16 aug. 2015 Rotterdam.  middelste bijbelhoofdstuk?  Psalm 118 laatste psalm van de 'Hallel'  Psalm 113 t/m 118  Matteüs 26:30  de naam van de schrijver.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Psalm honderdacht en zestig.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
De woomplaats van God in de Geest
Efeze 2:19-22 Tekstboekje Hoofdstuk 11
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
2Koningen 7. wanneer: tijd van: waar: 8-ste eeuw voor Chr. Elisa Samaria, hoofdstad tienstammen-rijk.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Genesis 14: 18 En Melchisedek, de koning van Salem, bracht brood en wijn; hij nu was een priester van God, de Allerhoogste. 19 En hij zegende hem en.
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Paulus en Israël Romeinen Want met het hart gelooft men tot gerechtigheid.
De Heer Jezus en Zijn discipelen voor Zijn lijden
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
1 Begin van het Evangelie van Jezus Christus. 2 Gelijk geschreven staat bij de profeet Jesaja: Zie, Ik zend mijn bode voor uw aangezicht uit, die uw.
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
1. 33 GERECHTIGHEID GODS 21 Thans is echter buiten de wet om GERECHTIGHEID GODS openbaar geworden, waarvan de wet en de profeten getuigen, 34.
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
De Ben Adam Psalm 8.
29 sept Zoetermeer. de vorige keer: twee ontmoetingen tussen Paulus en Jakobus beschreven in de Galaten-brief: 1)drie jaar na zijn roeping (1:19)
4 mei 2014 Zoetermeer 4 mei 2014 Zoetermeer. 1Timotheüs 6 12 Strijd DE GOEDE STRIJD DES GELOOFS, grijp het eeuwige leven, waartoe gij geroepen zijt.
Efeze Toen nu de zeven dagen nagenoeg om waren, zagen de Joden uit Asia hem (= Paulus) in de tempel, en brachten al het volk in opschudding.
Paulus' toespraak in Antiochië (II)
David, een profeet psalm 16.
12...Wij immers zijn niet opgewassen tegen deze grote menigte die tegen ons is opgerukt, en wij weten niet, wat wij doen moeten, maar op U zijn onze.
Tien treden terug Jesaja 38. tien treden terug Jesaja 38.
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
Handelingen Handelingen Ziet dan toe, dat u niet overkome, wat in de profeten gezegd is: dat ik zo mogelijk de naijver van mijn.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Van boven bekeken – 4 – 27 oktober Van b0ven bekeken … Want zoals de hemelen hoger zijn dan de aarde, zo zijn mijn wegen hoger dan uw wegen en mijn.
Wat is je positie? God echter, die rijk is aan erbarming, heeft, om zijn grote liefde, waarmede Hij ons heeft liefgehad, ons, hoewel wij dood waren.
Zie hoe Jezus daar loopt....
Math.23 : 39,  Want Ik zeg u, gij zult Mij van nu aan niet meer zien, totdat gij zegt: Gezegend Hij, die komt in de naam des Heren !
1 Gen 37:3 En Israël (Jacob) had Jozef lief boven al zijn zonen, omdat hij hem een zoon des ouderdoms was; en hij maakte hem een pronkgewaad. 4 Toen zijn.
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
10 juli 2014 Bodegraven 1. 2 terugblik (1Kor.15:1-11)  1-4: het ABC van het Evangelie: Christus gestorven, begraven en ten derde dage opgewekt (naar.
Zingen Vers 1 Laat ieder ‘s HEREN goedheid prijzen,
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
Garderen. Lucas En Hij zeide tot hem: Wat staat in de wet geschreven? Hoe leest gij? = Jezus tot de wetgeleerde.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
1 Een psalm. Een lied voor de tempelwijding. Van David. St.Vert.: Een psalm, een lied der inwijding van Davids huis. lett. wijding van het huis. Van David.
SMS bijbel-leesrooster Psalm 53:1-7. Voor de koorleider. Op: Machalat. Een leerdicht van David. De dwaas zegt in zijn hart: Er is geen God. Zij bedrijven.
De Hebreeën-brief (6) donderdag 18 april 2013 vanaf Hebreeen 31.
Het evangelie van de opstanding
17 En het overkwam mij, toen ik te Jeruzalem was teruggekeerd* en in de tempel aanbad, dat ik in zinsverrukking (lett. extase) geraakte… Handelingen.
9 april 2015 Rijnsburg Paulus in 'Handelingen'. terugblik  Paulus' toespraak in Antiochië (Hand.13:15-41)  terugblik op Israëls geschiedenis: Gods zevenvoudig.
12 juli 2015 Zoetermeer. Romeinen 1 1 Paulus, een dienstknecht van Christus Jezus, een geroepen apostel, afgezonderd tot verkondiging van het evangelie.
de verheerlijking op de berg
30 aug Zoetermeer. vorige keer:  "de verheerlijking op de berg"  een visioen van de komst van Jezus Christus in zijn Koninkrijk.
3 oktober 2015 Garderen. Openbaring 20 5 De overige doden werden niet weder levend, voordat de duizend jaren voleindigd waren. Dit is de eerste opstanding.
25 oktober 2015 Zoetermeer. 1Korinthe 1 18 Want het woord des kruises is wel voor hen, die verloren gaan, een dwaasheid, maar voor ons, die behouden.
Curieuze Kinderen Basis Levens Vragen 1.Begin: Wat is onze oorsprong? 2.Betekenis: Waarom leef ik? 3.Bestemming: Waar gaan we heen? 4.Bewustheid: Hoe.
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
5 november 2015 Bodegraven. terugblik...  Johannes 3: het nachtelijke gesprek tussen Nicodemus, "de leraar van Israël" en Jezus  onderwerp: wedergeboorte.
30 januari 2016 Urk Jozef bij Potifar (Genesis 39)
11 februari 2016 Hendrik Ido Ambacht Het Koninkrijk van de hemelen.
6 maart 2016 Urk. Matteüs Toen antwoordden Hem enige der schriftgeleerden en Farizeeen en zeiden: Meester, wij zouden wel een teken van U willen.
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
11 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
26 juni 2016 Zoetermeer. de voorzegging in Jesaja 28 1 de voorzegging in Jesaja 8 2 Paulus' commentaar in Romeinen 9/10 3.
8 september 2016 Rotterdam. inleiding...  'reken maar...' - een chronologie van de Bijbelse geschiedenis;  3x 2000 jaar (= 3x 2 dagen) + Messiaanse.
Invoegdienst `t Veerlicht
Steen de des aanstoots 26 juni 2016 Zoetermeer.
Transcript van de presentatie:

