Onderscheidingen wetenschapscommunicatie Bekendmaking laureaten Summer school Zeg’t eens – Let’s talk science Leuven, 2 juli 2015, 12:00.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wet meldcode van kracht!
Advertisements

Kwaliteit van leven voor ouder wordende mensen en de betrokkenheid van familie Zorg en ondersteuning voor ouder wordende mensen met een verstandelijke.
Naar een krachtige samenwerking tussen ouders en school
Onderzoek naar competentiegericht beoordelen in het groene onderwijs
Gezamenlijke uitwerking adoptiegroepen Wijkwerkers & Gezinswerkers
Maatschappelijke aspecten les 2: Downloaden en uploaden: legaal of illegaal? [Bron: Downloaden: legaal of illegaal?, dr. mr. Bart W. Schermer]
Interfacultair Departement voor LerarenOpleiding
All Media are SOCIAL Eenleven zonder media, is dat mogelijk? Media spelen een belangrijke rol in ons sociale leven en zijn een primaire levensbehoefte.
Project VOCATIO Camille Delbecque Communicatie en contact laureaten
Programmaradendag van Kabelraden.nl
Milieuzorg Op School FOCUSGROEP visie en standpunten leerkrachten 2 de graad.
Steunpunt Jeugd vzw Arenbergstraat 1D I 1000 Brussel T I F I Is er na 2012 nog provinciaal.
Visie, Missie, Speerpunten en Strategische doelstellingen
Prestaties en de omvang van de overheid Op zoek naar de kern van het debat Prof. Dr. Wouter Van Dooren Universiteit Antwerpen Onderzoeksgroep Management.
Valorisatie Leonie van Drooge | 1 13 December 2012.
De toetssteen ‘14-’18.
De Bibliotheek onder vuur E-Books Tablets Internet Social Media Bezuinigingen Heeft de bibliotheek nog toekomst?
Faculteit Sociale Wetenschappen
CLARIN: een introductie Ineke Schuurman Coördinator CLARIN-Vlaanderen.
Mediacentrum Windesheim na 23 dingen. Hoe nu verder?
Lien Verwaeren Kabinet Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur Vlaamse Regering Naar een nieuw decreet Lokaal Cultuurbeleid.
1 De wereld aan je voeten ! Kiezen voor wetenschap, technologie en ondernemen in “a global world”
Communicatie BBL-draagvlakdag 5 oktober Wat is communicatie?
De plaats van de ouderen in het vrijwilligerswerk Ouderenparlement 26 april 2010 Raf de Zutter Het Punt vzw.
Gaming, herinneringseducatie & WOI Dinsdag 23 april 2013 / Forumdag "De Groote Oorlog in de klas“, Brussel Gregory Vercauteren, Bram Wiercx, FARO. Vlaams.
Waarom won CAW Metropool de prijs voor de ‘beste interne campagne’ 2010? BViC Wintercheck.
De Post / La Poste STAR4U Business & Society Belgium Werkgroep Bedrijfsmecenaat: Brussel, 28 juni 2010.
Structurele projectwerking in de Wingerd
Wouter Mennen & Paul van Ulft
Herinneringseducatie, in een samenwerking van Katho-Reno, DPB, Eekhoutcentrum, Provincie West-Vlaanderen.
1. 2 De toetssteen en het Bijzonder Comité Herinneringseducatie.
SUPPORTTEAM NAH Vlaams-Brabant Sociale Plattegrond - oktober 2014.
Wetenschapscommunicatie KU Leuven DAG VAN DE WETENSCHAP.
Politieke Wetenschappen, KU Leuven
Herinneringseducatie, in een samenwerking van Katho-Reno, DPB, Eekhoutcentrum, Provincie West-Vlaanderen.
Van groep 8 naar klas 1 Paul Koolen muziekdocent
DJA-activiteit Generatie Wat zochten we? nieuwe doelgroep jong-academische uitstraling verbindend binnen DJA zinvol buiten DJA.
Mediawijs.be Stuurgroep Plan Geletterdheid. Definitie Mediawijsheid ‘Het geheel van kennis, vaardigheden en attitudes waarmee burgers zich bewust en kritisch.
Maatjesproject Een maatje uit het bedrijfsleven, coachingstraject voor leerlingen uit het Praktijkonderwijs.
Meer interactie tussen de OCMW’s en de POD MI Social media Provinciale Ontmoetingsdagen Lente 2015.
Presentatie titel Rotterdam, 00 januari 2007 Onderzoek 7 MadeleineMeurs
Wetenschap voor iedereen Wetenschap toegankelijk maken voor een breed publiek Amito Haarhuis Adjunct-directeur Science Center NEMO 9 december 2015.
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
Lezen kan in alle talen over meertaligheid en leesbevordering Saskia Visser Wetenschapswinkel Taal, Cultuur en Communicatie.
ISBI Inge Vervoort – Toonmoment ISBI – 12/10/2012 Integrale Studentenbegeleiding Bij Internationalisering.
Lokale media in de dynamiek van technologie en markt Paul Rutten Universiteit Antwerpen Paul Rutten Onderzoek Presentatie voor Gemeenteraad Dordrecht Dinsdag.
Ontwikkelen van vakmanschap in veranderende tijden. HR netwerkbijeenkomst Tineke de Visser In voor zorg!Merel van der Ham 13 april 2016Aafje Academie.
REGIO RONDE NAJAAR 2015 Bergen op Zoom, 21 oktober 2015, uur Dagvoorzitter: Maartje Janssen.
Groen, groen kleutertje…wat doet gij in mijn hof? Een groene, gevarieerde speelruimte bevordert het welbevinden van kleuters en de verbondenheid met hun.
REGIO RONDE NAJAAR 2015 Groningen, 28 oktober 2015, uur Dagvoorzitter: albert boelen, eric rietkerk.
Opgericht in 2004 en bestaat uit : sympathisanten, adviseurs, gidsen, experts en doeners. Mensen die op een of andere wijze ooit hun medewerking hebben.
Thema 1 Studie en beroep in beeld Inhoud thema Taak 1 – Project Taak 2 – Werkplek in beeld brengen Taak 3 – Relatie studie en werkplek Centrale.
Meer interactie met de OCMW's via de sociale media LinkedIn: een groep voor uitwisseling van goede praktijken.
“Alle informatie die de overheid heeft, is van de mensen. Zij moeten er zelf mee aan de slag kunnen.” - Saskia Stuiveling Bron: Vrij Nederland, 28 mei.
11 Prof. dr. ir. Filip Meysman Vrije Universiteit Brussel Ringland Academie.
‘De Groote Oorlog’ Herinneringseducatie, in een samenwerking van Katho-Reno, DPB, Eekhoutcentrum, Provincie West-Vlaanderen.
Onlinehulptoepassingen in OCMW’s
aantrekkingskracht van informatica
‘De Groote Oorlog’ Herinneringseducatie, in een samenwerking van Katho-Reno, DPB, Eekhoutcentrum, Provincie West-Vlaanderen.
H1 Media en communicatie
Doelstellingen Move to Sport vzw
Gezondheidsverschillen
De kracht van de Fietsersbond
Ronde van Schoolbesturen Mechelen Werking COBES
AV 23 oktober 2013 LOP Antwerpen basisonderwijs
lokale autonome vrijwilligersverenigingen (nu 38)
Naar een stad waarin iedereen meedoet
Naar een nieuw decreet Lokaal Cultuurbeleid
INTRODUCTIE academiejaar
Onderzoeksmaster Rechten
Transcript van de presentatie:

