De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Borneo eiland.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Borneo eiland."— Transcript van de presentatie:

1 Borneo eiland

2 Reizen in jungle van Borneo
Veel reisbureaus organiseren vakanties in de jungle. Bijvoorbeeld in de jungle van Borneo. Zo’n tocht kan erg gevaarlijk zijn. Er zijn moerassen, wilde dieren en enge ziektes. Ook zijn er in de jungle geen plekken waar je eten en drinken kan kopen. Daar moeten de deelnemers zelf voor zorgen. Reisbureaus willen de deelnemers daarover informatie geven. Maar hoe?

3 Colofon Het boek dat hierbij hoort heet - zo leer je nog eens wat over de invoering van de vmbo ict-route. Geschreven door Jos de Kleijn en Carla van der Brandt.

4 Wat willen de reisbureaus?
De reisbureaus willen dat jullie een overlevingsgids maken voor de deelnemers. De gids bestaat uit Een voorkant met de kaart van Borneo. Twee hoofdstukken, waarbij je kiest uit vuur, water, voedsel en ziektes. Een achterkant met tien voorwerpen die de deelnemers volgens jullie mee moeten nemen om te overleven.

5 De voorkant De reisbureaus willen mooie voorkant van de gids met de kaart van Borneo. In ieder geval staat op deze kaart: De namen van de zeeën en minimaal 2 rivieren. Alle plaatsen met een vliegveld. In het verhaal onder de kaart vertellen jullie: Op welke plek op het eiland je in de jungle kunt reizen.

6 Het maken van vuur ? Wat de deelnemers zeker moeten weten is hoe ze vuur moeten maken. Vuur houd je warm, verjaagt de wilde dieren en je kunt er je eten mee klaar maken. Voor het eerste hoofdstuk in jullie gids moeten jullie zoveel mogelijk manieren bedenken hoe je vuur kunt maken in een jungle. Het liefst met zo veel mogelijk materiaal uit de natuur. De beste manier gaan jullie uitvoeren en daar maken jullie een fotoverslag van. De foto’s samen met een korte beschrijving en jullie eerste hoofdstuk is klaar.

7 Wat drinken de deelnemers?
Zonder drinken zullen de deelnemers het in de jungle niet lang volhouden. Helaas hebben ze in de jungle geen bomen waar flessen cola aan groeien. Voor het tweede hoofdstuk in jullie gids moeten jullie zoveel mogelijk manieren bedenken hoe je aan water kunt komen in een jungle. Van de beste manier maken jullie een beschrijving met plaatjes of tekeningen en dan is jullie tweede hoofdstuk klaar.

8 Wat eet je in de jungle? De deelnemers kunnen best even zonder voedsel, langer dan zonder water. Toch zullen jullie begrijpen dat ze het zonder eten ook niet lang vol zullen houden. Voor het derde hoofdstuk in jullie gids moeten jullie zoveel mogelijk manieren bedenken hoe je aan eten kunt komen in een jungle. Ook is het belangrijk dat je aangeeft hoe dit moet worden bereid. Van de beste 4 manieren maken jullie een beschrijving met plaatjes of tekeningen en dan is jullie derde hoofdstuk klaar.

9 Hoe voorkom je ziektes ? De kans is best groot dat de deelnemers een ziekte krijgen in de jungle van Borneo. Voor het vierde hoofdstuk moeten jullie informatie zoeken over de 4 meest voorkomende ziektes op Borneo. De 4 meest voorkomende ziektes in Borneo zijn: Malaria, Hoogteziekte, Denque en Rabies. Van deze 4 ziektes maken jullie een beschrijving met daarin: hoe je deze 4 ziektes kunt voorkomen, wat de symptomen zijn en wat je moet doen als je het krijgt. Als je dit hebt gedaan is jullie vierde hoofdstuk klaar.

10 De achterkant De deelnemers hoeven niet totaal met lege handen aan dit avontuur te beginnen. Ze mogen een tas met 10 voorwerpen meenemen. Ze moeten wel opletten dat ze niet al te zware voorwerpen meenemen want ze moeten hun tas zelf de hele dag dragen. Voor de achterkant mogen jullie, de 10 voorwerpen bedenken die de deelnemers moeten meenemen.

11 Hulp bij de opdrachten Plan van aanpak Planningsformulier
Voorbeeld boekje


Download ppt "Borneo eiland."

Verwante presentaties


Ads door Google