tekening, zoals markt van vroeger, of een markt in Azië. Of iets wat je zelf verzint.
Hoe maak je een werkstuk? Begin op tijd!!. Kies een leuk onderwerp  Denk aan een hobby, sport, beroep, stad of onderwerp uit een van de lesboeken van.
Creatief schrijven. Programma -Klassengesprekje: schrijf je weleens? -Inkomopdracht: een gebeurtenis -Creatief verhaal schrijven: tijdcapsule Wat gaan.
Creatief schrijven. Programma -Inkomopdracht: elektriciteit -Opdracht 1: jouw ideale vakantiedag -Opdracht 2: verplaats je in een ander Wat gaan we leren?
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Creatief schrijven.
Lezen in groep 3 Okt 2017.
OPDRACHT Voor de leerkracht: Druk de volgende twee blaadjes af.
blok 2 les 4: contact met elkaar
blok 1 les 4: samen praten samen leren
Joepie, ik ben bijna een kleuter!
Procedures aan begin van het jaar
Welkom in groep.
Welkom in groep 6/7!.
Transcript van de presentatie:

Een herfstboekje maken Opdracht 4de leerjaar

Hoe begin ik eraan? Ik verzamel documentatie: prenten boeken gedroogde bladeren W.O.-mapje vorige leerjaren internet … Ik maak een verzorgd voorblad: dat doen we in de klas aan de computer

Voorblad mijn naam TITEL Prent, foto, tekening, …

De inhoud van het boekje Informatie over bomen (bladeren, vruchten, …) Informatie over trekvogels en standvogels (het verschil), zoek dit goed op in boeken, op internet, … Informatie over één dier van bij ons en hoe het de winter overleeft (herfstactiviteit, woonplek, voedsel,…) en de identiteitskaart van dat ene dier. Informatie over paddenstoelen Het weer in de herfst (algemene informatie of een weerbericht maken of …)

Een versje of een liedje over de herfst De werkwijze van een knutselwerkje (je mag het ook maken en erbij steken) Een recept van een typisch gerecht voor de herfst dat kinderen lekker vinden Een mooie tekening over de herfst als laatste blad.

Afspraken: wat mag en wat mag niet Teksten kopiëren of afdrukken van internet mag MAAR zorg dat je weet wat je afdrukt. Je mag niet meer dan 3 kopies gebruiken. (kopiëren mag op school als je ‘t aan de juf vraagt) Zelf schrijven is veel beter dan kopiëren (heel netjes op lijntjespapier of op zelf getrokken lijntjes). Tekeningen maken als verduidelijking van de tekst. Prentjes plakken nadat je ze netjes hebt uitgeknipt.

Aan de computer werken in de klas (als je het aan de juf vraagt en er plaats is). Thuis mag je ook aan de computer werken als je het eerst even vraagt. Iets afdrukken van op de computer mag thuis of op school. Bladen waar je niet in mag knippen kan je in een plastic mapje steken (of al je bladeren in mapjes steken) NIET alles door mama of papa laten maken, ze mogen je wel wat helpen maar zij krijgen geen punten Laat NOOIT je materiaal thuis liggen want we werken hieraan ook vaak in de klas tjdens de W.O. lessen.

En dan nog dit … Maak van je werk een boekje. Zorg dat alles op een of andere manier aan elkaar hangt. Je krijgt punten op het werkje maar ook op hoe je werkt in de klas, dat is minstens even belangrijk. Dus als je in de klas niets doet en thuis alles aan mama of oma overlaat, dan zou het toch even kunnen tegenvallen. Laat zien dat jij zoiets ook al kan, als je hulp nodig hebt probeer ik je zeker te helpen. Maak er iets moois van, wees creatief en steek er originele dingen in. Denk niet dat een ander het beter kan! VEEL SUCCES! Het boekje is klaar op 30 november.