Onderscheidingen wetenschapscommunicatie Bekendmaking laureaten Summer school Zeg’t eens – Let’s talk science Leuven, 2 juli 2015, 12:00

Onderscheidingen wetenschapscommunicatie … voor verdienstelijke onderzoekers die uitmuntend communiceren over hun onderzoek of vakgebied.

Onderscheidingen wetenschapscommunicatie … voor verdienstelijke onderzoekers die uitmuntend communiceren over hun onderzoek of vakgebied. … elk jaar, uitgereikt door &

Stuurgroep wetenschapscommunicatie Leden Academie en Jonge Academie Expertisecellen wetenschapscommunicatie Niet universitaire-onderzoeksinstellingen Media (VRT, EOS), bedrijfsleven (Agoria) Overheidsagentschappen (EWI, VRWI) Prof. Giovanni Samaey Covoorzitter namens JA Prof. Willy Verstraete Covoorzitter namens KVAB

… Loopbaanprijs wetenschapscommunicatie

Paul Igodt en Frank De Clerck

Jaarprijs wetenschapscommunicatie …

Kevin Ariën … voor zijn wetenschappelijk advies voor de tv-serie Cordon en de talrijke duidingacties rond de serie en de ebola-epidemie in West-Afrika. Hiermee brengt hij virologie op een toegankelijke manier bij het grote publiek.

Jaarprijs wetenschapscommunicatie Stijn Baert … voor de voorbeeldige manier waarop hij als jonge onderzoeker zijn arbeidseconomisch onderzoek in de pers brengt, door een structurele samenwerking met de persdienst van zijn universiteit.

