Specialisme Samenwerken is samen werken

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Startbijeenkomst Leren Leren in een professionele oefencultuur
Advertisements

Fred Beumer.
Leiderschap bij verandering
Professioneel sturen.
RESULTAATGERICHT WERKEN in verbinding met de totale organisatie
Wie zijn we en wat drijft ons? Cameleon, cultuur die je beleeft.
Collega’s betrekken bij taal- en rekenbeleid
met inzichten uit de sport
Thema Hoe maakt kennisdelen je werk/functioneren: leuker Efficiënter Beter Meer gedragen.
Lesgeven en begeleiden
Wat kun je er (niet) mee binnen het onderwijs?
Leer- werkplaats MPG aanpak
Samenwerkend leren Docenten die teveel doceren, leren net zoveel als hun leerlingen: niet veel.
E-competentiescan. Wie kunnen de scan gebruiken? De medewerker Vult de scan in en krijgt inzicht in eigen handelen De leidinggevende Krijgt een beeld.
Onderzoek naar werkzame factoren en methodieken in omgaan met agressie Ilse Smits Studiedag ‘Efficiëntie en effectiviteit in de bijzondere jeugdzorg,
Wat is Customer Relationship Management?
Leidinggeven aan professionals in modern onderwijs
7 inzichten van Nieuw Leiderschap
Workshop Competentie gericht onderwijs in het VMBO en MBO
Op weg naar een beter samenspel Angela van den Nieuwenhuizen C o ö r d i n a t o r V r i j w i l l i g e r s V i t a l i s z o r g g r o e p Yvonne de.
Competentiegericht opleiden in zorginstellingen
“Let’s talk about you & me”
Eigenaarschap en Borging Doorbraakproject Professionalisering
Leren: wat houdt ons soms tegen...?
Een theoretische verkenning
Betrokkenheid op de werkvloer
VERANDEREN? BLIJF VOORAL JEZELF!.
Deze Workshop wordt verzorgd door het
Centrale facilitering van personeelsprocessen
NAJAARSVERGADERING NOVEMBER KNSB en haar leden.
VTO, de brug van oud naar nieuw KENNISOVERDRACHT bij het departement Leefmilieu en Infrastructuur.
Innoveren. Wat is innovatief organiseren Innovatief organiseren is leren het vertrouwde los te laten.
Gelukkige Medewerkers presteren beter!
Specialisme Aanzienlijk Meer Verkopen Aanzienlijk Meer Verkopen anno 2013: totaalaanpak Een commerciële training van Anders Presteren Train-de-eigen verkooptrainer.
Opleiden naar de toekomst Werken in een satelliet.
Info shop Docent-coach Competenties in beeld 3 juni 2010.
Specialisme Energiegévend Leiderschap
Cultuur Gedrag Vaardigheden
Anders Presteren ‘Programmadrager’
HOE WORD JE EEN WINNING TEAM?
Masterclass Duurzame inzetbaarheid & Mobiliteit. Werkgroep DI waarin management, staf en ARBO waar verbinding van de organisatie op het gebied van DI.
Hoe je een Spil wordt dr. Marleen Goumans MPH Programmadirecteur/lector Kenniscentrum Zorginnovatie HR
Discussiegroepen - resultaten
WPO (Interactief) Anne van Kempen Sanne van Hoof WPO kenniskring 2 november november 2015 Tips en aandachtspunten voor een succesvolle implementatie.
V AN S TEUNPUNT NAAR K NOOPPUNT Erna van Bussel Ursela van Dijk.
Ik wens u veel personeel Personeel in de Praktijk Tips en Tools Melanie Andriessen, Auto Voskuilen Marleen van Reeden, BOVAG.
Werk maken van Diversiteit in Rotterdam Woonstad Rotterdam.
Ontwikkelen van vakmanschap in veranderende tijden. HR netwerkbijeenkomst Tineke de Visser In voor zorg!Merel van der Ham 13 april 2016Aafje Academie.
‘Hoe we blijvend leren’ Peuterspeelzalen Rijnstad 12 Juni 2013.
Samen(werken) aan Duurzame Inzetbaarheid Van Reactief naar Preventief P&O Netwerkbijeenkomst VGN 1 Februari 2013.
©Van Weert + Partners, 2005 Leergang CMS Exclusief voor VGN leden Van Weert + Partners Najaar 2005.
Succesvolle intelligentie (Sternberg)
Instrument of houding? Implementatie van regionaal en lokaal integraal volksgezondheidsbeleid.
Bert Wissink EBC*L Nederland De EBC*L certificaten en diploma’s voor Business Competence, persoonlijke ontwikkeling en Entrepreneurship European Business.
JCI VLAANDEREN #EXCHANGE. INLEIDING JCI bestaat enkel en alleen door de toewijding, de ideeën, de passie en de inzet van de individuele leden.
#GoldenRules themacampagnes GERICHT OP EEN BLIJVEND bewustZIJN VAN DE Gouden regels Ondersteunend materiaal implementatie- Juli 2017.
Afsluitende werkconferentie 7 maart 2017 José Laheij Projectleider
Lean Six Sigma - Verbetermanagement
Trainingsaanbod bij het nieuwe Taalblokken
Gejanna de Haan Petra Buist Geesje Fokkens
MMV flitstraining: Implementatie online course
Het V3B-spel: vinden, binden, boeien en bloeien
Een product of dienst verkopen
“Ontwikkelingsgericht Leidinggeven, hoe doe je dat?”
Workshop “de coachende praktijkopleider”
Toolbox Communicatie Samen doen we het beter!.
Return On I…. Bestaat sinds We doen al tijdje mee
Inspelen op innovaties
Richting geven aan Teamontwikkeling
Vernieuw je HR-cyclus.
Transcript van de presentatie:

Specialisme Samenwerken is samen werken Onderwerpen Samenwerken is samen werken Inzet speciale programmadragers Overige implementatie instrumenten Modules, producten en diensten

Samenwerken Van eilandjes naar één continent Op welk eilandje binnen het bedrijf zit u? Met welke afdeling(en) werkt u écht samen? Welke tips voor een betere samenwerking heeft u van andere afdelingen ontvangen? Welke tips voor een betere samenwerking heeft u aan een andere afdeling gegeven? Samenwerken is samen werken. Ervaringen, fouten en bewezen successen worden gedeeld. Hierbij zijn de medewerkers de belangrijkste facilitator én succesfactor. Successen worden verder uitgebouwd. Resultaten en best practices worden gedeeld, geborgd én gevierd!

Onderwerpen Samenwerken is samen werken Trainingen, toolboxen, workshops, intervisie en interactieve presentaties Continentvorming: weg met die eilanden! Samenwerking leidend tot wat? Koppeling aan concrete bedrijfs- en afdelingsdoelen, geen gezellige teambuilding zonder zakelijk doel Uitgangspunt: bedrijfsbelang gaat vóór afdelingsbelang en afdelingsbelang gaat vóór individueel belang Buitenparcours en binnenparcours. Buiten ‘framing’ aan doelen via de hoge en lage V, de paal, het spinnenweb, de juiste weg, vertrouwensval, trustwalk en elkaar ook letterlijk de bal toespelen

Onderwerpen Samenwerken is samen werken Trainingen, toolboxen, workshops, intervisie en interactieve presentaties Binnen de theorie van internemerschap (de interne ondernemer, die per definitie samenwerkt) stimuleren en zelfsturende teams creëren Dit binnen én buiten (ervaringsleren) gelijk in praktijk brengen Uitgangspunt: kennis is macht, kennis delen is kracht Speciale teamscans leggen sterke en zwakke punten bloot Zelf- en teamreflectie op bijdragen aan teamwork Cultuur-en gedragsbeïnvloeding ervaren die wél werkt