16 aug Rotterdam

 middelste bijbelhoofdstuk?  Psalm 118 laatste psalm van de 'Hallel'  Psalm 113 t/m 118  Matteüs 26:30  de naam van de schrijver wordt niet vermeld...  wat weten we van hem?

Wat weten we van de hoofdpersoon van Ps.118?  riep in benauwdheid tot God die hem antwoordde (:5)  hij werd in de ruimte gesteld (:5)  de HERE is met Hem en hij vreest daarom niet (:6)  hij schuilt bij de HERE en vertrouwt op Hem, meer dan op mensen, zelfs edelen (:8,9)  hij verslaat alle volken (:10-12)  hij getuigt van de rechterhand van de HERE die verhoogt en krachtige daden doet (:16)  Hij getuigt niet (meer) te zullen sterven maar te zullen leven (:17)  hoewel zwaar gekastijd weet hij dat de HERE hem niet aan de dood heeft overgegeven (:18)

Petrus in Handelingen 2 29 Mannen broeders, men mag vrijuit tot u zeggen van de aartsvader David (=de psalmist), dat hij en gestorven en begraven is, en zijn graf is bij ons tot op deze dag. 30 Daar hij nu een PROFEET was en wist, dat God hem onder ede gezworen had een uit de vrucht zijner lendenen op zijn troon te doen zitten, 31 heeft hij in de TOEKOMST gezien en gesproken van de opstanding van de Christus...