Jaarprijs wetenschapscommunicatie Gert Matthijs en Pascal Borry … voor de wetenschappelijke tentoonstelling Iedereen GENiaal op het Cartoonfestival Knokke-Heist 2014 en het bijhorende boek, die de humane genetica op een zeer originele manier bij het grote publiek brengen. De jury had lof voor de informatieve sterkte, de grote impact en de samenwerking met pers en de artistieke sector.

Jaarprijs wetenschapscommunicatie Chris Callewaert … voor de gedrevenheid waarmee hij als jonge onderzoeker zijn microbiologisch onderzoek omtrent lijfgeur naar een breed publiek communiceert en daarbij de wetenschap gebruikt om taboes te doorbreken.

Jaarprijs wetenschapscommunicatie Leen Engelen ….. voor haar wetenschappelijke ondersteuning bij De Grote Oorlog in de Belgische film, een prestigieus werk op vlak van filmgeschiedenis met een blijvende weerslag.

Jaarprijs wetenschapscommunicatie Onderzoeksgroep Cultuurgeschiedenis vanaf 1750 (KU Leuven)... voor de dynamiek waarmee de blog Cultuurgeschiedenis.be — dankzij de collectieve inspanning van de hele onderzoeksgroep, inclusief jonge onderzoekers — op een aantrekkelijke en opgemerkte manier de cultuurgeschiedenis onder de aandacht brengt van het grote publiek.

Jaarprijs wetenschapscommunicatie Breinwijzer vzw … voor ​ zijn impactvolle activiteiten, die ​ talrijke neurowetenschappers ​ toelaten ​ hun onderzoek en vakgebied op een laagdrempelige wijze bij een groot publiek ​ te brengen, met aandacht voor interdisciplinariteit, publieksgerichtheid en interuniversitaire samenwerking.

Jaarprijs wetenschapscommunicatie Sophie Mossoux... voor de ontwikkeling van haar originele bordspel KAZAN, waarmee ze jongeren inzicht geeft in complexe mens-milieu-interacties bij geologische rampen, na een indrukwekkende voorbereiding van uittesten en vertalen.

Jaarprijs wetenschapscommunicatie Patrick Mullie... voor de indrukwekkende omvang van zijn communicatie rond voedings- voorlichting op radio, televisie, kranten en online media, waarmee hij veel mensen van correcte en onafhankelijke informatie voorziet.

Jaarprijs wetenschapscommunicatie Wouter Rogiest... voor zijn snelle mediareacties op actuele thema's, gesteund op berekeningen en simulaties over Walibivoorsteekpassen, ritsen en verkiezingen, die de maatschappelijke relevantie van wiskunde aantonen.

Jaarprijs wetenschapscommunicatie Roeland Samson... voor zijn uniek citizen-science-project AIRbezen, waarbij Antwerpenaren betrokken werden bij luchtkwaliteitsmetingen via aardbeienplantjes. De originele wijze waarop het brede publiek inclusief betrokken werd, de kwaliteitsvolle uitvoering van dit pionierswerk, de sterke interactie met en terugkoppeling naar het publiek en de overweldigende schaal en impact van AIRbezen spraken de jury bijzonder aan.

Jaarprijs wetenschapscommunicatie Marit Van Cant... voor het coördineren van de reiniging van historisch menselijk botmateriaal door vrijwilligers en het participatief en wetenschappelijk geïnformeerd betrekken van het publiek bij het archeologisch onderzoek.

Jaarprijs wetenschapscommunicatie Marian Verhelst … voor enerzijds haar doelgerichte coördinatie van InnovationLab, dat unieke pakketten voor ingenieurprojectwerk ter beschikking stelt van leerkrachten en zo jongeren warm maakt voor wetenschap en techniek, en anderzijds haar wetenschapspopularisatie op nationale media, waarbij zij als ingenieursprofessor met een aanstekelijke passie voor wetenschap en techniek een rolmodel kan worden voor jongeren en kinderen.

Jaarprijs wetenschapscommunicatie Johan Wagemans … voor zijn massa-experiment "Het geheugen van Vlaanderen", dat op één dag personen van alle leeftijden na online geheugentesten informeerde over neurowetenschappelijk onderzoek.

Event wetenschapscommunicatie 21 oktober :00 – 16:00 Paleis der Academiën, Brussel

Event wetenschapscommunicatie 21 oktober :00 – 16:00 Paleis der Academiën, Brussel

Event wetenschapscommunicatie 21 oktober :00 – 16:00 Paleis der Academiën, Brussel

Onderscheidingen wetenschapscommunicatie Who’s next?

Onderscheidingen wetenschapscommunicatie Who’s next? Informeer bij de medewerkers van de expertisecel wetenschapscommunicatie van uw universitaire associatie Deadline kandidaturen maart/april