Cultuur Gedrag Vaardigheden Inzet speciale programmadragers Hoe wordt de cultuur- en gedragsaanpassing bij u en uw bedrijf gerealiseerd? Formule 1 Volvo Ocean Race Hoe zorg je ervoor dat veranderen/aanpassen niet als bedreigend of als te theoretisch wordt ervaren? U kunt gebruik maken van de samen met klanten ontwikkelde programmadragers. Bij zowel de Formule 1, de Volvo Ocean Race als de Tour de France wordt de link gelegd met topsport, want dat is voor velen herkenbaar en aantrekkelijk. Veranderen is topsport en winnen is het doel. Individueel én als team, dus samen. Uiteraard is er de mogelijkheid om samen met u een eigen programmadrager te ontwikkelen. De programmadragers zorgen voor een snellere begripsvorming, een hogere tastbaarheid, minder ‘beladenheid’ , visualisatie, inspiratie en vooral: een blijvend resultaat! Cultuur Gedrag Vaardigheden

Voorbeeld Samenwerken voor Klantenthousiasme Resultaatgedreven Ontwikkelgericht Zelf sturen Samen Aansturing De praktische rol van de medewerkers Eigenaarschap ontwikkelen voor klantenthousiasme en dat ook buiten je eigen vierkante meters invullen. Actief participeren in het implementatieprogramma. Aanspreken in eigen afdelingsoverleg wanneer de klant(relatie) ondersneeuwt bij de ‘waan-van-de-dag onderwerpen’ . Aan de slag met de klant, je team en jezelf. En daarbij het middenkader en je team informeren over je ervaringen en ontwikkeling. Zelf in gesprek gaan met klanten en hun uitnodigen tips te geven en te participeren in het klantenthousiasme programma.

Overige implementatie instrumenten Hoe wordt een betere samenwerking bij uw bedrijf gerealiseerd? Samenhang 6 specialismen Doe-het-grotendeels-zelf Schijf van vijf Assessment Workshops Toolboxen Trainingen Inzet netwerkspecialisten Coaching Persoonlijk On the job Team Interactieve presentaties Intervisie Zelf- en groepstesten/cultuur- en gedragscans Interactief (verander)theater Ervaringsleren-oefenstof Bijzondere locaties Klantarena Leren van collegabedrijven

Cultuur Gedrag Vaardigheden Ondersteunend Internetplatform Als onderdeel van de totaalaanpak kunt u gebruik maken van een speciaal internetplatform (E-portal en leerplein) Hier kunnen uw leidinggevenden en deelnemers: Zich inlezen en inleven voorafgaand aan een training Na afloop de theorie en de modellen die in de training werden behandeld nader bestuderen De persoonlijke tips en scans die werden ontvangen plannen op concreet toepassen Vragen stellen tussen de sessies door en praktische tips ontvangen Toolboxen en extra persoonlijke oefenstof downloaden Ervaringen/beste praktijken/opgedane kennis uitwisselen en themagroepen vormen Door gebruik te maken van dit bijzondere E-portal wordt invulling gegeven aan de borging van wat er werd aan- of afgeleerd. Cultuur Gedrag Vaardigheden

Modules, producten en diensten Training/workshop   Samenwerken is samen werken 3 dagen Intervisie 2 dagdelen Coaching uurbasis Projectbegeleiding/programmamanagement uurbasis Van dit specialisme zijn interactieve presentaties en toolboxen beschikbaar, die ook als stand-alone product kunnen worden afgenomen. Voor dit specialisme is een op locatie van de klant uit te voeren quick scan aanwezig (gemiddeld 2 dagen) die aanvullend op het kennismakings/intakegesprek kan worden ingezet en de basis vormt voor een praktijkanalyse en een implementatieadvies.

Cultuur Gedrag Vaardigheden Contactgegevens Anders Presteren Kerkweg 30 3956 RT Leersum E kantoor@anderspresteren.nl W www.anderspresteren.nl Cultuur Gedrag Vaardigheden