Psalm Ik loof U, omdat Gij mij geantwoord hebt en mij tot heil geweest zijt. = van de dood bevrijd

Psalm Ik loof U, omdat Gij mij geantwoord hebt en mij tot heil geweest zijt. > heil > Jeshoea = Jezus

Psalm De steen die de bouwlieden versmaad hebben, is tot een hoeksteen geworden; Hebr. EBEN - type van Christus, de Zoon

Psalm De steen die de bouwlieden versmaad hebben, is tot een hoeksteen geworden; Hebr. EBEN - type van Christus, de Zoon  "zonder handen afgehouwen" (Dan.2)

Psalm De steen die de bouwlieden versmaad hebben, is tot een hoeksteen geworden; Hebr. EBEN - type van Christus, de Zoon  "zonder handen afgehouwen" (Dan.2)  waarop Jakob zijn hoofd legde (Gen.28)

Psalm De steen die de bouwlieden versmaad hebben, is tot een hoeksteen geworden; de experts!

Petrus in Handelingen 4 Oversten van het volk en oudsten 8 Toen zeide Petrus, vervuld van heilige Geest, tot hen: Oversten van het volk en oudsten (...) 10 laat aan u allen en het hele volk van Israel bekend zijn, dat in de naam van Jezus Christus, de Nazoreeer, die jullie kruisigden, maar die God opwekte uit de doden, dat door die naam deze hier gezond voor jullie staat. 11 DEZE IS DE STEEN, onder jullie, de bouwlieden, versmaad, die nochtans tot hoeksteen is geworden.

Petrus in Handelingen 4 12 En de behoudenis is in niemand anders, want er is ook onder de hemel geen andere naam aan de mensen gegeven, waardoor wij moeten behouden worden. verwonderden 13 Toen zij nu de vrijmoedigheid van Petrus en Johannes zagen en bemerkt hadden, dat zij ongeletterde en eenvoudige mensen uit het volk waren, verwonderden zij zich...

Jezus' commentaar in Matteus Jezus zeide tot hen (=overpriesters en Farizeeën; 21:45): Hebt jullie nooit gelezen in de Schriften: De steen, die de bouwlieden afgekeurd hadden, deze is tot een hoeksteen geworden; van de Here is dit geschied, en het is wonderlijk in onze ogen?

Jezus' commentaar in Matteus Daarom, Ik zeg u, dat het Koninkrijk Gods van jullie zal weggenomen worden en het zal gegeven worden aan een volk, dat de vruchten daarvan opbrengt. 44 En wie op deze steen valt, zal verpletterd worden, en op wie hij valt, die zal hij vermorzelen. > de verwoesting van stad en tempel in 70AD

Psalm De steen die de bouwlieden versmaad hebben, is tot een hoeksteen geworden; lett. hoofd des hoeks = funderingssteen a. funderingssteen (> 1Kor.3:11; Rom.9:32) sluitsteen b. sluitsteen, gevelsteen, topsteen (Ef.2:20; 1Petr.2:6)

Paulus in Efeze 2 19 Zo zijn jullie (=natiën; 2:11) dan geen vreemdelingen en bijwoners meer, maar medeburgers van de heiligen en huisgenoten van de Gods, 20 gebouwd op het fundament van de apostelen en profeten, terwijl Christus Jezus zelf de hoeksteen is.

Psalm van de HERE is dit geschied, het is wonderlijk in onze ogen. > verbazingwekkend, tevoren verborgen

Psalm Dit is de dag die de HERE gemaakt heeft; laten wij juichen en ons daarover verheugen. Welke dag? Van het wonderlijke van vers 22 en 23!

Psalm Och HERE, geef toch heil, och HERE, geef toch voorspoed! Hebreeuws: Hosanna; Mat.21:9,15

Psalm Gezegend hij, die komt in de naam des HEREN... geciteerd door Jezus in Matteus 23 >

Jezus in Matteus 23: 38 Zie, uw huis wordt aan u overgelaten. 39 Want Ik zeg u, gij zult Mij van nu aan niet meer zien, TOTDAT gij zegt: Gezegend Hij, die komt in de naam des Heren!

Paulus in Romeinen Omdat het (=Israël) hierbij niet uitging van geloof, maar van werken. Zij hebben zich gestoten aan de steen des aanstoots, en wie op hem zijn geloof bouwt, zal niet beschaamd uitkomen. 33 gelijk geschreven staat*: Zie, Ik leg in Sion een steen des aanstoots en een rots der ergernis, en wie op hem zijn geloof bouwt, zal niet beschaamd uitkomen. * Jes.8:14; 28:16